Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΓΑΠΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ,ΑΚΟΜΗ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ...
ΑΠΛΩΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΚΥΛΙΑΣΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΑΝΕ ΩΣ ΚΑΛΟΙ ΣΟΣΙΑΛ(Η)ΣΤΕΣ!

Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης για αναξιοπιστία, όσον αφορά τις οικονομικές εξαγγελίες και το ασφαλιστικό, εξαπέλυσαν χθες οι αρμόδιοι τομεάρχες και γραμματείς της Νέας Δημοκρατίας.
Την ίδια στιγμή η Ρηγίλλης παραμένει σταθερή στη γραμμή στήριξης του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το οποίο εγκρίθηκε με επιφυλάξεις από την Κομισιόν, στις γενικές του διαστάσεις, όμως ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κρίνει κατά περίπτωση κάθε νέο μέτρο. Και επανέλαβε ότι αυτό που δεν λέγεται από τις Βρυξέλλες, αλλά έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και υπαγορεύει η κοινή λογική, είναι «ανάσες» τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας ως αντιστάθμιση της δημοσιονομικής πίεσης.
Οξεία κριτική άσκησε, εν τω μεταξύ, στον πρωθυπουργό ο αναπληρωτής τομεάρχης της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι ο κ. Παπανδρέου με τις προχθεσινές του ανακοινώσεις αναίρεσε προεκλογικές υποσχέσεις, ανέτρεψε εξαγγελίες που είχε κάνει ο ίδιος στο Ζάππειο και επιβεβαίωσε ότι η χώρα είναι υπό κηδεμονία, αφού ανακοίνωσε επιπρόσθετα, σκληρά και άδικα σε πολλές περιπτώσεις, μέτρα πριν ακόμη εγκριθεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης από τις Βρυξέλλες.
Διπλό χτύπημα στην αξιοπιστία της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου χαρακτήρισε παράλληλα ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, καθώς και την υπόδειξη του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για εκποίηση της περιουσίας των Ταμείων ως λύση για τη χρηματοδότηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.
Αλλά και ο γραμματέας Συνδικαλισμού της Ν.Δ. Γιάννης Μανώλης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δήλωνε προεκλογικά ότι θα δοθούν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, μετεκλογικά υποστήριζε ότι θα προστατεύσει τα χαμηλά εισοδήματα, και σήμερα επιβαρύνει τα χαμηλά λαϊκά στρώματα, με πάγωμα μισθών, αύξηση του φόρου στα καύσιμα και περικοπές επιδομάτων.
«Δεν μπορεί το βάρος της μεγάλης αυτής κρίσης να το σηκώσουν μόνο τα μεσαία εισοδήματα», τόνισε από την πλευρά της η βουλευτής Α’ Αθήνας Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ότι στις εξαγγελίες του κ. Παπανδρέου δεν υπήρχαν καθόλου τα στοιχεία των διαρθρωτικών αλλαγών και της ανάπτυξης.

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ ΚΑΡΑΒΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ Η ΜΠΑΛΑ(ΚΟΙΝΩΣ) ΑΣΤΟΧΙΕΣ, ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ,
ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ,ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΑΕΣΤΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚΙΚΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΧΩΡΙΣ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ...
Τις τελευταίες εβδομάδες η ελληνική οικονομία μοιάζει με ένα ακυβέρνητο καράβι, που οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια προς την καταστροφή. Τα επιτόκια δανεισμού των ελληνικών ομολόγων αυξάνονται με εκρηκτικούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα να είναι ευθέως συγκρίσιμα με αντίστοιχα τριτοκοσμικών χωρών της Ασίας ή της Λατινικής Αμερικής.
Είναι απίστευτο, αλλά οι επενδυτές πλέον καθοδηγούνται από τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου και όχι από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Οι δε διαψεύσεις των δημοσιευμάτων από τον υπουργό Οικονομικών όχι μόνο δεν κατευνάζουν τους επενδυτές αλλά φουντώνουν την κερδοσκοπία σε βάρος των εγχώριων ομολόγων. Σε αυτό το δυσμενές σκηνικό, που έχει οδηγήσει τη χώρα στη γωνία της ευρωζώνης, η κυβέρνηση μοιάζει με έναν απλό κομπάρσο.
Παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς να μπορεί να πείσει ούτε τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά ούτε και τις αγορές. Το οικονομικό επιτελείο είναι φανερό ότι πάσχει από ό,τι κατηγορούσε την προηγούμενη κυβέρνηση: από έλλειμμα αξιοπιστίας. Οι αλλεπάλληλες συνεντεύξεις του Γ. Παπακωνσταντίνου στα διεθνή μέσα ενημέρωσης δεν πείθουν, αντιθέτως δημιουργούν σύγχυση στους επενδυτές, όπως συνέβη με την υπόθεση των Κινέζων επενδυτών.
Είναι ώρα να μπει ένα στοπ στις άσκοπες δηλώσεις και να προταχθούν οι αποφάσεις με συγκεκριμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα. Η κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο με λόγια και οφείλει να αναλάβει το τιμόνι της οικονομίας πριν τσακιστεί στα βράχια της χρεοκοπίας.