Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

ΜΜΕ μπαράζ: Μπράβο ο Γιώργος. Καλύτερος ο Γιώργος. Χαμογελούσε καλύτερα ο Γιώργος. Πάσι Θεού Γιώργος. Ελληνικός εργαζόμενος. Γιώργαρος ο Γιώργος.


Οι «προφητείες» του Καβάφη


ΑΣ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ Κ. ΚΑΒΑΦΗ....

Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης


Άρεσε γενικώς στην Αλεξάνδρεια,
τες δέκα μέρες που διέμεινεν αυτού,
ο ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης
Αριστομένης, υιός του Μενελάου.
Ως τ' όνομά του, κ' η περιβολή, κοσμίως, ελληνική.
Δέχονταν ευχαρίστως τες τιμές, αλλά
δεν τες επιζητούσεν• ήταν μετριόφρων.
Αγόραζε βιβλία ελληνικά,
ιδίως ιστορικά και φιλοσοφικά.
Προ πάντων δε άνθρωπος λιγομίλητος.
Θάταν βαθύς στες σκέψεις, διεδίδετο,
κ' οι τέτοιοι τόχουν φυσικό να μη μιλούν πολλά.
Μήτε βαθύς στες σκέψεις ήταν, μήτε τίποτε.
Ένας τυχαίος, αστείος άνθρωπος.
Πήρε όνομα ελληνικό, ντύθηκε σαν τους Έλληνας,
έμαθ' επάνω, κάτω σαν τους Έλληνας να φέρεται•
κ' έτρεμεν η ψυχή του μη τυχόν
χαλάσει την καλούτσικην εντύπωσι
μιλώντας με βαρβαρισμούς δεινούς τα ελληνικά,
κ' οι Αλεξανδρινοί τον πάρουν στο ψιλό,
ως είναι το συνήθειο τους, οι απαίσιοι.
Γι' αυτό και περιορίζονταν σε λίγες λέξεις,
προσέχοντας με δέος τες κλίσεις και την προφορά•
κ' έπληττεν ουκ ολίγον έχοντας
κουβέντες στοιβαγμένες μέσα του.

Τα “κανάλια” οδηγούν τους ψηφοφόρους στον…Καραμανλή!

Γαλάζια λαοθάλασσα


Μέγα πλήθος, μέγα πάθος! Την καλύτερη απάντηση στους δημοσκόπους και σε όσους έχουν προεξοφλήσει -από καιρό μάλιστα- αρνητικό αποτέλεσμα της Ν.Δ. στην κρίσιμη αυριανή αναμέτρηση, έδωσαν χθες οι χιλιάδες πολίτες που αποθέωσαν τον Κώστα Καραμανλή στο Πεδίον του Άρεως

Με την κεντρική προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στο Πεδίον του Άρεως έπεσε και επισήμως η αυλαία της προεκλογικής περιόδου. Στην ομιλία του ο κ. Καραμανλής μίλησε για ξεκάθαρο διακύβευμα, βάζοντας από τη μία πλευρά «εξωπραγματικές υποσχέσεις, απουσία σχεδίου, ασάφεια θέσεων και κίνδυνο οικονομικής περιπέτειας» και από την άλλη «ένα ρεαλιστικό σχέδιο, υπεύθυνο, με συγκεκριμένα, ειλικρινή και αναγκαία μέτρα».
Ο κ. Καραμανλής καταφέρθηκε προσωπικά κατά του κ. Παπανδρέου, υποστηρίζοντας πως το τελευταίο διάστημα, κρύβεται και δεν απαντά σε τίποτα και συμπλήρωσε πως σε όποιο θέμα προσπαθεί να είναι πιο ξεκάθαρος, δημιουργεί μόνο ανησυχίες και προβλήματα, αναφερόμενος στο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, στη συμφωνία ΟΛΠ-Cosco και στις αναφορές του για τον ΟΤΕ και την Ολυμπιακή: «Δημιουργεί ανασφάλεια σε επενδυτές και υποψήφιους επενδυτές. Βάζοντας θέμα ΟΤΕ. Βάζοντας θέμα Ολυμπιακής».


