Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

"Πανελλήνιος Σοσιαλισμός" παντού. Καταργούνται τα stage στο δημόσιο. 23.000 νέοι στο δρόμο!

Ξέρουμε πολύ καλά ότι το Πασόκ στηρίζεται σε πέντε βασικές τέχνες της «πολιτικής».
Δεν φταίει σε τίποτα(πάντα οι άλλοι δημιουργούν τα προβλήματα).
Η Δημοκρατία είναι ιδιοκτησιακό του «κεκτημένο».
Λέει ψέματα για να καλλιεργήσει ελπίδες και να υφαρπάξει την εξουσία.
Ελέγχει τα ΜΜΕ.
Διορίζει.
Μέχρι στιγμής όλες τις βασικές αρχές τις έχει χρησιμοποιήσει καταχρηστικά θα έλεγα καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Έμειναν οι διορισμοί. Έταξαν αφειδώς και οι κλαδικές πεινάνε για τακτοποίηση «εκκρεμοτήτων»! Πέντε χρόνια εκτός εξουσίας έχουν προκληθεί πολλές εκκρεμότητες.....
Μάλιστα όσοι εργάζονται με αυτό το καθεστώς σήμερα δεν πρόκειται να μοριοδοτηθούν, ενώ οι θέσεις που προκηρύχθηκαν μετά τις εκλογές δεν θα πληρωθούν.
Ο σκληροπυρηνικός πασοκικός ρεβανσισμός σε όλο του το μεγαλείο. Η ΝΔ χαρακτήρισε την απόφαση απαράδεκτη που επιβεβαιώνει ότι «το βαθύ κομματικό ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει όσα χρόνια κι αν περάσουν».
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος αναφέρει: «Η σημερινή απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης για τα stages , η απόλυση χιλιάδων νέων ανθρώπων, ένα επιβεβαιώνει: Το βαθιά κομματικό ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει όσα χρόνια, όσες ηγεσίες του και αν περάσουν.
» Η σημερινή απαράδεκτη απόφαση έχει τραγικές συνέπειες για:
» * δεκάδες χιλιάδες νέους ανθρώπους που από τη μια στιγμή στην άλλη μένουν χωρίς τίποτα. Κυριολεκτικά στο δρόμο. Η ανεργία, η άρνηση κάθε προοπτικής με την κατάργηση της μοριοδότησης, αυτός είναι ο πραγματικός ‘εργασιακός Μεσαίωνας’. Αποτέλεσμα του άλλου, του ‘ρεβανσιστικού Μεσαίωνα’ στον οποίο -όπως φαίνεται- ταχύτατα διολισθαίνει το δήθεν ‘ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ’,
» *για την ίδια τη λειτουργία του Δημοσίου και μάλιστα σε ιδιαίτερα κρίσιμους για την κοινωνία τομείς. Δημόσια νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, τοπική αυτοδιοίκηση κ.ά. Παντού όπου οι χιλιάδες νέοι stagiers, μαζί με τη μαθητεία τους παρείχαν και σημαντικές υπηρεσίες.
» Τα τεράστια κενά που δημιουργούνται δεν θα καλυφθούν παρά μετά την παρέλευση μεγάλου χρόνου με παραλυτικές επιπτώσεις στην αποτελεσματικότητα του Δημοσίου και την εξυπηρέτηση των πολιτών.
» Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καταπατώντας κάθε συνέχεια τους κράτους, αφαιρεί από χιλιάδες νέους ανθρώπους, που έχουν ανάγκη, νομοθετημένα, κεκτημένα δικαιώματά τους.
» Το συμπέρασμα είναι ότι: Το βαθύ κομματικό ΠΑΣΟΚ επανεμφανίζεται. Είναι εδώ. Ανάλγητο, εκδικητικό. Θυμίζουμε ότι αντίθετα με ότι κάνει η σημερινή κυβέρνηση, η κυβέρνηση της Ν.Δ. το 2004 μερίμνησε χωρίς καμία διάκριση για χιλιάδες συμβασιούχους, που της κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ.
» Η ΝΔ δεσμεύεται ότι σε αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή τους θα είναι δίπλα στους χιλιάδες αυτούς νέους ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης».

