Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010


Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, εύχεται στους αναγνώστες της και σε όλο τον εκπαιδευτικό  κόσμο, το 2010 να είναι μια πραγματικά καλή χρονιά!

Με υγεία, αισιοδοξία για το μέλλον, για τον καθένα ξεχωριστά και για όλους μαζί!
Η γρήγορη απαλλαγή από μια αδέξια και επικίνδυνη κυβέρνηση, το έργο και ο στόχος μας...για την Ελλάδα που αξίζουμε και μπορούμε να ελπίζουμε!

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Εμπαιγμός σε 4 τροχούς...

Κατά την προεκλογική περίοδο το ΠΑΣΟΚ ήταν απολύτως σαφές σε ό,τι αφορά την πολιτική αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρμόδιου συντονιστή, το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα εκλογίκευε το μέτρο της απόσυρσης ενώ θα συνέδεε τα τέλη κυκλοφορίας με τους ρύπους που εκπέμπουν τα οχήματα και όχι με την ηλικία τους. Τελικώς έπραξε ακριβώς τα αντίθετα.
Καταρχήν κατήργησε αιφνιδίως το μέτρο της απόσυρσης με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολίτες δύο ταχυτήτων. Αυτοί που έσπευσαν να επωφεληθούν του μέτρου και απέσυραν εγκαίρως το αυτοκίνητό τους και αυτοί που πίστευαν ότι το κράτος έχει συνέχεια αναμένοντας ευνοϊκότερες διατάξεις, με αποτέλεσμα να μείνουν με τα «σαραβαλάκια» στο χέρι.
Ακόμη χειρότερη ήταν η τακτική της κυβέρνησης στο ζήτημα των τελών κυκλοφορίας. Η υπουργός Περιβάλλοντος αθέτησε τις προεκλογικές υποσχέσεις της και συνέδεσε τα τέλη με το έτος κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. Την ασυνέπεια του ΠΑΣΟΚ την αντιλήφθηκαν έκπληκτοι χιλιάδες ιδιοκτήτες παλαιών Ι.Χ. όταν έλαβαν ειδοποιητήρια με φουσκωμένα τέλη κυκλοφορίας έως και 100%. Πάνω από 150.000 οδηγοί αποφάσισαν να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους στις εφορίες προτιμώντας την ακινησία από την πληρωμή των τελών καθώς η αξία του οχήματός τους είναι μικρότερη από το ετήσιο χαράτσι της εφορίας.


Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Η μάχη του Προϋπολογισμού στη Βουλή, η οποία έληξε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, κατέδειξε την αδυναμία της κυβέρνησης...
Αθέτηση υποσχέσεων

