Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ:
Η σύμβαση εργασίας των ωρομισθίων εκπαιδευτικών λύεται αυτοδικαίως: α) με την ανάληψη υπηρεσίας μονίμων εκπαιδευτικών ή προσωρινών αναπληρωτών, β) με τη συμπλήρωση του χρονικού διαστήματος για το οποίο έχουν προσληφθεί και γ) με καταγγελία για σπουδαίο λόγο. Εφόσον δε συντρέχουν οι παραπάνω λόγοι, η σύμβαση εργασίας λύεται αυτοδικαίως την 21η Ιουνίου κάθε διδακτικού έτους.

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΣΕ Α.Ε.Ι.
ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ Τ.Ε.Ι. -Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε

5 ΙΟΥΝΙΟΥ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΟΛΩΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙ!

Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ, ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ,
ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ
ΒΑΖΕΙ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ''ΑΘΛΙΑ'' ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, ΓΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ !!!

ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ
Καθορίστηκε από το υπουργείο παιδείας το ωράριο εργασίας του προσωπικού των σχολείων, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου χρόνου, ειδικότητας καθαριστών/στριών, με πλήρες ωράριο, μερικής απασχόλησης 4 ωρών ημερησίως και μερικής απασχόλησης

ΟΙ ΄΄ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ΄΄ ΠΟΥ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΚΑΛΠΕΣ
«Αυτοχειριάζονται συνδικαλιστικά και πολιτικά»
►Με αφορμή το νέο γύρο των καταλήψεων και τις κινητοποιήσεις στην παιδεία, ο βουλευτής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Τάσος Κουράκης, υπεύθυνος για θέματα παιδείας, τόνισε:«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και η Κοινοβουλευτική του Ομάδα έχουν σαφή θέση: Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των φοιτητών, των σπουδαστών και των καθηγητών για να μην περάσουν τα σχέδια του υπουργείου παιδείας. Ο αγώνας που ξεκίνησε με το άρθρο 16 θα συνεχιστεί. Η διεξαγωγή πρυτανικών εκλογών ακόμη και με το πιο δημοκρατικό σύστημα που μπορεί να υπάρξει, δεν έχει κανένα νόημα…(!!!)
►Την ίδια στιγμή, το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας σε έκτακτη συνεδρίαση παρουσία και των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών φορέων του Ιδρύματος, αποφάσισε τα εξής:
1) Καταδικάζει απερίφραστα τις έκνομες ενέργειες ομάδας άγνωστων(;) ατόμων, που διέκοψαν βίαια την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέας διοίκησης του ΤΕΙ, αρπάζοντας επτά (7) από τις δέκα έξη (16) κάλπες και σκίζοντας τα ψηφοδέλτια που υπήρχαν σε αυτές - ενέργειες που έρχονται σε αντίθεση με την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΤΕΙ-Αθήνας.
2) Δηλώνει ότι θα προασπίσει την εύρυθμη λειτουργία και την αυτονομία του Ιδρύματος.
3) Καλεί τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας (καθηγητές, σπουδαστές,διοικητικούς) να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.
►Τέλος Η Κίνηση των πανεπιστημιακών εκτιμά πως οι ενέργειες αυτές, των οποίων καθιστάμεθα καθημερινά μάρτυρες σε όλα τα επίπεδα του πανεπιστημιακού Συστήματος, συνιστούν:
● Κατάφωρη παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου.
● Περαιτέρω σοβαρή υποβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος.
● Κατάλυση των θεμελιωδών συστατικών στοιχείων της Δημοκρατίας σε τμήματα-της-ελληνικής-κοινωνίας.
Ειδικότερα η Κίνηση των πανεπιστημιακών, με ανακοίνωσή της τονίζει πως «Η διαμορφούμενη κατάσταση στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας μας, αυτή την περίοδο, τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις» και σημειώνει: «Η ματαίωση με οποιοδήποτε μέσο των διαδικασιών εκλογής θεσμικών οργάνων σε διάφορα πανεπιστήμια- με το, προφανώς, απόλυτα δημοκρατικό σύστημα της καθολικής ψηφοφορίας των φοιτητών- από περιφερόμενες μηχανοκίνητες μονάδες Ταγμάτων Εφόδου(!!!), αποτελεί γεγονός χωρίς προηγούμενο».
Σχόλιο της ΔΑΚΕ/ΠΕ Νίκαιας για την «Αλαβάνειο και συν αυτώ» αντίληψη περί δημοκρατίας:
Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Στάλιν, να γίνουμε Νεπάλ, Κούβα ή Βενεζουέλα !!! Η ανομία είναι η χειρότερη ταξική πολιτική, χτίζοντας γραφεία καθηγητών και απαγορεύοντας τη διαφορετική γνώμη, το μόνο που κερδίζεις είναι η απομόνωση.