Aυτά που προτείνει o κ. Παπανδρεόυ δεν εφαρμόζονται συνέχισε ο κ. Καραμανλής. «Αν εφαρμόζονταν θα είχαν δυσβάσταχτες επιπτώσεις για όλους τους πολίτες». «Αυτό δεν θα το αφήσουμε να συμβεί», είπε και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για συνονθύλευμα υποσχέσεων. «Ο κ. Παπανδρέου κρύβεται γιατί κρύβει, δεν απαντά γιατί φοβάται μήπως από λάθος του ξεφύγουν αλήθειες», ανέφερε ο κ. Καραμανλής, για αυτό, είπε, επιλέγει τις αοριστίες. “Με αυτές θα κυβερνήσει”, αναρωτήθηκε, συμπληρώνοντας ότι “όπου είναι ξεκάθαρος, μόνο ανησυχίες δημιουργεί” και έφερε ως παραδείγματα τη στάση του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, αλλά και την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά στους Κινέζους. Έκανε λόγο για ανεύθυνες επιλογές που πλήττουν την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της χώρας. Επέκρινε το ΠΑΣΟΚ για απουσία σχεδίου για τη χώρα. “Με τους δικούς τους υπολογισμούς θα χρειάζονταν 10δις για να περιοριστεί το έλλειμμα”. Και έθεσε τα ακόλουθα ερωτήματα: Από που θα τα βρουν; Από που θα περικόψουν τις δαπάνες; Σε ποιους θα φορτώσουν τα βάρη; Ποια θα είναι η φορολογική κλίμακα;


«Η απόφαση της Κυριακής αφορά άμεσα κάθε πολίτη. Το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο: Από τη μια, οι εξωπραγματικές υποσχέσεις, η απουσία σχεδίου, η ασάφεια των θέσεων και, τελικά, ο κίνδυνος οικονομικής περιπέτειας. Από την άλλη, ένα ρεαλιστικό σχέδιο, υπεύθυνο, με συγκεκριμένα, ειλικρινή και αναγκαία μέτρα. Ένα σχέδιο, που διασφαλίζει την ελπίδα, ώστε να βγούμε πιο δυνατοί από την κρίση το 2011».
Αφού επέκρινε τις παρελθούσες κυβερνήσεις του για αύξηση του δημόσιου χρέους και της ανεργίας, πρόσθεσε: «Με αυτήν την αντίληψη, εμφανίζονται και τώρα: Αντί να νοιαστούν για λύσεις, αντί να παρουσιάσουν ένα συγκροτημένο πρόγραμμα, μοιράζουν ένα συνονθύλευμα υποσχέσεων. Τάζουν όλα σε όλους … Δεν λένε, όμως, ούτε από πού θα περικόψουν δαπάνες, ούτε σε ποιους θα φορτώσουν τα βάρη. Διότι ένα είναι βέβαιο: Βάρη θα υπάρξουν, με την δραματική αύξηση της φορολογίας».
Ο Κ. Καραμανλής ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας «σας είπα όλη την αλήθεια».

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Μεγάλη συγκέντρωση του Σαμαρά στην Καλαμάτα
Η Καλαμάτα, πόλη 50.000 κατοίκων συγκέντρωσε σχεδόν το ίδιο κόσμο με τη κεντρική προεκλογική συγκεντρωση του ΓΑΠ στην Αθήνα.

Στη Καλαμάτα μαζέυτηκαν στο ζενίθ της ομιλίας περί τα 10.000 άτομα ενώ στην Αθήνα μετά βίας έφθασαν τους 20.000 (Σε πόλη 5 εκ.!)
Υπάρχει μια βουβή αντίδραση που αρχίζει να φαίνεται.

