Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΡΝΗΣΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ Η ΟΛΜΕ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΑ:
Χρονοδιάγραμμα ζητά απ το υπ. Παιδείας η ΟΛΜΕ για τις διμερείς διαπραγματεύσεις
Να ξεκινήσουν άμεσα οι διμερείς διαπραγματεύσεις με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ζητά απ΄το υπ.Παιδείας ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Κ. Μανιάτης ώστε , όπως σημειώνει, να ολοκληρωθούν σύντομα, και η όλη διαδικασία να οδηγήσει σε θετικές απαντήσεις και λύσεις για το συμφέρον της δημόσιας εκπαίδευσης.
«Θα λάβουμε μέρος σε ουσιαστικό διάλογο μέσω διμερούς διαπραγμάτευσης ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας και την ΟΛΜΕ για όλα τα μεγάλα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, για τα οποία ο κλάδος μας έχει από καιρό καταθέσει αναλυτικές, τεκμηριωμένες και αξιόπιστες προτάσεις»τονίζει ο κ. Μανιάτης
Οσον αφορά το διάλογο ια την αναμόιρφωση του Λυκείου ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ δικαιολογεί την αρνητική στάση της Ομοσπονδίας ως προς τη συμμετοχή , ως εξής:

«Η κυβέρνηση αποφάσισε μονομερώς να διεξαχθεί η συζήτηση για το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και το λύκειο, στο ΕΣΥΠ, ένα όργανο το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για την επιβολή προειλημμένων κυβερνητικών αποφάσεων. Σε αυτό το συγκεκριμένο «ΕΣΥΠ» είναι ναρκοθετημένος ο οποιοσδήποτε διάλογος και δεν συμμετέχουμε».
ΚΡΙΜΑ!
ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ,ΟΤΙ Ο ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ!

ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΩΝ Δ.Ε.
ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Αθήνα, 4-2-08

Αναφορικά με το σοβαρό θέμα του συστήματος επιλογής φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η Σύνοδος των Πρυτάνεων και Προέδρων Διοικουσών Επιτροπών Ελληνικών Πανεπιστημίων έχει ήδη ασχοληθεί από το 2004, στη συνάντηση της Βέροιας (47η Σύνοδος, 24-9-2004).
Πρόσφατα κατά τη διάρκεια της 59ης Συνόδου Πρυτάνεων στους Δελφούς (31-10-2008) ορίσθηκε επιτροπή αποτελούμενη από τους:

Καθ. Γεώργιο Ζέρβα, Πρύτανη Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθ. Χρήστο Κίττα, Πρύτανη Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθ. Αναστάσιο Μάνθο, Πρύτανη Α.Π.Θ., Καθ. Ιωσήφ Παπαματθαιάκη, Αντιπρύτανη Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθ. Παναγιώτη Σιαφαρίκα, Πρόεδρο Δ.Ε. Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Καθ. Στυλιανό Σταματόπουλο, Αντιπρύτανη Δ.Π.Θ., Καθ. Ανδρέα Τρούμπη, Πρύτανη Πανεπιστημίου Αιγαίου για την κατάθεση εισήγησης για το θέμα αυτό.

Η Επιτροπή συνήλθε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, συζήτησε διεξοδικά όλες τις παραμέτρους του θέματος και θα εισηγηθεί σχετικά στην επόμενη Σύνοδο Πρυτάνεων που έχει προγραμματιστεί για τις 6-7 Μαρτίου 2009.


Ο Προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων
Καθ. Παναγιώτης Σιαφαρίκας
Πρόεδρος Δ.Ε. Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009


Το πρόγραμμα των εξετάσεων των υποψηφίων για μετεκπαίδευση στα Διδασκαλεία- Τα Εξεταστικά Κέντρα-
Απόφαση που οριζει τα Εξεταστικά Κέντρα και το πρόγραμμα των εξετάσεων που θα διενεργηθούν ταυτόχρονα στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα, στην Πάτρα, στο Ρέθυμνο, στη Ρόδο και στην Αλεξανδρούπολη στις 6, 7 και 8 Μαρτίου 2009 για την επιλογή δασκάλων και νηπιαγωγών για μετεκπαίδευση στα Διδασκαλεία Αθήνας, Θεσ/νίκης, Ιωαννίνων, Πατρών, Ρεθύμνου, Ρόδου και Αλεξανδρούπολης, υπεγραψε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος. Οι εκπαιδευτικοί που κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία εξετάσεων επιλογής για φοίτηση στα Διδασκαλεία, θα πρέπει να μεταβούν στο Γραφείο αρμοδιότητας του σχολείου τους μέχρι 13-02-2009 και να δηλώσουν την οριστική συμμετοχή τους ή μη στη διαδικασία των εξετάσεων.