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Δεν θα ανανεωθούν τα stage
Πολιτική απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι να μην ανανεωθεί καμία σύμβαση προγράμματος stage.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, οι συμβάσεις των απασχολούμενων σε αυτά τα προγράμματα στο Δημόσιο θα ολοκληρωθούν και δεν θα ανανεωθεί καμία σύμβαση, ενώ θα ξεκινήσει μια δημόσια διαβούλευση σχετικά με την εργασιακή τύχη κάποιων εξ αυτών.
Το πρόβλημα είναι μεγάλο, καθώς σε αυτά τα προγράμματα απασχολούνται χιλιάδες άνθρωποι και με την απόφαση της κυβέρνησης όλοι αυτοί περνούν στην ανεργία.
Απομένει βεβαίως η κεντρική απόφαση για τη λεγόμενη μοριοδότηση, αν και διαφαίνεται η πρόθεση της κυβέρνησης μέσω κεντρικής πολιτικής απόφασης να τα αλλάξει όλα και επομένως να μην ισχύσει ούτε η μοριοδότηση.
ΜΠΡΑΒΟ, ΓΚΟΓΚΟ!
ΣΤΕΙΛΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ,ΠΩΣ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΕΚΛΟΓΕΣ!
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΔΕ ΜΙΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΦΑΝΕΡΩΝΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ 400ΕΥΡΩ
ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΡΕΜΒΑΝΣΙΣΜΟΣ!!!
ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ....

ΘΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΜΩΣ ΕΓΩ σε όσους δεν γνωρίζουν ότι το 1999 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μονιμοποίησε stagers με μόλις 16 μήνες προϋπηρεσία,δεν τους έδωσε απλώς μόρια...τους μονιμοποίησε.Το καλύτερο από όλα?
Με την υπογραφή του ίδιου του σημερινού πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.Ορίστε και οι αποδείξεις :
Νόμος 2738/1999http://img25.imageshack.us/img25/9840/sel1.pnghttp://img21.imageshack.us/img21/8725/sel22.jpghttp://img190.imageshack.us/img190/895/sel23.jpgΚαι το 2000 μη θέλοντας να αδικήσει κανέναν φέρνει και δεύτερο νόμο για όσους δεν κατάφεραν να μπουν μόνιμοι με τον προηγούμενο.Νόμος 2839/2000http://img514.imageshack.us/img514/4463/sel1.jpghttp://img514.imageshack.us/img514/4774/sel9s.jpgΑλλά μάλλον αυτοί ήταν άλλα παιδιά...




Το χρέος και ο δικομματικός … «Ηλίας του 16ου»



Έχουμε πολύ φαντασία – γι’ αυτό όσα συνέβησαν στο Λουξεμβούργο και το Eurogroup μας θυμίζουν την αγαπημένη κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου «Ο Ηλίας του 16ου». Θυμάστε μήπως στις τελευταίες σκηνές αυτής της ταινίας όπου ο μαϊμού αστυνομικός Κώστας Χατζηχρήστος πλακώνει στα χαστούκια το «μικρολαμόγιο» Θανάση Βέγγο; Θυμάστε που οι φάπες έπεφταν σαν χαλάζι και μάλιστα ήταν και αληθινές, όπως είχε πει πολύ αργότερα ο Βέγγος;
Ε! κάπως έτσι και η δύσμοιρη Ελλάδα άρχισε να τρώει φάπες από την Κομισιόν, τον ψευτοχωροφύλακα της τσέπης μας.
Έτσι και η χώρα μας θύμιζε τον κακομοίρη Θανάση Βέγγο που με μικρολαμογιές προσπαθεί να επιβιώσει και τελικά τη γλιτώνει παρά τρίχα.
Τέτοιο χαστούκι είχε πολλά χρόνια να φάει η Ελλάδα και δυστυχώς το έφαγε ο συμπαθής κατά τα άλλα υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.
«Το παιχνίδι τέλειωσε, χρειαζόμαστε αξιόπιστες στατιστικές» είπε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ λέγοντας ουσιαστικά στη χώρα μας ότι είστε απατεώνες, μας δίνετε χρόνια τώρα ψεύτικα στοιχεία αλλά τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσετε. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αλμούνια ο οποίος σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος είπε: «Αυτές οι σοβαρές ασυμφωνίες απαιτούν μια ανοιχτή και εις βάθος έρευνα για το τι συνέβη. Είχαμε αυτά τα συμβάντα και στο παρελθόν και αλλάξαμε αποφάσεις, ακόμη και τους κανονισμούς, προκειμένου να αλλάξουμε την ικανότητα της Eurostat να αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα»
Δηλαδή γίναμε και επίσημα τα κακά παιδιά στο σχολείο που κάθονται στην τελευταία θέση και περιμένουν την τιμωρία. Το κακό είναι όμως πως μας κρέμασαν στα μανταλάκια και όλες οι εφημερίδες της Ευρώπης δείχνοντάς μας ως κακό παράδειγμα.
Καλά θα πουν ορισμένοι, ποιος χέ….κε για τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών;
Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Οι Κουτόφραγκοι έχασαν την υπομονή τους και μας κουνούν πλέον το δάκτυλο μπροστά στα μάτια μας: Αν δεν λάβετε μέτρα θα το πληρώσετε πολύ ακριβά.
Ποιος ευθύνεται γι’ αυτόν τον ανεπανάληπτο διασυρμό: Όλοι και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία.
1. Κατ’ αρχάς πληρώνουμε τον Αλογοσκούφη και τις φοβερές αλχημείες του. Τα ψεύτικα στατιστικά που έστελνε επί 5 χρόνια και που τώρα αποκαλύπτονται. Αν λειτουργεί έτσι και στο Πανεπιστήμιο που επέστρεψε αλίμονο στους φοιτητές του.
2. Φταίει ο Γ. Παπαθανασίου ο οποίος λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές έλεγε ότι θα λάβουμε μέτρα για να πάει το έλλειμμα κάτω από 3,7%. Λίγες ημέρες πριν τις κάλπες μιλούσε για έλλειμμα που θα φτάσει το 6% αν δεν εισπραχθούν έσοδα από ημιυπαίθριους και άλλα μέτρα.
3. Φταίει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία εκτόξευσε τις δημόσιες δαπάνες στην πορεία προς τις εκλογές, διέλυσε τον εισπρακτικό μηχανισμό αδειάζοντας τα ταμεία και τελικά φταίει που δεν τόλμησε να πάρει μέτρα για τους έχοντες και τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες οι οποίες θησαυρίζουν εν μέσω κρίσης.
4. Φταίει τέλος η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η οποία ναι μεν δεν έχει ευθύνη για την εκτόξευση του ελλείμματος στο 12% αλλά με τον άκρατο λαϊκισμό του πριν τις εκλογές, έταξε λαγούς με πετραχήλια ενώ γνώριζε την κατάσταση της οικονομίας. Τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσει τον λογαριασμό, που δυστυχώς θα πληρώσουμε όλοι μαζί.
Δικομματικό, λοιπόν, το έγκλημα….
Τι μέλλει γενέσθαι, όμως, μετά τα «αγγουράκια Βρυξελλών;» Η μόνη λέξη είναι μέτρα.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου, βάζοντας την ουρά στα σκέλια, δεσμεύτηκε να πάρει σκληρά ώστε το έλλειμμα από 12,5% που θα κλείσει το 2009 να υποχωρήσει σε μονοψήφιο ποσοστό μέσα στο 2010. Δεσμεύτηκε επίσης να δίνει αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία.
Πριν αλέκτορα φωνήσαι, βέβαια, η κυβέρνηση ετοιμάζει τη γνωστή αλχημεία της μεταφοράς δαπανών από το ένα έτος στο άλλο, κοινή πρακτική από την εποχή του Γ. Παπαντωνίου στην πλατεία Συντάγματος.
Τι σημαίνει μέτρα; Τα περιέγραψε ο Γ. Προβόπουλος παρουσιάζοντας την έκθεση της ΤτΕ. Διαρθρωτικές αλλαγές που δεν θα φοβούνται το πολιτικό κόστος. Δηλαδή φόρους, άμεσους και έμμεσους σε ποτά, τσιγάρα, ακίνητα, έκτακτες εισφορές, πάγωμα των αυξήσεων, περικοπές παντού. Να δούμε τώρα αν όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ θα γυρίσουν μπούμερανγκ.
“The Game is Over” αγαπητοί Συνέλληνες…

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Welcome to the reality Mr Papandreou

Τα ροζ συννεφάκια των πρώτων ημερών διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ διαλύθηκαν, ήρθε η ώρα για να κυβερνήσουν, για να αντιμετωπίσουν τα μείζονα προβλήματα αυτής της χώρας.
Μαζί με την προσαρμογή στη σκληρή πραγματικότητα ο Γ. Παπανδρέου και οι υπουργοί του πρέπει να πάρουν αποφάσεις. Να ισορροπήσουν ανάμεσα στη δραματική κατάσταση της Οικονομίας και στις προεκλογικές ασάφειές τους.
Βασικό πρόβλημα είναι αυτό που προεκλογικά αιωρούνταν στην πολιτική ζωή του τόπου, αλλά κανείς δεν μπορούσε να δώσει απάντηση. Που θα βρεθούν τα λεφτά;
«Δεν είναι πρόβλημα τα λεφτά» έλεγε πριν την 4η Οκτωβρίου ο σημερινός πρωθυπουργός, όμως, τώρα τα λεφτά είναι αυτά που θα δώσουν λύση στο τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα. Όπως τα λεφτά είναι αυτά που θα λύσουν το ασφαλιστικό και όλα τα άλλα ζητήματα σε Παιδεία, Υγεία, Περιβάλλον κ.λπ.
Έτσι, μόλις δύο εβδομάδες μετά τη νίκη στις κάλπες οι Πράσινοι σαλπίζουν… ισπανική υποχώρηση σε πολλά κρίσιμα ζητήματα. Από εδώ και στο εξής, φίλοι αναγνώστες ετοιμαστείτε για πολύ μεγάλες «κωλοτούμπες». Έχουμε και λέμε:
Από τη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, είπε ότι θα καταργήσει το νόμο Πετραλιά που αφορά τη μείωση των συντάξεων και την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Τι ήθελε να το πει, αφού την επόμενη ημέρα το πήρε ευσχήμως πίσω;. Ούτε λίγο ούτε πολύ είπε «θα δούμε τα προβλήματα, πως θα πάει η οικονομία, πώς θα καλύψουμε τα έξοδα των άδειων Ταμείων και μετά θα αποφασίσουμε. Δεν αλλάζει η προεκλογική υπόσχεση αλλά δεν βάζουμε χρονοδιαγράμματα για τις αλλαγές». Με άλλα λόγια… πάλι την Φάνη θα έχουμε στο κεφάλι μας. Άλλωστε οι ενοποιήσεις των Ταμείων τρέχουν, οι αυξήσεις στα όρια των γυναικών είναι σε εξέλιξη, οι ποινές σε περίπτωση πρόωρης συνταξιοδότησης υπάρχουν, οπότε τι κατάργηση του νόμου Πετραλιά να γίνει. Πάμε για άλλα…
Για τα περίφημα Stage που πολύς λόγος έγινε πριν τις εκλογές ο κ. Λοβέρδος έκανε μεγάλη τούμπα. Άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί και να γίνουν μόνιμοι όσοι δούλεψαν μέσω των προγραμμάτων για δύο χρόνια. Πώς θα γίνει αυτό; Με τον γνωστό τρόπο της μοριοδότησης σε μελλοντικούς διαγωνισμούς για προσλήψεις στο Δημόσιο. Νέα γενιά ομήρων δηλαδή, όπως με τους συμβασιούχους.
Όσο για την οικονομία, ο Γ. Παπακωνσταντίνου μας έρχεται από τις Βρυξέλλες με παράταση για το έλλειμμα αλλά και με ένα φιρμάνι για τα σκληρά μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Η Κομισιόν ήταν σαφής, το ίδιο σαφής θα είναι και ο Γ. Προβόπουλος στην έκθεσή του για την οικονομία: Πάρτε μέτρα, εισπράξετε απ’ όπου μπορείτε γιατί χανόμαστε.
Άλλο επίσης: Δε φαγώθηκαν οι «Πασόκοι» προεκλογικά ότι δε λειτουργούν οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί; Είδατε καμιά αλλαγή ενώ τα έσοδα βουλιάζουν; Η μήπως είδατε να μπαίνει κανείς επικεφαλής στην ΥΠΕΕ; Όπως εκεί έτσι και στους άλλους οργανισμούς του Δημοσίου περιμένουμε την εξέταση των βιογραφικών που στάλθηκαν μέσω Ιντερνετ.
«Welcome to reality Mr Papandreou» που θα έλεγαν και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι.
από antinews



