Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

 ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ Η ΔΗΘΕΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ...
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.

ΞΑΦΝΙΑΣΕ η χθεσινή απόφαση του υπουργείου Οικονομίας να μην εφαρμοστεί τελικά η απόσυρση των παλιών Ι.Χ., την οποία είχε ανακοινώσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

ΕΙΝΑΙ φανερό ότι το οικονομικό επιτελείο έκρινε πως τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας δεν αντέχουν την επιβάρυνση που θα προέκυπτε από την εφαρμογή του μέτρου- από τη στιγμή που θα απαιτούνταν 400 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.
ΟΠΩΣ ασφαλώς μέτρησε και το γεγονός ότι η απόσυρση δεν θα ενίσχυε την εγχώρια παραγωγή και την απασχόληση, αλλά τις εισαγωγές.
ΑΥΤΑ όλα όμως έπρεπε να είχαν διευκρινιστεί νωρίτερα. Γιατί μπορεί προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ να άσκησε κριτική και να εξέφρασε τη διαφωνία του σε επιμέρους σημεία της απόφασης της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά ουδέποτε είπε ρητά ότι θα την καταργήσει πλήρως, όπως τελικά ανακοίνωσε. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, με δηλώσεις τους τόσο ο σημερινός Πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών, ως εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ τότε, δήλωναν ότι θα επανεξετάσουν τις διατάξεις με τις οποίες διαφωνούσαν. Άφηναν μάλιστα να εννοηθεί ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί με αλλαγές προς το καλύτερο.
ΑΥΤΟ βέβαια είχε ως αποτέλεσμα να παγιδευτούν πολλοί ιδιοκτήτες παλιών Ι.Χ. που δεν έσπευσαν να τα αποσύρουν, περιμένοντας τις νέες ρυθμίσεις.
ΟΙ περισσότεροι από αυτούς μάλιστα πίστευαν ότι θα ωφεληθούν, καθώς περίμεναν ότι τα νέα μέτρα θα ήταν πιο ευνοϊκά για τα μικρότερου κυβισμού αυτοκίνητα, που ενδιαφέρουν και τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών.
ΣΗΜΕΡΑ οι άνθρωποι αυτοί δικαίως αισθάνονται εξαπατημένοι, αφού σε πολλές περιπτώσεις θα κληθούν να πληρώσουν μέσω των νέων τελών κυκλοφορίας για το 2010 ώς και το 30% της συνολικής εμπορικής αξίας του αυτοκινήτου τους, χωρίς μάλιστα να μπορούν να το αποσύρουν!
ΚΑΙ αγανακτούν, επειδή η κυβέρνηση εμφανίζεται να αθετεί υποσχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: