Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009


Στο "σκαμνί" Πρυτάνεις και πρόεδροι των ΤΕΙ που κάνουν "πλάτη" στους "καταληψίες"
Mε ποινικές ευθύνες απειλούνται οι Πρυτάνεις και οι πρόεδροι των ΤΕΙ , εάν δεν πάρουν άμεσα τα προβλεπόμενα μέτρα, για να αποβληθούν οι "καταληψίες" σπό τα Ιδρύματά τους, σύμφωνα με την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά, για τις καταλήψεις σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, δημόσια κτίρια και αλλού. - Να εξεταστεί γιατί οι Πρυτάνεις και οι πρόεδροι των ΤΕΙ εξακολουθούν να επιτρέπουν καταλήψεις κτιρίων των Ιδρυμάτων τους (σ.σ. υπάρχουν κτίρια των ΑΕΙ που επί χρόνια τελούν υπό κατάληψη).
-Οι εισαγγελείς Πρωτοδικών να διαπιστώσουν ποια κτίρια τελούν υπό κατάληψη και να διακριβώσουν ποιοι είναι οι καταληψίες και από πότε τα εν λόγω κτίρια βρίσκονται σε κατάληψη.
-Να διαπιστωθεί για ποιο λόγο οι Πρυτάνεις και οι πρόεδροι των ΤΕΙ δεν έχουν πσρει μέχρι σήμερα, τα προβλεπόμενα μέτρα ώστε να αποβληθούν οι "καταληψίες" και στη συνέχεια να αξιοποιήσουν τα ακίνητα κτίρια.
-Να διακριβωθεί αν στα υπό κατάληψη ακίνητα των Ιδρυμάτων γίνονται έκνομες δραστηριότητες από τους καταληψίες ( διακίνηση ναρκωτικών, κατοχή όπλων, κλπ.).

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009


Τα έντεκα μέτρα για τις αυξήσεις μισθών- συντάξεων στο δημόσιο, προσλήψεων , έκτακτης εισφοράς κλπ
Πέμπτη, 19 Μάρτιος 2009
πηγή:esos.gr

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009


Ο Ο.Σ.Κ. υπεύθυνος για το έργο καθαρισμού στα σχολεία Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου και του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νικόλαου Λέγκα, λύνεται ένα χρονίζον πρόβλημα, σχετικά με τις συμβάσεις του προσωπικού καθαριότητας που υπηρετεί με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου στα σχολεία. Με αυτή ορίζεται ο Ο.Σ.Κ. Α.Ε., εποπτευόμενος φορέας του ΥΠ.Ε.Π.Θ., ως υπεύθυνος για το έργο καθαρισμού στα σχολεία Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμ. 966/17-02-09 Κ.Υ.Α., αποφασίστηκε ο Ο.Σ.Κ. Α.Ε., να προχωρήσει στην σύναψη συμβάσεων με τις σχολικές επιτροπές για το έργο καθαρισμού των σχολείων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης, που δεν καλύπτονται από το προσωπικό καθαριότητας που υπηρετεί σε οργανικές θέσεις, με βάση την υπ’ αριθμ. 140122/Δ4/30-10-08 (ΦΕΚ 2294 Β/11-11-08) απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Σ.Κ. Α.Ε., έγιναν οι κατάλληλες τροποποιήσεις στο καταστατικό της Εταιρείας σχετικά με την αρμοδιότητα για το συγκεκριμένο αντικείμενο και ξεκίνησε η διαδικασία υλοποίησης του έργου σε συνεργασία με το ΥΠ.Ε.Π.Θ. και τις αρμόδιες σχολικές επιτροπές. Στo πλαίσιο της υλοποίησης αυτής, δημιουργήθηκε ειδική πλατφόρμα ηλεκτρονικής καταχώρησης των σχολείων και των σχολικών επιτροπών όλης της χώρας, που είναι χρήσιμα για την σύναψη των συμβάσεων.
Η διαδικασία, προβλέπεται να ολοκληρωθεί σύντομα, οπότε ο Ο.Σ.Κ. Α.Ε. θα είναι σε θέση να υπογράψει τις απαραίτητες συμβάσεις δια των οποίων ολοκληρώνεται η διαδικασία μισθώσεως του έργου καθαρισμού των σχολείων.