ΔΟΕ

Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α προς Υπουργό Παιδείας (19-10-2009

ΠΥΣΠΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Τοποθετήσεις από Διάθεση Β/θμιας ΠΕ 11 στην Α/ΘΜΙΑ του ΠΥΣΠΕ Πειραιά

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ…


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΠΕ
ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 15Α - 10557 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 210-3312793 & 6974 750409
www.dakepe.gr e-mail: info@dakepe.gr

Αθήνα, 19 / 10 / 2009

Η σημερινή συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τη νέα Υπουργό Παιδείας προσφέρεται για πολλές, και αποκαλυπτικές των προθέσεων της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για το χώρο της παιδείας, αναγνώσεις.
Πίσω από την ωραιοποιημένη επιφάνεια με τις φιλολογικές διατυπώσεις περί στρατηγικών επιλογών και διακηρυγμένων στόχων, με λίγη προσοχή «αποκωδικοποιούνται» κάποιες γνωστές απ’ τα παλιά έννοιες και πρακτικές.
Στα αιτήματα της Δ.Ο.Ε. η κ. Διαμαντοπούλου απάντησε, όπως ήταν αναμενόμενο, με τις προγραμματικές δηλώσεις (διανθισμένες με άκρως ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες).
«Δεσμεύτηκε» για 1δις στην παιδεία (για ολοήμερο, νηπιαγωγεία και υποδομές) μέσα από τον προϋπολογισμό, δίχως όμως να ξεκαθαρίζει αν αυτά τα χρήματα θα προέρχονται από ευρωπαϊκά κονδύλια (μήπως συμπεριλαμβάνονται τα 800.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ κληρονομιά από την προηγούμενη κυβέρνηση;) και τονίζοντας ότι θα πρέπει να συνδεθούν με αποτελέσματα στο χώρο της εκπαίδευσης (…)
Απέφυγε να δεσμευτεί για αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών (παρά τις καλλιεργούμενες προσδοκίες) λέγοντας ότι «θα πρέπει να εξεταστούν τα συνολικά δεδομένα» και ότι θα έχει δώσει απαντήσεις μέχρι την κατάρτιση του προϋπολογισμού. Εδώ βέβαια βρήκε αναπάντεχη ανοχή από τα μέλη της ΠΑΣΚ της Δ.Ο.Ε. που της έδωσαν παράταση προθεσμίας μέχρι την Ολομέλεια των Προέδρων κρατώντας, φυσικά, σε εκλογική ομηρία τις Γ.Σ. των συλλόγων όλης της χώρας.
Τόνισε τον πρωταρχικό στόχο για ένα ολοήμερο σχολείο ως βασική επιλογή. Μόνο που η εφαρμογή θα είναι πιλοτική (ξυπνούν αναμνήσεις από τα πολυδάπανα 28 πιλοτικά - φαντάσματα) και φυσικά το «νέο» σχολείο θα συνδυάζεται με αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συστήματος και των εκπαιδευτικών (κίνητρα και επιβραβεύσεις το νέο της όνομα) καθώς και συμμετοχικό «ρόλο» στους γονείς, στους φορείς και στην τοπική αυτοδιοίκηση.
• Μίλησε για κάλυψη κενών το προσεχές 10ήμερο μέσα από προσλήψεις αναπληρωτών αλλά και επιστροφή εκπαιδευτικών που είναι αποσπασμένοι σε διοικητικές υπηρεσίες και θα «λήξουν» (πώς άραγε; και ποιων άραγε;) οι αποσπάσεις τους. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε συμπλήρωση ωραρίου σε περισσότερα του ενός σχολεία καθώς και σε υπερωρίες.