Η μάχη του Προϋπολογισμού στη Βουλή, η οποία έληξε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, κατέδειξε την αδυναμία της κυβέρνησης Παπανδρέου να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τα δημόσια έσοδα και τις δαπάνες, προσαρμοσμένο πλήρως στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην ελληνική οικονομία, όπως περιμένουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, αλλά και οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης.
Από την άλλη πλευρά, οι διαφαινόμενες προθέσεις της κυβέρνησης για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα -όπως αυτές εκφράστηκαν με την προχθεσινή ανάρτηση στο Διαδίκτυο των 25 προτάσεών της, στο πλαίσιο της περιώνυμης διαδικασίας δημόσιας διαβούλευσης, σε συνδυασμό με τις πληροφορίες του Τύπου της Κυριακής- δείχνουν ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για σημαντική μείωση του φορολογικού βάρους στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες.
Η «περίφημη» κλίμακα-έκπληξη του ΠΑΣΟΚ για τις φοροελαφρύνσεις μετατίθεται για το 2011, καθώς η κυβέρνηση διαπιστώνει ότι ο Κρατικός Προϋπολογισμός του επόμενου έτους δεν έχει περιθώρια. Επιπλέον, οι φορολογούμενοι αναμένεται να δεχθούν ένα ακόμη πλήγμα στο εισόδημά τους με το ουσιαστικό πάγωμα των αποδοχών τους για το 2010 και στον ιδιωτικό τομέα, όπου επίσης φαίνεται ότι θα ακολουθηθεί η συνταγή Παπακωνσταντίνου για το Δημόσιο.
Μπορεί η κυβέρνηση να υποχρεωθεί να συντάξει νέο Προϋπολογισμό, εφόσον διαπιστωθεί ότι αυτός που υπερψηφίστηκε δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες προσαρμογής της οικονομίας, ωστόσο το βέβαιο είναι ότι, σε κάθε περίπτωση, τη «νύφη» θα κληθεί να πληρώσει η πλειονότητα των Ελλήνων που έχουν γονατίσει οικονομικά, αλλά περιμένουν μάταια να πάρουν μια ανάσα μέσω της υλοποίησης των προεκλογικών υποσχέσεων της κυβέρνησης Παπανδρέου, την οποία και επέλεξαν με βάση τις υποσχέσεις αυτές.
Η ανάκαμψη της οικονομίας δεν έρχεται με φοροεπιδρομές, αλλά με σοβαρό, υπεύθυνο, ολοκληρωμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ανάπτυξης, όπως προτείνει η Νέα Δημοκρατία, η οποία, ωστόσο, θα πρέπει να κάνει και την αυτοκριτική της για τα λάθη που έγιναν κατά τα 5,5 χρόνια των κυβερνήσεών της με υπουργό Οικονομικών είτε τον κ. Γ. Αλογοσκούφη είτε τον κ. Γ. Παπαθανασίου. Μια συζήτηση για αυτοκριτική, η οποία είναι απαραίτητη στην προσπάθεια για επάνοδο στην εξουσία.



Αρον άρον η κυβέρνηση έχει αρχίσει να εγκαταλείπει τις κορώνες περί εμμονής στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που είχε...
Προπέτασμα καπνού

Αρον άρον η κυβέρνηση έχει αρχίσει να εγκαταλείπει τις κορώνες περί εμμονής στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει προεκλογικά ως αξιωματική αντιπολίτευση. Οι αφόρητες πιέσεις από τις αγορές, την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για δραστική μείωση του ελλείμματος, οι οποίες συνοδεύονται με απειλές για νέες υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, αναγκάζουν την κυβέρνηση να αποστασιοποιείται από τις προεκλογικές της υποσχέσεις.Οι εξαγγελίες για μειώσεις φορολογικών συντελεστών υπέρ των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, για αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και για κατάργηση μόνο των χαριστικών φοροαπαλλαγών έχουν μείνει στα χαρτιά.
Δίνουν πλέον τη θέση τους σε σχέδια για αυξήσεις φορολογικών συντελεστών σε εισοδήματα που βαφτίζονται «υψηλά», μειώσεις αποδοχών εκατοντάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και «ψαλίδισμα» σε εκπτώσεις δαπανών και απαλλαγές που αφορούν σε μεγάλο αριθμό πολιτών. Οσο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, το μόνο (σοβαρό) μέτρο που ακούστηκε μέχρι σήμερα είναι η ενίσχυση των κινήτρων για τη ζήτηση αποδείξεων. Από κει και πέρα καμία άμεση λήψη μέτρου κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος που γίνεται με τα δεκάδες «παράθυρα» τα οποία υπάρχουν στην ισχύουσα νομοθεσία.
Εχοντας λοιπόν να αντιμετωπίσει την ολοένα και διογκούμενη κατακραυγή εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων που την εμπιστεύθηκαν, η κυβέρνηση τι κάνει; Ξεκινά έναν μαραθώνιο εξεταστικών επιτροπών για υποθέσεις που χειρίσθηκε κυρίως η προηγούμενη κυβέρνηση προκειμένου η κοινή γνώμη να εξακολουθεί να κατακλύζεται με αποκαλύψεις για τη δράση πρώην αξιωματούχων και, από τον… κουρνιαχτό που θα σηκωθεί, να μην μπορεί εύκολα να διακρίνει πόσο… ωμή θα είναι η αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων!