Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Από τα stage στον… Καιάδα του σοσιαλ(η)στή Γκόγκου!

Σε σφοδρή αντιπαράθεση οδηγούνται κυβέρνηση και εργαζόμενοι στα stage, μετά την επίσημη κατάργηση των προγραμμάτων. Όπως εξηγούν στη zougla.gr, η απόφαση αυτή της κυβέρνηση τους πετάει στο δρόμο χωρίς μάλιστα να δικαιούνται ούτε επίδομα ανεργίας.
Δεκάδες σωματεία εργαζομένων στα stage οργανώνουν την πρώτη μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα Σφοδρές αντιδράσεις
«Αν είσαι εναντίον της δουλίας, δεν σκοτώνεις τους δούλους». Αυτό είναι το κυρίαρχο μήνυμα που στέλνουν στην κυβέρνηση οι εργαζόμενοι στα stage απ’ όλη την Ελλάδα. Και οργανώνουν πυρετωδώς την μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα. Με την συμμετοχή δεκάδων τοπικών σωματείων εργαζομένων σε προγράμματα stage σε όλη την χώρα.
Ενώ ταυτόχρονα, καταγγέλλουν ότι όσοι τους «υιοθέτησαν» τις τελευταίες ημέρες δεν ενδιαφέρονται για τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων στα stage, όπως αυτά αναδείχθηκαν από την απόφαση της κυβέρνησης να τους πετάξει κατά χιλιάδες στο δρόμο. Όπως λένε, όσοι έρχονται τώρα να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους έρχονται μόνο για να παίξουν πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη τους.
Κορυφώνεται η αντιπαράθεση

Μετά την απόλυσή τους από τα stage, δεν δικαιούνται ούτε επίδομα ανεργίαςΜέχρι τώρα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε διάφορες υπηρεσίες χωρίς ασφαλιστική κάλυψη στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στους δήμους. Με την τελευταία κυβερνητική απόφαση όμως θα απομακρυνθούν όλοι από τις θέσεις τους. Τα stage που λήγουν στο δημόσιο δεν θα ανανεώνονται. Και όσοι απολυθούν οι οποίοι σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, προσελήφθησαν για ψηφοθηρικούς λόγους δεν θα αποζημιωθούν.
Με όλα αυτά ως φόντο, το κίνημα των stagers όπως έχει αρχίσει ήδη να χαρακτηρίζεται αναμένεται να εκφρασθεί με χιλιάδες ομαδικές προσφυγές στα δικαστήρια, απεργίες, δυναμικές κινητοποιήσεις, πορείες, κατασκηνώσεις, διαμαρτυρίες σε όλη την Ελλάδα. Αρχής γενομένης από την Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα και ο Θεός να βάλει το χέρι του…
Σήμερα αναμένεται κιόλας η απόφαση του πανελλαδικού συντονιστικού των εργαζομένων στα stage για την μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα.
Φουντώνει η αγανάκτηση
Ταυτόχρονα όμως, οι εργαζόμενοι που θα απολυθούν δεν θα μπορούν να πάρουν ούτε το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ. Όπως εξηγεί η κ. Ροβυθάκη, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι του ΟΑΕΔ που λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας, παίρνουν περισσότερα χρήματα από τους εργαζομένους στα stage…
Και σε ότι αφορά το μέλλον τους στην αγορά εργασίας… η προϋπηρεσία τους στις υπηρεσίες του δημοσίου και των ΟΤΑ που υπηρέτησαν ή συνεχίζουν να υπηρετούν δεν αναγνωρίζεται στην αγορά εργασίας. Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή.
Υπομονή…
Η τριβή ανάμεσα στους εργαζομένους στα stage και την κυβέρνηση θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην λειτουργία του δημοσίου. Θα είναι μεγάλο το πρόβλημα που θα προκύψει στη λειτουργία υπηρεσιών του δημοσίου, νομαρχιών και των δήμων από την κατάργηση των stage. Από τη μια παγώνουν οι προσλήψεις σε δημόσιο και δήμους, ενώ καταργούνται και οι συμβάσεις έργου. Και από την άλλη οι εργαζόμενοι σε προγράμματα stage οργανώνουν δυναμικές κινητοποιήσεις και απεργίες. Οι πολίτες ως πρώτη επιλογή μπορούν να έχουν την υπομονή…
Η κακοκαιρία δεν τους σταματά... Στην πρώτη γραμμή του «πυρός» κατά της απόφασης της κυβέρνησης να τους πετάξει στο δρόμο βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα προγράμματα stage του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Υπουργείου Πολιτισμού, οι stagers στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η Συντονιστική Επιτροπή Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος.
Ακολουθούν με γοργό βήμα οι stagers των νοσοκομείων της Κρήτης, η Συντονιστική των εργαζομένων στα προγράμματα stage Ηπείρου και Ιονίων Νήσων και Σωματεία stagers σε ασφαλιστικά ταμεία. Και ακολουθούν καθημερινά δεκάδες τοπικά σωματεία…
ΑΕΡΑ, ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ  ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,
ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΑΖΑΝ ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΑ, ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΠΩΣ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΑΛΛΑΞΑΝ!!!




Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

ΕΠΟΧΗ "ΣΟΒΙΕΤ" ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ Μ.Μ.Ε.

ΕΚΑΝΑΝ ΣΚΛΗΡΟ ΑΓΩΝΑ ΝΑ "ΡΙΞΟΥΝ" ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ(ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ), ΚΑΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΓΚΟΓΚΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 20 ΜΕΡΕΣ.ΠΑΛΙΝΝΟΔΙΕΣ-ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ.
Στη δικαιοσύνη οι εργαζόμενοι των stage

Με ομαδικές αγωγές, αλλά και δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να απαντήσουν στις κυβερνητικές εξαγγελίες για μη ανανέωση των συμβάσεών τους και την κατάργηση της μοριοδότησής τους οι εργαζόμενοι των προγραμμάτων stage.

(Εικόνα που δεν είδαμε σε κανένα τηλεοπτικό κανάλι της διαπλοκής)
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ
Με ομαδικές αγωγές και κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να απαντήσουν στις κυβερνητικές εξαγγελίες για μη ανανέωση των συμβάσεών τους και την κατάργηση της μοριοδότησής τους οι εργαζόμενοι των προγραμμάτων stage. Από την πλευρά τους, οι συμβασιούχοι ορισμένου έργου του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών βγήκαν στους δρόμους τη Δευτέρα, πραγματοποιώντας συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας αρχικά προς τη Βουλή, όπου επέδωσαν ψήφισμα, εν συνεχεία στο υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου και τέλος στη ΓΣΕΕ, στο Πεδίον του Άρεως. Οι συμβασιούχοι έργου, πιο γνωστοί ως «μπλοκάκια», ζητούν τη μονιμοποίησή τους, καθώς, όπως ισχυρίζονται, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
ΓΚΟΓΚΟ, ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΝΩΡΙΣ!

