Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Ο ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ ΜΕ ΝΕΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΑΡΛΟΥΜΠΑ, ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΑΝΩΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΓΙΓΑΝΤΟΤΕΡΑΣΤΙΕ....
Μετά το.. ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε, βρήκε άλλο!
Με δραματικούς τόνους μίλησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στη Βουλή, για την οικονομία, στην Ώρα του Πρωθυπουργού.Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η κρισιμότητα των στιγμών απαιτούν περικοπές κεκτημένων και βίαιες αλλαγές, υπογραμμίζοντας ότι το δίλημμα είναι ένα: «Αν η χώρα θα χρεοκοπήσει ή θα ορθοποδήσει»...
Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της απόφασής του να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για την Οικονομία, εξαπολύοντας την ίδια ώρα δριμύ κατηγορώ κατά της Νέας Δημοκρατίας ενώ έκανε και αυστηρή κριτική στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αυστηρή κριτική άσκησαν και οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης.
Αναφέρθηκε όμως και στο θέμα με το εξώφυλλο του περιοδικού FOCUS, δηλώνοντας ότι χαίρεται που η Γερμανία έλαβε επίσημη θέση μέσω του πρέσβη της στην Αθήνα, καταδικάζοντας το.
Ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως δεν απάντησε επί της ουσίας στην ερώτηση του για το πιθανό κόστος των οικονομικών μέτρων που εξήγγειλε και αυτά που η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πάρει.
«Για άλλη μια φορά είπατε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε όπως την προηγούμενη Παρασκευή και ο Υπουργός των Οικονομικών όταν τον ρωτήσαμε για τον 14ο μισθό. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΝ, υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση δεν είναι μόνο κοινωνικά άδικα, αλλά και αποτελεσματικά, και βυθίσουν την χώρα σε πιο βαθιά ύφεση, «από την οποία δεν θα μπορεί να βγει για την επόμενη πενταετία τουλάχιστον». «Είναι αναποτελεσματικά και εγκληματικά», είπε ο κ. Τσίπρας.
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΝ είπε επίσης ότι η κρίση θα επιδεινωθεί, καθώς η περικοπή των μισθών και των δαπανών θα πολλαπλασιάσει την ύφεση, και σε λίγο δεν υπάρχει τίποτα προς φορολόγηση.
από troktiko

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Τ. ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ,ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ!

«Μούγκα στη στρούγκα» από τον κ. Παπακωνσταντίνου και στη Βουλή! Οχι μόνο στα ερωτήματα που του θέτουμε από την πρώτη σελίδα της εφημερίδας! Ενοχη σιωπή και στη συζήτηση στο Κοινοβούλιο, όταν ο κ. Τσίπρας επανέλαβε το ερώτημά μας αν ο υπουργός Οικονομίας, ως ειδικός γραμματέας στο υπουργείο του οποίου σήμερα προΐσταται, αλλά και ως μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων την περίοδο της πρωθυπουργίας Σημίτη, γνώριζε τα λογιστικά τρικ και τα δομημένα «τοξικά» ομόλογα που έφτιαχνε η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να κρύψει και να μεταθέσει για μετά τις εκλογές του 2004 τα χρέη του Ελληνικού Δημοσίου. «Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε», απαντούσε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Για την «ταμπακέρα» ούτε λέξη. Και όχι μόνο γι’ αυτό.
Να του θυμίσω και ένα άλλο ερώτημά μας. Με τη σημερινή ιδιότητά του ως «τσάρου» της οικονομίας, ζήτησε τα μέλη της επιτροπής που ο ίδιος συγκρότησε για τη διερεύνηση των ευθυνών για τα πλασματικά στοιχεία της οικονομίας να ερευνήσουν τα «greek statistics» αλά Σημίτη.
