Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ...ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ (MIG)

Με τη ΜIG στο τιμόνι θα πετάει στο εξής, όπως όλα δείχνουν, η Ολυμπιακή, μετά την απόφαση της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε τα μεσάνυχτα και για την οποία οι Βρυξέλλες θα τοποθετηθούν επίσημα την ερχόμενη Τρίτη.
Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι για να υπάρξει οριστική συμφωνία μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της MIG, θα πρέπει να δοθεί το πράσινο φως και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοντά και μάλιστα έχει ορίσει ειδικό επίτροπο καθ΄ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009


Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Δ.Ε για το διάλογο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ Δ.Ε.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Η ΔΑΚΕ Δ.Ε. καταγγέλλει την πλειοψηφία του Δ.Σ της ΟΛΜΕ για την απαράδεκτη απόφαση της να μη συμμετάσχει στο διάλογο που εξήγγειλε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ και θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ΕΣΥΠ για το νέο σύστημα επιλογής υποψηφίων για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.
Υπακούοντας σε μικροκομματικές σκοπιμότητες, η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ και στο Συνασπισμό πλειοψηφία του Δ.Σ της ΟΛΜΕ απέδειξε για άλλη μία φορά την παντελή αδιαφορία της για κάθετι που θα οδηγήσει στη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας μας. Είναι προφανές ότι τα μέλη του Δ.Σ της ΟΛΜΕ που συγκροτούν την πλειοψηφία λειτουργούν ως στυγνά κομματικά στελέχη, που μόνο στόχο έχουν την υπονόμευση οποιασδήποτε πρότασης κατατεθεί-ακόμα και αν αυτή είναι πρωτοποριακή-από φόβο μήπως αποκομίσει πολιτικά οφέλη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Αδιαφορούν για την αγωνία χιλιάδων μαθητών που υποχρεώνονται να εξεταστούν στα πλαίσια ενός παρωχημένου εξεταστικού συστήματος.
Μένουν ασυγκίνητοι στις εκκλήσεις των γονέων για την υιοθέτηση ενός σύγχρονου εξεταστικού συστήματος, που δε θα εξουθενώνει τους μαθητές, δε θα τους αναγκάζει να προσφεύγει στην παραπαιδεία και δε θα εξαντλεί οικονομικά τους ίδιους, όπως συμβαίνει σήμερα.
Οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας ισχυρίζονται ότι «ο διάλογος είναι προσχηματικός» πριν καν προσέλθουν σε αυτόν και παρά το γεγονός ότι η συζήτηση ξεκινά από μηδενική βάση και η κυβέρνηση δεν προσέρχεται έχοντας ένα συγκεκριμένο δεσμευτικό πλαίσιο. Με την τοποθέτηση τους αυτή προσβάλλουν τη νοημοσύνη των συναδέλφων αλλά και των χιλιάδων γονέων και μαθητών, για τους οποίους δήθεν ενδιαφέρονται.

«Ώρες εθνικής ευθύνης»
Την κρισιμότητα των στιγμών, λόγω της δραματικής κατάστασης της διεθνούς οικονομίας, υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «έστω και τώρα, μετά τα χθεσινά, να αντιληφθεί την ανάγκη εθνικής συνεννόησης».Απαντώντας σε ερώτηση του Γ. Παπανδρέου για τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία ο Κ. Καραμανλής απηύθυνε έκκληση για εθνική ομοψυχία στην αντιμετώπιση της κρίσης. Επικαλέστηκε μάλιστα την ιστορική εμπειρία στην επιτυχή αντιμετώπιση δύσκολων εθνικών καταστάσεων όταν οι Ελληνες είναι ενωμένοι καθώς και το παράδειγμα άλλων χωρών όπου η εθνική συνεννόηση κομμάτων και κοινωνικών φορέων αποδείχθηκε αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της κρίσης.
Ο πρωθυπουργός απάντησε και στο αίτημα πρόωρων εκλογών. Είναι μονότονο θέμα και κουραστικό να καταφεύγετε σε ακατάσχετη εκλογολογία, είπε ο κ. Καραμανλής απευθυνόμενος στον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος νωρίτερα είχε επαναλάβει το αίτημα του από το βήμα της Βουλής. «Το έχουμε κλείσει το θέμα, δεν σκέφτομαι εκλογές και σενάρια εκλογών, εμείς δεν παίζουμε με τους θεσμούς» δήλωσε κατηγορηματικά ο Κ. Καραμανλής. Αντίθετα, όπως είπε ο κ. Καραμανλής ο ίδιος και η κυβέρνηση του ασχολούνται με το συλλογικό, κοινωνικό και εθνικό συμφέρον, με την «εθνική υπόθεση με κεφαλαία γράμματα» -όπως είπε χαρακτηριστικά- της αντιμετώπισης της κρίσης και του περιορισμού των συνεπειών της στην ελληνική οικονομία.
Ο πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στα αποτελέσματα των συναντήσεων του με τους πολιτικούς αρχηγούς που είχε την Πέμπτη, από τους οποίους εισέπραξε άρνηση στο αίτημα του για συναίνεση.