Bραβεύτηκαν οι "πρώτοι των πρώτων"
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τρίτη 17Μαρτίου 2009) την Παλαιά Βουλή η βράβευση των «Πρώτων εκ των Πρώτων» αποφοίτων Λυκείου κάθε Νομού της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που καθιέρωσε από το 2003 μεγάλη τράπεζα. Με το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», επιβραβεύουν κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, από κάθε Λύκειο της χώρας, δημόσιο και ιδιωτικό, ημερήσιο και εσπερινό. Για τη σχολική περίοδο 2007-2008 βραβεύθηκαν 1.199 απόφοιτοι, ενώ από την έναρξη του προγράμματος το 2003 μέχρι σήμερα έχουν βραβευθεί συνολικά 7.000 αριστούχοι μαθητές.
ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΑΝ ΝΑ ΦΟΡΕΣΟΥΝ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΣΟ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009


ΔΑΚΕ / ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2009
http://dakepenikaias.blogspot.com/


ΠΑΣΚ, η μαριονέτα του ΠΑΣΟΚ
Όπως όλα δείχνουν, στο διάλογο που ξεκίνησε για την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος και τις αλλαγές που επιβάλλεται να γίνουν στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει προς το παρόν ενθαρρύνοντας όμως την ΠΑΣΚ στη ΔΟΕ (της ΟΛΜΕ δεν συμμετέχει στο διάλογο) να απειλεί με αποχώρηση.
Σύμφωνα με την πρόσκληση που απέστειλε κ. Σπηλιωτόπουλος, στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής σημειώθηκε πως “η έναρξη του διαλόγου για την Παιδεία, στο πλαίσιο της Πολιτικής Επιτροπής, έχει ως στόχο την αναζήτηση λύσεων ευρείας, καθολικής αποδοχής, μέσα από ένα δημοκρατικό διάλογο, χωρίς προειλημμένες αποφάσεις, για την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την αναμόρφωση του Λυκείου, την απελευθέρωσή του από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και τη δημιουργία ενός νέου συστήματος επιλογής των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση".
Να τονίσουμε πως οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής έθεσαν ήδη θέμα ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ των εκπαιδευτικών !!! (φανταστείτε να επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις και να γίνουν κυβέρνηση).
Το άλλο δεκανίκι-μαριονέτα του ΠΑΣΟΚ, η ΠΑΣΚ-Β/θμιας στην ΟΛΜΕ, αρνήθηκε τη συμμετοχή στο διάλογο. Είναι προφανές ότι τα μέλη της στο Δ.Σ της ΟΛΜΕ, που συγκροτούν την πλειοψηφία, λειτουργούν ως στυγνά κομματικά στελέχη, που μόνο στόχο έχουν την υπονόμευση οποιασδήποτε πρότασης κατατεθεί(ακόμα και αν αυτή είναι πρωτοποριακή)από φόβο μήπως αποκομίσει πολιτικά οφέλη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι φανερό, πως η ανευθυνότητά τους για τόσο σοβαρά ζητήματα, έχει ξεπεράσει και τον κακό τους εαυτό κατά το πρόσφατο παρελθόν, αδιαφορώντας για την αγωνία χιλιάδων μαθητών, που υποχρεώνονται να εξεταστούν στα πλαίσια ενός παρωχημένου--εξεταστικού-συστήματος. Μένουν ασυγκίνητοι στις εκκλήσεις των γονέων και της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι ζητούν αλλαγές στη βάση της υιοθέτησης ενός σύγχρονου εξεταστικού συστήματος, που δε θα εξουθενώνει τους μαθητές, δε θα τους αναγκάζει να προσφεύγουν στην παραπαιδεία και δε θα εξαντλούν οικονομικά τους ίδιους, όπως συμβαίνει σήμερα.
Από τη μια το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει με την ΠΑΣΚ στη ΔΟΕ και από την άλλη καλοπιάνει τη φοβική Αριστερά στην ΟΛΜΕ και ευελπιστεί να τους πάρει στα σοβαρά ο λαός, αφού ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι θέλουν και τι εκπροσωπούν!
Ένα είναι το πιο πιθανό σενάριο να συμβεί: Επειδή είναι αδύνατο οι αριβίστες στο ΠΑΣΟΚ να συνεννοηθούν και να προτείνουν λύσεις, θα αποχωρήσουν με κάποια πρόφαση, όπως έκαναν και στην κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία της αναθεώρησης του Συντάγματος π.χ. για το άρθρο16.
Οι συνάδελφοι όμως και ο λαός θα τους επιφυλάξουν δυσάρεστες γι αυτούς ειδήσεις στις εκλογικές αναμετρήσεις που πλησιάζουν!
Το ΠΑΣΟΚ με τις μαριονέτες του προσφέρουν κακές υπηρεσίες στον τόπο, η απόδρασή του από το διάλογο είναι προ των πυλών.