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Δυσλειτουργίες και κενά στη νέα κυβέρνηση .Stage και γενικοί γραμματείς στο προσκήνιο.
Η κυβέρνηση του ΓΚΟΓΚΟΥ τελείωσε μέσα σε 20μέρες!! Ας πρόσεχαν όσοι τον ψήφισαν! 
Tα πρώτα σύννεφα στον τρόπο λειτουργίας της νέας κυβέρνησης έχουν αρχίσει να γίνονται ορατά, καθώς το υπουργικό συμβούλιο που σχημάτισε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται πλέον στα βαθιά νερά σωρευμένων προβλημάτων που απαιτούν άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις.
Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιδεικνύει έντονη κινητικότητα, και κερδίζει τις εντυπώσεις στο επικοινωνιακό πεδίο, ήδη από το Μέγαρο Μαξίμου έχουν εντοπιστεί «κενά» και δυσλειτουργίες, που θα γίνει προσπάθεια να αντιμετωπιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Μάλιστα, ορισμένα μέλη του υπουργικού συμβουλίου κάνουν ήδη λόγο για έλλειμμα ενιαίου πολιτικού και επικοινωνιακού κέντρου, που εάν δεν καλυφθεί, οι όποιες θετικές πρωτοβουλίες θα πέφτουν στο κενό, ενώ αντιθέτως θα ανακύπτουν ζητήματα με σοβαρό πολιτικό κόστος.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η υπόθεση των Stage, που βρέθηκε στην αιχμή της επικαιρότητας, χωρίς προηγούμενο σχεδιασμό: Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί έντονη ενόχληση για το γεγονός ότι ο υπουργός Εργασίας κ. Ανδρ. Λοβέρδος, παρότι δεν έχει άμεση σχέση με τα τεκταινόμενα στον δημόσιο τομέα, που υπάγεται στον υπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση, επέλεξε να αναφερθεί δημοσίως στο θέμα, προαναγγέλλοντας μάλιστα συνεδρίαση διυπουργικής επιτροπής υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία προκάλεσε ένταση στις σχέσεις των κ. Γ. Ραγκούση και Ανδρ. Λοβέρδου, με αποτέλεσμα να καταγραφεί το δεύτερο ενδοκυβερνητικό «επεισόδιο» μετά τη σύγκρουση των κ. Λούκας Κατσέλη και Θ. Πάγκαλου την προπερασμένη εβδομάδα, για τον λιμένα του Πειραιά.
Σε κάθε περίπτωση, το θέμα των Stage ανέδειξε δύο γραμμές σκέψης στο εσωτερικό της κυβέρνησης, με τους κ. Ραγκούση και Πάγκαλο να υποστηρίζουν την πλήρη κατάργησή τους στο Δημόσιο, με παράλληλη μοριοδότηση των απασχολουμένων στον δημόσιο τομέα, και τον κ. Ανδρ. Λοβέρδο να ακολουθεί ελαστικότερη προσέγγιση. Και τούτο, ενώ στο παρασκήνιο υψηλόβαθμα στελέχη εκφράζουν φόβους ότι το πρόβλημα με τους συγκεκριμένους συμβασιούχους μόλις τώρα αρχίζει για την κυβέρνηση, καθώς εάν οι συμβάσεις τους δεν ανανεωθούν, θα απαιτηθεί μεγάλος αριθμός προσλήψεων στο Δημόσιο, που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό σε μια εξαιρετικά δυσμενή, λόγω των πιέσεων της Κομισιόν για περικοπές δαπανών, συγκυρία.
Επίσης, πρόβλημα για την ομαλή λειτουργία των υπουργείων συνιστούν οι καθυστερήσεις στον διορισμό των γενικών γραμματέων, καθώς και στον καταμερισμό αρμοδιοτήτων μεταξύ υπουργών και υφυπουργών. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ανάγκη να τοποθετηθούν άμεσα γενικοί γραμματείς, καθώς χωρίς την παρουσία τους είναι αδύνατον να λειτουργήσουν μια σειρά από επιτροπές ανά υπουργείο, έθεσε με ένταση στο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης ο υπουργός Υποδομών κ. Δημ. Ρέππας. Μάλιστα, προκειμένου να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις, το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε προχθές να κάνει κάποιες πρώτες ανακοινώσεις ονομάτων. Ομως, η πραγματικότητα είναι ότι μέχρι τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, σε ορισμένους υπουργούς είχαν φθάσει «λίστες» με περισσότερα των... τριάντα ονόματα προς επιλογή γενικών γραμματέων και σε άλλους καθόλου.
Πάντως, συνομιλητές του κ. Γ. Παπανδρέου αναφέρουν πως το πρόβλημα έχει γίνει αντιληπτό και μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας τα κενά θα έχουν καλυφθεί σε όλα τα υπουργεία. Κατά τις ανωτέρω πηγές, το ίδιο πρόκειται να συμβεί και με τις αρμοδιότητες των υφυπουργών, για τις οποίες απαιτείται συνεννόηση μεταξύ του κάθε υπουργού και του πρωθυπουργικού γραφείου. Πάντως, η συγκεκριμένη εκκρεμότητα δημιουργεί ήδη «παρενέργειες», καθώς, για παράδειγμα, ο κ. Ευ. Βενιζέλος ανέλαβε επί της ουσίας τον χειρισμό της διαπραγμάτευσης με τους Γερμανούς για την παραλαβή των τριών υποβρυχίων, παρότι έχει γίνει γνωστό πως αρμόδιος για τους εξοπλισμούς θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός κ. Π. Μπεγλίτης. Τέλος, ως πρόβλημα έχουν καταγραφεί ορισμένα «αντιφατικά» μηνύματα που εκπέμπουν υπουργοί στον τομέα ευθύνης τους σχετικά με τις πρωτοβουλίες τις οποίες θα αναλάβουν το αμέσως επόμενο διάστημα, με τις θέσεις της υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τίνας Μπιρμπίλη για τους ημιυπαίθριους να αναφέρονται ως σχετικό δείγμα γραφής.
Πάντως, κυβερνητικά στελέχη σε κατ' ιδίαν συζητήσεις τους σημειώνουν πως τα «δυσκολότερα» για την κυβέρνηση έρχονται με την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού, που είναι δεδομένο ότι θα μπει στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πέραν της κ. Τίνας Μπιρμπίλη και της υπουργού Παιδείας κ. Αννας Διαμαντοπούλου, που προεξοφλείται ότι θα λάβουν αυξημένα κονδύλια, σε όλα τα υπόλοιπα υπουργεία θα υπάρξουν περικοπές κονδυλίων. Και, όπως λέγεται, τούτο συνεπάγεται ιδιαίτερα επίπονη «διαπραγμάτευση» μεταξύ του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και ενός εκάστου των υπουργών.
Είναι θέμα χρόνου η κοινωνική έκρηξη!




Απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα
εκδικητικότητα-φανατισμός-μισαλλοδοξία τα χαρακτηριστικά της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ

Η κυβέρνηση ενώπιον της δραματικής δημοσιονομικής κατάστασης  και των ανοιχτών προβλημάτων
Σε απότομη προσγείωση υποχρεώνει την κυβέρνηση η αντιμετώπιση των μεγάλων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων. Η σκληρή αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον φετινό δημοσιονομικό εκτροχιασμό, καθώς και η υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας υποχρεώνουν το υπουργείο Οικονομικών να σχεδιάσει μια πολιτική που θα οδηγήσει σε μείωση του ελλείμματος από το 12,5% του ΑΕΠ στο 9% περίπου το 2010. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να εξοικονομήσει 2,5 δισ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει τις προεκλογικές εξαγγελίες για αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, χορήγηση επιδόματος αλληλεγγύης στους ασθενεστέρους και επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη νέων ανέργων. Ωστόσο, η προσπάθεια περιστολής των δημόσιων δαπανών, όπως για παράδειγμα με τη μη ανανέωση των συμβάσεων όσων απασχολούνται με stage στο Δημόσιο, προκαλεί ήδη αντιδράσεις.
Υπό το βάρος της δημοσιονομικής κατάστασης και την πίεση των αγορών, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να επανεξετάσει τη στάση της στο θέμα του ασφαλιστικού συστήματος αλλά και να αντιμετωπίσει άμεσα τη σπατάλη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στην Παιδεία, η πρώτη μεγάλη πρόκληση είναι το καθεστώς των κολεγίων, ενώ στον τομέα της ασφάλειας, η αναδιοργάνωση των Σωμάτων Ασφαλείας, η αποτελεσματικότητα των οποίων θα δοκιμαστεί ενδεχομένως τον Δεκέμβριο όταν θα συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου.
ΓΚΟΓΚΟ, Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!