Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΟΣ Ο ΓΙΑΛΟΣ Ή ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ;

ΔΑΚΕ/ΠΕ
Φεβρουάριος 2008



« Ή στραβός είν’ ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε »

Και αίφνης…έπειτα από μια ατέλειωτη σειρά συνεδριάσεων του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., επτά ολόκληρους μήνες από την 76η Γενική Συνέλευση, από την οποία ο Κλάδος έφυγε δίχως διεκδικητικό και αγωνιστικό πλαίσιο, οι ευκαιριακοί «σύμμαχοι», Π.Α.Σ.Κ. και Παρεμβάσεις , αποφάσισαν πως ήρθε η κατάλληλη στιγμή για «αγώνα» με ευκαιριακό πλαίσιο αιτημάτων.
Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι προσπάθειες της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε για την υιοθέτηση ενός πλαισίου διεκδικήσεων που θα ελαχιστοποιούσε τις διαφορές μεταξύ των απόψεων και θα ένωνε πραγματικά τον Κλάδο, αντιμετωπίστηκαν υποτιμητικά και απαξιωτικά. Αποκορύφωμα αυτής της στάσης, η φράση του Προέδρου του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε συνεδρίαση του Δ.Σ., όταν απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των αριστερών παρατάξεων είπε : «Νομίζετε πώς θα μας αναγκάσετε να ψηφίσουμε με τη Δ.Α.Κ.Ε…».
Σίγουρα δε θα μπορούσε να περιμένει κανείς κάτι πιο υπεύθυνο από αυτούς που αντιμετωπίζουν τις θέσεις και τις δράσεις του Κλάδου ως μια ακόμη ευκαιρία μικροπολιτικής και μικροπαραταξιακής επίδειξης «κούφιων» και δήθεν αγωνιστικών ιαχών. Από αυτούς που διαιρούν τον Κλάδο για να «βασιλεύουν» ευκολότερα και δε διστάζουν να κάνουν το άσπρο μαύρο όταν πιστεύουν πως αυτό θα είναι προς όφελός τους.
Διαβάζοντας την απόφαση – εισήγηση της ευκαιριακής πλειοψηφίας του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προς τις Γ.Σ. των Συλλόγων, νομίσαμε πως ζούμε σε άλλη χώρα, αφού γράφουν δίχως ίχνος αισθήματος ευθύνης ότι «Τα νηπιαγωγεία παραδίδονται στους δήμους και τους ιδιώτες». Γι’ αυτό ζητούν «την κατάργηση του άρθρου 32 του Ν. 3577/2007» της περίφημης «τροπολογίας» που έδινε τη δυνατότητα στους δήμους για το έτος 2007-2008, να λειτουργήσουν τμήματα νηπιαγωγείου με τα ήδη εγγεγραμμένα νήπια.!!!
Ζητούν με απλά λόγια να καταργηθεί μια διάταξη που η ισχύς της έχει ήδη πάψει.
Και πώς, αλήθεια, παραδίδονται στους δήμους και τους ιδιώτες τα νηπιαγωγεία, όταν διορίζονται 3.000 νηπιαγωγοί τα τρία τελευταία χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση, χτίζονται 800 νέα νηπιαγωγεία, το υπουργείο ετοιμάζει διαδικασία προεγγραφών για τα νήπια ώστε να υπάρξει καλύτερη οργάνωση και ο Υπουργός απαντά στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί ως έχει (χωρίς δηλαδή νέα παρέκκλιση) ;
Κι εκεί που θα έπρεπε να ζητούν συγγνώμη απ’ τον Κλάδο για την ανευθυνότητα με την οποία αντιμετώπισαν και πέρυσι το ίδιο ζήτημα («Εργολάβους Παραπληροφόρησης» τους είχαμε αποκαλέσει) υψώνουν κορώνες, κυνηγούν φανταστικούς (αλλά χρήσιμους…) εχθρούς και κατηγορούν τη Δ.Α.Κ.Ε. (ανακοίνωση εκπροσώπου Παρεμβάσεων) γιατί τόλμησαν τα μέλη της στη Δ.Ο.Ε. να ρωτήσουν τον Υπουργό για τις προθέσεις του για το συγκεκριμένο θέμα !!!
Πέρα όμως από το να παραπληροφορούν, φαίνεται πως πιστεύουν ότι οι συνάδελφοι δε διαθέτουν ούτε μνήμη ούτε κρίση κι αδιαφορώντας για την αξιοπιστία του συνδικαλιστικού κινήματος, απεμπολούν πάγιες θέσεις του Κλάδου ψαρεύοντας σε θολά νερά.
Συγκεκριμένα:
Απεκδύονται κάθε ένδυμα αξιοπιστίας απαιτώντας την κατάργηση του Καθηκοντολογίου τη στιγμή που η επίσημα κατατεθειμένη άποψή της ΠΑΣΚ όπως εκφράστηκε με την ψήφο των αντιπροσώπων της στις Γ.Σ. του Κλάδου ήταν η «τροποποίηση» των άρθρων που έρχονται σε αντίθεση με τις θέσεις του Κλάδου.
Απεκδύονται κάθε ένδυμα αξιοπιστίας με τον επιτακτικό τρόπο με τον οποίο απαιτούν την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου για την αξιολόγηση τη στιγμή που η επίσημα κατατεθειμένη άποψή της ΠΑΣΚ όπως εκφράστηκε με την ψήφο των αντιπροσώπων της στις Γ.Σ. του Κλάδου ήταν υπέρ της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου.
Γιατί αυτή η ανακολουθία; Με τόσο μικρό βαθμό αξιολογούν τη νοημοσύνη των εκπαιδευτικών;

Όσο για τη διαπίστωση ότι «βρίσκονται σε έξαρση φαινόμενα αυταρχισμού και διώξεων, τρομοκράτησης, μισαλλοδοξίας και ρεβανσισμού…» δεν αντέχει σε κριτική. Κι επιτέλους στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί.

Κι αλήθεια, γιατί την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου συμμετείχαμε στην απεργία της ΑΔΕΔΥ με κυρίαρχο αίτημα τη θεσμοθέτηση ενός νέου μισθολογίου και στις Γενικές Συνελεύσεις συζητείται η πρόταση της ευκαιριακής πλειοψηφίας για συλλογική σύμβαση; Ο συνάδελφος για τι απ’ όλα αυτά αγωνίζεται;
Μήπως κάποιοι έχουν ως μοναδικό τους στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων κι όχι την επίλυση των προβλημάτων;
Μήπως κάποιοι επιβιώνουν συνδικαλιστικά μέσα από τη σύγχυση και το ιδεολογικό χάος;
Συνάδελφοι,
Σε μια εποχή που το συνδικαλιστικό κίνημα διέρχεται μια βαθύτατη και πολυεπίπεδη κρίση, η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε απορρίπτει τον ευκαιριακό χαρακτήρα της συνδικαλιστικής λειτουργίας καθώς και τις μηδενιστικές στάσεις για λόγους «στείρας» αντιπολίτευσης.
Η παραπληροφόρηση, η διαστρέβλωση δηλώσεων και ο μηδενισμός δε μας τιμούν ως συνδικαλιστές ούτε ενισχύουν το κύρος και την αξιοπιστία των συνδικαλιστικών οργάνων στη συνείδηση του εκπαιδευτικού.
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε πιστή στις αρχές του ανεξάρτητου και ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού και μακριά απ’ τον ολισθηρό δρόμο της παραπληροφόρησης και της στείρας άρνησης, στηριζόμενη στις θέσεις του Κλάδου, κατέθεσε συγκεκριμένο διεκδικητικό και αγωνιστικό πλαίσιο με μοναδικό στόχο την επίλυση των προβλημάτων της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.



Δ.Α.Κ.Ε. /Π.Ε.