Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Tι ανακοίνωσε το Παν. Αθηνών για τα επεισόδια στο Χημείο

Γεγονότα βίας όπως τα σημερινά στο Nέο Xημείο, αλλά και αυτά των τελευταίων ημερών, προκαλούν θλίψη, οργή και απογοήτευση και είναι ασφαλώς καταδικαστέα από όπου κι αν προέρχονται. Tέτοιες επαναλαμβανόμενες βίαιες και εγκληματικές ενέργειες ολιγάριθμων ομάδων αγνώστου προέλευσης και αγνώστων προθέσεων, μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους, θα πρέπει να μας προβληματίσουν όλους καθώς δεν μπορεί να είναι τυχαίες και μάλλον σκοπεύουν να δημιουργήσουν περαιτέρω ένταση και βία, πλήττοντας τη Δημόσια Παιδεία.
Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών θα συγκαλέσουν την Πανεπιστημιακή Σύγκλητο για να συζητηθούν τα τελευταία θλιβερά γεγονότα και καλούν όλες τις φοιτητικές παρατάξεις να συμπαραταχθούν για την προάσπιση της Δημοκρατίας στα Πανεπιστήμια».

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

ΤΣΙΠΡΑΣ & ΤΣΙΠΡΑΣ Ο.Ε. !!!

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού και η τεχνική εταιρία του.
Εδώ και δύο χρόνια, ο Αλέξης Τσίπρας δημιούργησε εταιρία, με σκοπό τη λήψη δημοσίων έργων. Νόμιμο; Ασυμβίβαστο ή μη ηθικό; Είναι προφανές ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση βάσει του νόμου δεν υπάρχει κάτι το παράνομο ή το ασυμβίβαστο, ανακύπτει όμως ένα πολύ μεγάλο ηθικό ζήτημα με το ερώτημα αν μπορεί ένας αρχηγός κόμματος να διατηρεί μια εταιρία και μάλιστα με σκοπό, όπως αναφέρεται στο συμφωνητικό της σύστασής της, τη λήψη και δημόσιων έργων. Στο έγγραφο που παρουσιάζει σήμερα η zougla.gr, μπορείτε να δείτε το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη εταιρία του Αλέξη Τσίπρα και του συνεπώνυμου συγγενή του.
Από το έγγραφο προκύπτει ότι η εταιρία δημιουργήθηκε το 2006. Την περίοδο εκείνη, ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν πρόεδρος του Συνασπισμού, δεν κατείχε κανένα δημόσιο αξίωμα. Ρωτήσαμε τον κ. Τσίπρα αν και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ως προέδρου του κόμματος, συμμετέχει στην εταιρία. Οι συνεργάτες του ενοχλήθηκαν έντονα από το ερώτημά μας, αλλά ο ίδιος τελικά, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μας απάντησε ότι η εταιρία υφίσταται και ο ίδιος δεν ασχολείται, όχι γιατί υπάρχει ηθικό ή νομικό πρόβλημα, αλλά γιατί δεν προλαβαίνει....

ΠΗΓΗ: citypress

Στις 20 και 21 Δεκεμβρίου
ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς

Το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε σήμερα τις ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής του γραπτού διαγωνισμού για την κατάρτιση πινάκων διοριστέων εκπαιδευτικών λειτουργών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ 70 Δασκάλων, ΠΕ02 Φιλολόγων, ΠΕ03 Μαθηματικών, ΠΕ04 Φυσικών (ΠΕ04.01 Φυσικών, ΠΕ04.02 Χημικών, ΠΕ04.04 Βιολόγων και ΠΕ04.05 Γεωλόγων), ΠΕ08 Καλλιτεχνικών Μαθημάτων και ΠΕ15 Οικιακής Οικονομίας (Προκήρυξη 2Π/2008 - ΦΕΚ 515/8.10.2008).
Οι υποψήφιοι και των έξι (6) κλάδων θα εξεταστούν κατά τις ημέρες και ώρες που
αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα:

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Mε σημερινές δηλώσεις του αναιρεί όσα είχε πει για τα ΙΕΚ -TEI
o "έταιρος" Αλαβάνος(ΤΕΕ)
και προσπαθεί να τοποθετηθεί εκ νέου.(ΣΥ.ΡΙΖ...Ά.στο καλύτερα, κάηκες!)
πηγή:esos.gr

Νέες δηλώσεις του προέδρου του ΤΕΕ για τα ΤΕΙ
24/11/2008 15:25
Tην αναγνώριση των σπουδών της ιδιωτικής τεχνικής εκπαίδευσης, με παράλληλη αναβάθμιση των ιδρυμάτων πρότεινε μέσω του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Γιάννης Αλαβάνος. Όπως ανέφερε η πρόταση του ΤΕΕ είναι πάντες να λάβουν επαγγελματικά δικαιώματα και να έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε πραγματική εργασία. Η πρόταση αφορά αποφοίτους ΙΕΚ, κολεγίων, εργαστηρίων ελευθέρων σπουδών, ΤΕΙ, Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων. Ο κ. Αλαβάνος προτείνει τη χορήγηση επαγγελματικών δικαιωμάτων όλων των σχολών, ζητεί όμως αναβάθμιση των σχολών ώστε να έχουν ουσιαστική ανταπόκριση στην αγορά εργασίας. Για τα ΤΕΙ ανέφερε ότι είναι μονόδρομος η αναβάθμιση τους, είτε σε ΑΕΙ είτε μέσω απορρόφησής τους από τα Πολυτεχνεία. Για τα ΙΕΚ ανέφερε ότι παρατηρείται μεγάλη έλλειψη μεσαίων και ανώτερων στελεχών εφαρμογής.

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΕ ΚΑΙ ΤΟ ΙΠΕΜ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ
ΘΕΜΑ: Έρευνα του ΙΠΕΜ/ΔΟΕ για τα Νέα Βιβλία
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Όπως έχετε ήδη ενημερωθεί το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών - Μελετών (Ι.Π.Ε.Μ.) της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, στα πλαίσια των ερευνητικών του πρωτοβουλιών, έχει σχεδιάσει την υλοποίηση έρευνας με στόχο την αποτύπωση των απόψεων των εκπαιδευτικών, βάσει της εμπειρίας τους αναφορικά με τα διδακτικά βιβλία που χρησιμοποιούνται για τα περισσότερα μαθήματα στο Δημοτικό Σχολείο. Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια ανώνυμου ερωτηματολογίου, το οποίο θα έχει αυστηρά επιστημονικό χαρακτήρα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ ΣΕ ΑΙΤΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ
ΓΟΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ
ΛΟΓΩ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΤΕΚΝΩΝ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΟΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΝΟΘΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Μεγάλη επιτυχία για τη ΔΑΚΕ /ΠΕ Νίκαιας!
Το μέλος της Μέντης Ιωάννης κατετάγη πρώτος από τον Πειραιά, στις εκλογές του ΑΠΥΣΠΕ στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ με 145 σταυρούς. Το μέλος της ΔΑΚΕ/ΠΕ Νίκαιας Ξάφης Κων/νος εξελέγη αναπληρωματικός αιρετός αφου κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο της παράταξης, στις εκλογές του ΠΥΣΠΕ.