Λαμπράκης, Τεγοπούλου και Μπόμπολας προς Γιώργο: «Πάμε μαζί»

Δίνοντας εξετάσεις στις....«δεσμεύσεις»!

Όσο πλησιάζουμε προς την κάλπη το ΠαΣοΚ και τα επιτελεία της Ιπποκράτους, έχουν επιδοθεί σ' έναν αγώνα δρόμου στην προσπάθεια τους να παραπλανήσουν τους πολίτες. Πίσω από ΚΑΘΕ προεκλογική υπόσχεση του κ.Γ. Παπανδρέου κρύβεται η συντονισμένη επιχείρηση αποπροσανατολισμού των πολιτών.
Σ' αυτήν την προσπάθεια, ο Γ. Παπανδρέου δε διστάζει να μοιράσει έωλες υποσχέσεις. Κάθε δημόσια, λοιπόν ,εμφάνιση του κ.Γ. Παπανδρέου συνοδεύεται από μια ...«δέσμευση».
Οι δημόσιες τοποθετήσεις του προέδρου του ΠαΣοΚ είναι ενδεικτικές:
- «Δεσμεύομαι για μια αξιοπρεπή σύνταξη για όλους» (Γ. Παπανδρέου στο ΙΚΑ των Αγ. Αναργύρων).
Μα, αυτή η ...εξαγγελία-δέσμευση υπάρχει σε ΚΑΘΕ πρόγραμμα του ΠαΣοΚ από το 1981. Οι δε συνταξιούχοι μάλιστα το έχουν εμπεδώσει δια των ...ροπάλων των ΜΑΤ.
- «Θα βάλουμε τέλος στη διαφθορά στα ασφαλιστικά ταμεία και την απάτη με τα ομόλογα». (Γ. Παπανδρέου στο ΙΚΑ Αγ. Αναργύρων).
Μα... η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ δεν ήταν που την περίοδο 1999 - 2002 λεηλάτησε 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων που χάθηκαν στο χρηματιστήριο;
Στο πρόγραμμά του ΤΩΡΑ προτείνει: «Ενεργή διαχείριση των αποθεματικών και της περιουσίας των Ταμείων», δηλαδή ....συνέχιση του «τζογαρίσματός» τους.
- «Καλούμε τους αγρότες να ψηφίσουν κόντρα στο ψέμα ότι μετά το 2013 οι επιδοτήσεις θα καταργηθούν (...), να καταψηφίσουν αυτούς που δεν τόλμησαν να πάνε στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτούν (...) για να μπορέσουν να απολαύσουν τα προνόμια της ΚΑΠ. Αυτό θα κάνουμε εμείς αύριο». (Γ. Παπανδρέου Ξάνθη).
Μα... το ΠαΣοΚ δεν ψήφισε την «ατζέντα 2000» και τη «νέα ΚΑΠ» το 2003;Τι να διαπραγματευτούν τώρα ; Την ...υπογραφή τους;
- «Θα προχωρήσουμε στην πρόσληψη 3.000 νοσηλευτών». (Γ. Παπανδρέου στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης, αλλά και στην συνέντευξη του στην ΔΕΘ).
Μα... το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν που όταν έφυγε από την κυβέρνηση άφησε πίσω του 25.000 κενές θέσεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού;
Πέραν του ότι στην ουσία η τωρινή υπόσχεση του αρχηγού του ΠαΣοΚ είναι μια ...πλάνη, καθώς δεν πρόκειται να αλλάξει τα δεδομένα, αφού κάθε χρόνο περισσότεροι από 3.000 νοσηλευτές και γιατροί αποχωρούν από το ΕΣΥ. Άρα..;