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΝΕΒΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ 10-22 Δ.Σ.ΝΙΚΑΙΑΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. ΝΕΚΡΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΩΞΕ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ (ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ)
Πατέρας βρέφους 40 ημερών ο νεκρός αστυνομικός. Δεν πρόλαβε να χαρεί την έλευση του νέου μέλους της οικογένειάς του ο 36χρονος υπαρχιφύλακας ο οποίος έπεσε νεκρός το μεσημέρι στη Νίκαια και πριν περίπου 40 ημέρες είχε γίνει πατέρας.
Ο αστυνομικός, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και καταγόταν από την Κρήτη, είχε πάει σε ένα κατάστημα φιλικού του προσώπου για να αγοράσει ψάρια. Ξαφνικά, είδε έναν ένοπλο να διαφεύγει από το υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου που βρίσκεται στην οδό Σολωμού 4, στην πλατεία Δαβάκη, και τον καταδίωξε.
Σε απόσταση 800 μέτρων περίπου μακριά από το υποκατάστημα, στη συμβολή των οδών Χρήστου Μάτικα και Παρασκευοπούλου, δίπλα από δημοτικό σχολείο της περιοχής, ο ληστής πυροβόλησε τέσσερις φορές εναντίον του αστυνομικού, πιθανότατα με πιστόλι των 9 χιλιοστών. Μία σφαίρα τον βρήκε στο στήθος με αποτέλεσμα να εκπνεύσει επί τόπου.

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΙΝΔΥΝΕΥΜΕΝΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ........
Τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι τα επιτελεία των κομμάτων βρίσκονται σε φάση πολιτικής αμηχανίας.
Η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκεται σε αρκετά σοβαρή δημοσκοπική κάμψη, που όμως δεν έχει πάρει διαστάσεις καταστροφής. Η κυβερνητική ηγεσία προσποιείται ότι έχει ακόμη μία ισχυρή λαϊκή εντολή, που της επιτρέπει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την οικονομική και κοινωνική κρίση. Στην πραγματικότητα, η ΝΔ δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της, επειδή έχασε μοναδική ευκαιρία να προχωρήσει στον αναγκαίο οικονομικό εκσυγχρονισμό όταν ακόμη ήταν πολιτικά κυρίαρχη.
Τα νέα είναι αρκετά καλά για το ΠΑΣΟΚ, δεν προεξοφλούν όμως το αποτέλεσμα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέκτησε στη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου σταθερό δημοσκοπικό προβάδισμα έναντι της ΝΔ αξιοποιώντας τα σοβαρά κυβερνητικά λάθη και δίνοντας ένα σωρό υποσχέσεις στους δοκιμαζόμενους από την κρίση πολίτες, που είναι εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθούν. Το πολιτικό πλεονέκτημα που έχει αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ δεν διαμορφώνει ακόμα πολιτικές εξελίξεις.
Τα μικρότερα κόμματα καταγράφουν δημοσκοπικά κέρδη, πάσχουν όμως από έλλειψη ολοκληρωμένης στρατηγικής που εντάσσεται σε προοπτική συμμετοχής στην εξουσία. Ουσιαστικά καταγράφουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια με την κυβέρνηση και το δικομματισμό, χωρίς να είναι σε θέση να προσφέρουν πολιτική διέξοδο στους ψηφοφόρους.
Ο λαός όμως θέλει συνεργασία των κομμάτων για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων, ίσως μεγάλη συμμαχία ή κυβέρνηση του μεγάλου συνασπισμού......Είδωμεν

ΠΟΙΑ ΠΤΥΧΙΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