Οχι βέβαια, η επιτροπή ακολούθησε την πολιτική του πολιτικού προϊσταμένου της: «μούγκα στη στρούγκα». Αλλά και στην απίθανη περίπτωση να το είχε ζητήσει ο υπουργός, ποιος θα το ερευνούσε… Στην επιτροπή αυτή, μεταξύ άλλων, μετέχουν δύο οικονομικοί σύμβουλοι της τότε κυβέρνησης Σημίτη (ο ένας, μάλιστα, διά αντιπροσώπου), ενώ ένα άλλο μέλος είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Βάλαμε, δηλαδή, τους «λύκους να φυλάνε τα πρόβατα».
Για να μη μιλάμε, όμως, μόνο για τον κ. Παπακωνσταντίνου, ευθύνες για το θέμα αυτό έχει και ο σημερινός πρωθυπουργός. Κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης Σημίτη ήταν και δεν μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε. Γιατί και γνώριζε αλλά και υπέγραφε. Σ’ άλλη σελίδα του φύλλου που κρατάτε στα χέρια σας αποκαλύπτουμε το νόμο με τον οποίο θεσπίστηκε η μέθοδος των «τιτλοποιήσεων» - σε πιο απλά ελληνικά… «greek statistics»- που λειτουργούσε ως εργαλείο μετάθεσης του χρέους της χώρας στο μέλλον με ακριβό τίμημα, στα όρια του τοκογλυφικού θα μπορούσε να πει κάποιος.
Και κάτω από το νόμο αυτό, μεταξύ άλλων, φαρδιά-πλατιά η υπογραφή του τότε υπ. Εξωτερικών, κ. Γιώργου Παπανδρέου.
Εχει μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι ένα από αυτά τα «τοξικά» δομημένα ομόλογα, το «Αίολος», όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, βασίστηκε στο νόμο που υπέγραψε ο κ. Παπανδρέου. Σημειώστε ότι η προμήθεια για το ομόλογο αυτό ήταν 17,8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το επιτόκιο που προέβλεπε η σύμβαση ήταν ιδιαίτερα υψηλό, Euribor 6μήνου συν περιθώριο κέρδους 0,48 μονάδων, όταν η αγορά εκείνη την περίοδο δανειζόταν με περιθώριο 0,18 μονάδων. Τα συμπεράσματα δικά σας…
Τώρα, λοιπόν, που ζητάνε από τις Βρυξέλλες κάποιος να πληρώσει για τα πλαστά στοιχεία και τα λογιστικά τρικ, καλό είναι ο πρωθυπουργός να ξεκινήσει από το κόμμα του για να δώσει το καλό παράδειγμα. «Να ματώσουμε όλοι», έλεγε ο κ. Παπανδρέου για το σκάνδαλο Siemens. «Ας ματώσουν όλοι» και για την υπόθεση της ευθύνης για το ποιος γκρέμισε τη χώρα δημοσιονομικά.
Δικαιοσύνη και διαφάνεια αλά καρτ είναι σκάνδαλο μεγαλύτερο και από το μεγαλύτερο σκάνδαλο.
Καλό θα ήταν, τη δύσκολη αυτή ώρα που περνάει η χώρα, να μην γράφουμε για τέτοια θέματα. Ομως ο πρωθυπουργός για την πολιτική, και μόνο, επιβίωσή του, προτίμησε αντί της συναίνεσης να διχάσει τη χώρα. Αντί να ενώσει τους Ελληνες, να τους χωρίσει σε στρατόπεδα. Αντί να μας μετατρέψει σε μια «ενωμένη γροθιά», προτίμησε να βγάζουμε ο ένας τα μάτια του άλλου. Ομως, υπάρχει ακόμα καιρός. Να μπείτε μπροστά, κ. Παπανδρέου, και όλοι να σας ακολουθήσουμε.
Εχετε το μοναδικό πλεονέκτημα, που δεν το είχε μέχρι σήμερα άλλος ηγέτης, να του προσφέρεται στα πόδια η συναίνεση του 80% του λαού και του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας. Ο κ. Σαμαράς έκανε την υπέρβαση. Εσείς θα το τολμήσετε; Ποιος θα έχει κέρδος; Η πατρίδα, κύριε πρωθυπουργέ!