- «Μέσω της πράσινης ανάπτυξης δεσμευόμαστε ότι θα δημιουργήσουμε χιλιάδες θέσεις εργασίας » (Γ. Παπανδρέου στην πρόσφατη διακαναλική του συνέντευξη στο Ζάππειο).
Πρόκειται για άλλη μια παραπλανητική υπόσχεση του Γ. Παπανδρέου. Οι θέσεις θα είναι λιγότερες από τις τωρινές, όπως ήδη έχουν υπολογίσει οι ...αστοί οικονομολόγοι ( τους οποίους συχνά επικαλείται ο κ. Παπανδρέου) Κρούγκμαν και Στρίγκλιτς !
-Στα συνθήματα του κ.Γ. Παπανδρέου περιλαμβάνεται και η ... «δέσμευση» του για ...«δίκαια αναδιανομή του πλούτου», χωρίς φυσικά ποτέ να αναφερθεί σε συγκεκριμένο ύψος μισθών και μεροκάματων.
Βλέπετε γι' αυτά έχουν ήδη φροντίσει τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ (συνδικαλιστική οργάνωση του ΠαΣοΚ) στη ΓΣΕΕ, υπογράφοντας Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με τους βιομήχανους που προέβλεπαν:... 77 λεπτά του ευρώ αύξηση στο μεροκάματο των εργαζομένων το 2006 , εποχή δηλαδή πριν την παγκόσμια οικονομική κρίση!
«Συμβάσεις» που χειροκρότησε και επαίνεσε ο κ.Γ. Παπανδρέου, και τις χαρακτήρισε μάλιστα ως …..«υπόδειγμα κοινωνικής συμφωνίας» !!
Παίρνοντας μαθήματα από τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ για το τι ακριβώς περιλαμβάνει ο όρος ...«δίκαια αναδιανομή του πλούτου», ΣΗΜΕΡΑ ....«δεσμεύεται» για ....33 λεπτά του ευρώ αύξηση στο δημόσιο τομέα και τις συντάξεις !
Τι σημαίνει λοιπόν η λέξη «δέσμευση» για τον κ. Γ. Παπανδρέου; Για να κατανοήσει κάποιος τι εννοεί πρέπει να κάνει την εξής απλή ερώτηση σε τρία σκέλη:
Κατ` αρχάς ...ΣΕ ΠΟΙΟΝ έχει δεσμευτεί κ.Παπανδρέου; Γιατί στον Ελληνικό λαό δεν έχει δεσμευτεί για ΚΑΝΕΝΑ συγκεκριμένο πρόγραμμα. Επί ένα μήνα κρύβεται στις ασάφειες, τις υπεκφυγές και τις έωλες...«δεσμεύσεις», μέρος των οποίων σας ανέφερα παραπάνω.
Κατά δεύτερον... ΠΟΙΟΣ ξέρει το πρόγραμμά του, που ο Ελληνικός λαός δεν γνωρίζει; Μήπως λοιπόν κρύβει κάτι και γι` αυτό ...κρύβεται; Μήπως υπάρχει μια επώδυνη για τους πολίτες και για την χώρα ….κρυφή ατζέντα;
Κατά τρίτον.. σε ΠΟΙΟΝ δίνει εξετάσεις στις … «δεσμεύσεις» ο κ. Γ.Παπανδρέου; Εάν δεν κρυβόταν μετά μανίας πίσω από τον φερετζέ των προσωπικών δεδομένων (πράγμα που μας προσβάλει ΟΛΟΥΣ, καθώς μιλάμε για δημόσιο πρόσωπο, από τις αποφάσεις του οποίου εξαρτάται το μέλλον το δικό μας αλλά και των παιδιών μας) και επέτρεπε την δημοσιοποίηση των «χακεμένων» επιστολών της μητέρας του κ. Μαργαρίτας Τσάντ, τότε δεν θα υπήρχε ανάγκη αυτών των ερωτήσεων.
Τότε ΟΛΟΙ οι πολίτες θα ήξεραν και θα ψήφιζαν βάσει μιας πλήρους γνώσεως των πραγμάτων !
πηγή:politis.gr