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009


Tι θα κάνει ο υπ. Παιδείας με το άσυλο-Τι ισχύει σήμερα
Εχοντας στο μυαλό του δύο κατευθύνσεις , ο υπ. Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος, σε συνεργασία με τον Πρωθυπουργό θα κινηθεί άμεσα στο επόμενο διάστημα , προκειμένου τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ να πάψουν να είναι "καταφύγιο" προσώπων που εγκληματούν.Πρώτον ο υπ.Παιδείας θα ζητήσει από την Αντιπολίτευση να συμβάλει σε μια κοινή θέση. ώστε να να είναι ξεκάθαρο το τοπίο τι ακριβώς είναι το Πανεπιστημιακό Άσυλο και τι ακριβώς προστατεύει, και ,
Δεύτερον ο κ. Σπηλιωτόπουλος θα αποτανθεί στους Πρυτάνεις , είτε στη Σύνοδο , είτε στον κάθε Πανεπιστήμιο χωριστά για να ζητήσει τις θέσεις τους .
Ο υπ. Παιδείας , σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα επιδιπωξει αλλαγή του ισχύοντος νόμου, αλλά θα επικεντρωθεί στην προσπάθεια εφαρμογής του ισχύοντος νόμου καλώντας πολιτικές δυνάμεις κόμματα και φοιτητικές παρατάξεις να στηρίξουν τα Πρυτανικά Συμβούλια και τα Συμβούλια των ΤΕΙ, έτσι ώστε να ανταποκριθούν στις αρμοδιότητες που τους παρέχει ο Νόμος.
Τι ισχύει σήμερα
Ο ισχύον νόμος για τις α καδημαϊκές ελευθερίες και ακαδημαϊκό άσυλο, ορίζει τα εξής
1. Στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κατοχυρώνεται η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και διδασκαλία, καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών.
2. Δεν επιτρέπεται η επιβολή ορισμένων μόνον επιστημονικών απόψεων και ιδεών και η διεξαγωγή απόρρητης έρευνας.
3. Το ακαδημαϊκό άσυλο αναγνωρίζεται για την κατοχύρωση των ακαδημαϊκών ελευθεριών και για την προστασία του δικαιώματος στη γνώση, τη μάθηση και την εργασία όλων ανεξαιρέτως των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας των Α.Ε.Ι., και των εργαζομένων σε αυτά, έναντι οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει.
4. Το ακαδημαϊκό άσυλο καλύπτει όλους τους χώρους του Α.Ε.Ι. στους οποίους γίνεται εκπαίδευση και έρευνα. Οι χώροι αυτοί καθορίζονται με απόφαση καιευθύνη της Συγκλήτου για τα Πανεπιστήμια και της Συνέλευσης για τα Τ.Ε.Ι.. Δεν επιτρέπεται η επέμβαση δημόσιας δύναμης στους παραπάνω χώρους, παρά μό ο κατόπιν πρόσκλησης ή άδειας του αρμόδιου οργάνου του Ιδρύματος και με την παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής.
5. Αρμόδιο όργανο για την πρόσκληση ή άδεια της προηγούμενης παραγράφου είναι το Πρυτανικό Συμβούλιο για τα Πανεπιστήμια και το Συμβούλιο για τα Τ.Ε.Ι., με δικαίωμα ψήφου όλων των μελών τους. Τα όργανα αυτά συνέρχονται αμέσως, αυτεπαγγέλτως ή μετά από καταγγελία. Το αρμόδιο όργανο αποφασίζει κατά πλειοψηφία, τηρουμένων των διατάξεων τουΕσωτερικού Κανονισμού του οικείου ιδρύματος και τουΚώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.
6. Επέμβαση δημόσιας δύναμης χωρίς την άδεια του αρμόδιου οργάνου του Α.Ε.Ι. επιτρέπεται μόνον εφόσον διαπράττονται αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής.
7. Οι παραβάτες των διατάξεων του άρθρου αυτού γιατο ακαδημαϊκό άσυλο τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών μετά από έγκληση του αρμόδιου οργάνου της παραγράφου 5 του άρθρου αυτού ή της Συγκλήτου για τα Πανεπιστήμια και της Συνέλευσης για τα Τ.Ε.Ι..
8. Το άρθρο 2 του ν. 1268/1982 και τα άρθρα 2 και 7 του ν. 1404/1983 (ΦΕΚ 173 Α΄) καταργούνται.
9. Σε Α.Ε.Ι. που διοικούνται από Διοικούσα Επιτροπή, αυτή αποτελεί το αρμόδιο όργανο της παραγράφου 5 του άρθρου αυτού.
ΑΝΤΕ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ, ΠΟΥ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΡΜΗΤΗΡΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