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Η ΔΑΚΕ /ΔΕ στην ΟΛΜΕ καταγγέλλει
Ύστερα από την «μαραθώνια» συνεδρίαση του κορυφαίου συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών και εν μέσω αντεγκλήσεων μεταξύ των συνδικαλιστών της ΟΛΜΕ αποφασίστηκε:
Α. ο κλάδος των καθηγητών να μη λάβει μέρος στον διάλογο για την αναμόρφωση του Λυκείου και του συστήματος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα διεξάγει το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπό την προεδρεία του καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη. Κατά της συμμετοχής στο διάλογο ψήφισαν οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, τουΚΚΕ, του ΣΥΝ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Υπέρ του διαλόγου ψήφισε η ΔΑΚΕ.
Β. συμμετοχή στο διμερή διάλογο για τα οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.
Η μοναδική παράταξη που ψήφισε κατά της συμμετοχής του διαλόγου ήταν το ΚΚΕ.
Η ΔΑΚΕ Καθηγητών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: κλικ εδώ


Οι δάσκαλοι ΔΟΕ αιφνιδίασαν του καθηγητές ΟΛΜΕ
«Μαραθώνια» η συνεδρίαση της ΟΛΜΕ
Αιφνιδιάστηκαν οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ από την απάντηση του προεδρείου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας στον υπουργό Παιδείας Αρη Σπηλιωτόπουλο να λάβουν οι δάσκαλοι μέρος στο διάλογο που θα διεξαχθεί υπό την προεδρεία του καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη. Ο αιφνιδιασμός φάνηκε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ -το οποίο δεν περίμενε από τη ΔΟΕ να πάρει αυτή τη θέση-που συνεδριάζει από το πρωί για να αποφασίσει εάν θα ορισθούν δύο εκπρόσωποι στο Συμβούλιο ΠΔΕ . Μάλιστα συνδικαλιστές επέκριναν τον πρόεδρο Κ. Μανιάτη ότι βιάστηκε να πάρει θέση με δηλώσεις στους δημοσιογράφους ότι η ΟΛΜΕ δεν θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα του υπουργείου , χωρίς το ΔΣ να έχει λάβει σχετική απόφαση.
Η απόφαση που αναμένεται να ληφθεί κατά πλειοψηφία είναι να μην συμμετάσχει η ΟΛΜΕ στον διάλογο.

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009


Σε δυο βδομάδες διάλογος για τα οικονoμικά και θεσμικά των δασκάλων και καθηγητών (συνάντηση με το ΔΣ της ΔΟΕ)
Στις 16 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει ο διάλογος μεταξύ του υφυπουργού Ανδρέα Λυκουρέντζου και καθηγτών-δασκάλων για τα οικονομικά και θεσμικά αιτήματα των δύο κλάδων, ανακοίνωσε ο υπ. Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος , στη διάρκεια συνάντησης με το ΔΣ της ΔΟΕ , στα γραφεία της Ομοσπονδίας.
. Το ΔΣ της ΔΟΕ αποδέχθηκε την πρόσκληση να συμμετάσχει στο διάλογο που θα διεξάγει ο καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης για την αναμόρφωση του Λυκείου και η παραμονή της θα εξαρτηθεί από τις ουσιαστικές απαντήσεις που θα δοθούν από το υπ. Παιδείας
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος είπε πως ο διάλογος για την αναμόρφωση του Λυκείου θα διαρκέσει πρισσότερο από 6 μήνες, κάτι που ζήτησε ο κ. Μπαμπινιώτης.


Τι προτείνει στον υπ. Παιδείας η Ο.Κ.Ε. Ελλάδος για τους εκπαιδευτικούς και Λύκειο
Βαθειές τομές στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για τις αποδοχές των εκπαιδευτικών την αξιολόγηση και την πρόσληψή τους , για τα βιβλία, την αναμόρφωση του Λυκείου και την πρόσβαση των υποψηφίων στα ΑΕΙ προτείνει η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.)