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Αυτό είναι το δείγμα γραφής τους;


Το Ζάππειο Μέγαρο είναι το πρώτο κτήριο που ανεγέρθη παγκοσμίως για την εξυπηρέτηση Ολυμπιακών αναγκών.Τώρα πως κατάντησε σήμερα να εξυπηρετεί πολιτικούς θιάσους, είναι άλλο θέμα.
Έφθασε μάλιστα στο έσχατο σημείο ελευθεριότητας να φιλοξενεί και «περιοδεύοντες θεατρικούς θιάσους του ... παραλόγου» . Πως αλλιώς θα μπορούσε να εξηγηθεί άλλωστε το γεγονός της χθεσινής ...παράστασης;
Μη σας ξεγελά η διατύπωση... «διακαναλική συνέντευξη τύπου», με πρώτο ερωτώντα-όπως πάντα- τον κ. Παπαχρήστο ,του οποίου η πένα αφήνει παρασάγγας και τον πιο ένθερμο -πάλαι ποτέ-πρασινοφρουρό.
Την ώρα λοιπόν που στο Ζάππειο είχαμε την διακήρυξη των... αρχών, μιας νέας μελλοντικής (....) αλαζονικής κυβέρνησης που προκαταλαμβάνει ή ...αδιαφορεί για την βούληση του ελληνικού λαού, την ίδια ώρα αποκαλύπτονταν και τα ..δείγματα γραφής της.
Το μέλος του προεδρείου του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ ,νομάρχης του Πειραιά κ. Μίχας και στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου, που έχει διοριστεί μάλιστα ως συντονιστής ....ανασυγκρότησης του Κινήματος, αποκαλυπτόταν ότι επί σειρά ετών αμείβεται -παρά τα όσα προβλέπει ο Νόμος περί του αξιώματος των Νομαρχών- ως αργόμισθος, από την Ανώνυμη Εταιρεία «Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.», τα γνωστά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Υπάρχει τεράστιο πολιτικό και ηθικό θέμα για το ΠαΣοΚ και την ηγεσία του. Το ζήτημα γίνεται ακόμα πιο σοβαρό δεδομένου ότι η συγκεκριμένη εταιρεία από την οποία φέρεται ότι αμείβεται ο κ. Μίχας, πέραν της αμοιβής του Νομάρχη, υπάγεται στην έστω και τυπική εποπτεία της Νομαρχίας Πειραιώς της οποίας ο ίδιος προΐσταται.Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει, όπως λέει με σοφία και ο λαός μας!
Ο κ. Μίχας κάτι ψέλλισε περί εξόδων παράστασης ( το θέατρο του παραλόγου που λέγαμε!). Ο νομάρχης Πειραιά, πέραν της κακής του ηθοποιίας που την διαπιστώσαμε με τα δακρυγόνα στο λιμάνι του Πειραιά πριν λίγους μήνες , αποδεικνύεται και αμνήμων , αφού ισχυρίζεται ότι αυτό είναι νόμιμο, ξεχνώντας ΤΙ ισχυριζόταν ο ίδιος περί νομίμου και ηθικού κατηγορώντας την ΝΔ.
Η ουσία λοιπόν είναι ότι ο κ. Μίχας (επαναλαμβάνω, συντονιστής ....ανασυγκρότησης του κινήματος και στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου), επί επτά τουλάχιστον έτη εισέπραττε αργομισθία (αλήθεια τί ύψους;) από την εταιρεία «Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.
Δηλαδή, από εταιρεία που ανήκει πλέον αμιγώς στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ τομέα και βρίσκεται σε μακρόχρονη αντιδικία με το Ελληνικό Δημόσιο!
Υπενθυμίζω τον ρόλο που είχε διαδραματίσει ο κ. Μίχας ως στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, μέλος της διοίκησης του σωματείου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, στην «λύση» του 51% - 49%, η οποία ήταν στην ουσία η «στάχτη» στα μάτια των εργαζομένων και το θνησιγενές σχήμα που οδήγησε στο ξεπούλημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και στην ανεργία των εργαζομένων..
Υπενθυμίζω ότι με τη δημιουργία του «σχήματος», φόρτωσαν στο ναυπηγείο και την αγγλική πολυεθνική «Brown & Root», για να αναλάβει το «μάνατζμεντ» και να φέρει δήθεν δουλειές. Σαν αποτέλεσμα, η αγγλική πολυεθνική επιδόθηκε σε πλιάτσικο σε βάρος του ναυπηγείου, το οποίο κλήθηκε να πληρώσει και αυτό ο ελληνικός λαός έναντι του ποσού των 15 δισ. δραχμών! Χώρια την πληρωμή του μισθού της, που ανερχόταν σε 600 εκατ. δρχ. ετησίως!
Υπενθυμίζω ότι τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ήταν καθετοποιημένη βιομηχανία. Από χάλυβα, «έβγαζε» πλοίο έτοιμο να αποπλεύσει. Μέχρι το 1995 απασχολούσε 3.100 εργαζόμενους.
Υπενθυμίζω ότι μαζί με τον κ. Μίχα στην σύλληψη της ...«ιδέας» γι' αυτό το «σχήμα» που οδήγησε στην ουσία στο ξεπούλημα των Ναυπηγείων ,συνέβαλε και ο τότε πρόεδρος του σωματείου «ΤΡΙΑΙΝΑ» κ.Γ. Κοντάκης, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, και ... «εκλεκτός» στη συνέχεια της γερμανικής πολυεθνικής στην οποία παραδόθηκε το ναυπηγείο!
Αυτά είναι τα δείγματα γραφής που επικαλέστηκε ο κ. Παπανδρέου στο χθεσινό ...θέατρο του παραλόγου στο ιστορικό Ζάππειο;