Είπε πως θα εξετάσει άμεσα το θέμα της βεβαίωσης που πρέπει να χορηγούν τα νηπιαγωγεία για εγγραφή στο δημοτικό σχολείο (της οποίας την έκδοση ανέστειλε εγκύκλιος της 2-10-2009) αλλά δεν έλειψαν οι αιχμές (από τον υφυπουργό κ. Πανάρετο) ότι πριν γίνει υποχρεωτική η φοίτηση των νηπίων έπρεπε να έχει λυθεί το πρόβλημα των κτιριακών υποδομών (αυτό που έλυνε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για 20 χρόνια).
Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό η υπουργός Παιδείας δε δεσμεύτηκε για τίποτα από τα υπεσχημένα επιβεβαιώνοντας τους φόβους ότι όλες οι εξαγγελίες δεν ήταν τίποτε περισσότερο από προεκλογικά πυροτεχνήματα. Ακολούθησε την πεπατημένη διαβεβαιώνοντας το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ότι θα εξετάσει τις προτάσεις για αναμόρφωση του συστήματος μεταθέσεων, ότι αναμένει προτάσεις για ένα νέο νόμο επιλογής στελεχών και ότι θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις της με τη Δ.Ο.Ε. με συγκεκριμένη κάθε φορά ατζέντα, δίχως όμως να προσδιορίζει το πότε.
Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι δε δίστασε να παρουσιάσει το «όραμα» ενός σχολείου «συμμετοχικού» με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη θέση και το ρόλο του εκπαιδευτικού ο οποίος, όπως διαφαίνεται, θα αποδοθεί σε κυνήγι κινήτρων για να μπορεί να σταθεί ηθικά και οικονομικά στο «νέο» σχολείο που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση.
Όποιοι κι αν είναι οι σχεδιασμοί η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. υπεύθυνα και δυναμικά μακριά από λαϊκισμούς και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες, φιλοκυβερνητικά ή αντικυβερνητικά σύνδρομα, θα είναι έτοιμη να στηρίξει ό,τι το θετικό αλλά και να αντιπαλέψει ό,τι έχει ως στόχο την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης καθώς και του ρόλου και της θέσης του εκπαιδευτικού.

ΑΠΟ ΤΗ Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Η πολιτική κωλοτούμπα του ΠΑΣΟΚ

"Ήρθε λοιπόν εχθές από το βήμα της βουλής ,ως πρωθυπουργός πλέον, και προέβη στην μεγαλύτερη πολιτική κωλοτούμπα της μεταπολίτευσης.
«Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλοι. Λεφτά δεν υπάρχουν...», τόνισε ο κ. Γ. Παπανδρέου αναφορικά με την οικονομική...
κατάσταση, προαναγγέλλοντας, ταυτόχρονα, τη λήψη σοβαρών μέτρων.
Θεωρεί κανείς έλλογος πολίτης ότι ο κ. Παπανδρέου δεν γνώριζε την οικονομική κατάσταση της χώρας μας; Τα ήξερε όλα ο κ. Παπανδρέου! Γνώριζε ότι το δημόσιο χρέος είναι βρόχος στον λαιμό της χώρας, ότι η ανεργία λόγω κρίσης καλπάζει, ότι το Ασφαλιστικό είναι βόμβα έτοιμη να εκραγεί.
Μην ξεχνάμε ότι για να φιλοτεχνήσει προφίλ στιβαρού ηγέτη συνομιλούσε με τον Αλμούνια, τον Τρισέ και τον Μπαρόζο. Γνώριζε δηλαδή...