politis.gr

Επιχείρηση συνειδητής εξαπάτησης των Eλλήνων πολιτών.

Ζούμε μοναδικές στιγμές ! Τέτοιες, που σίγουρα δεν έχουμε βιώσει ποτέ στο παρελθόν και αμφιβάλω εάν είναι δυνατόν να βιώσουμε παρόμοιες και στο μέλλον.
Ο πολιτικός τον οποίο οι ...δημ(ι)οσκοπήσεις παρουσίαζαν μέχρι και πριν λίγες ημέρες να προηγείται με πρωτόγνωρη -για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα-διαφορά , έχει ...εξαφανιστεί. Ή επί το σωστότερο ...τον έχουν εξαφανίσει!
Αρνείται τηλεμαχίες, αρνείται συνεντεύξεις, αρνείται τον διάλογο και περιορίζεται σε ετοιματζίδικα λογρύδια . Μάλιστα είναι πολύ ευχαριστημένος με αυτή την ...κατάσταση αφού σύμφωνα με την προ ημερών συνέντευξη του στην Ιταλική «La Repubblica» ,ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ- σε ότι αφορά τις μέρες αυτές, λίγο πριν την ψήφο- αποκαλύπτει ότι «... Κολυμπάει, τρέχει, ακούει μουσική...».
Το άκρον άωτον είναι ότι στην τελευταία, ερώτηση, του Ιταλού απεσταλμένου «τι σημαίνει για σας, η λέξη σοσιαλισμός;», ο κ.Γ. Παπανδρέου απαντά: «να δώσουμε περισσότερη δύναμη στους πολίτες και να τους πληροφορούμε, για να τους βοηθάμε να λαμβάνουν αποφάσεις » ( .......)
Είναι επίσης αντιφατικό από την μια το ΠαΣοΚ να ισχυρίζεται ότι είναι κοντά στην αυτοδυναμία, και από την άλλη να κρύβουν τον ... «εν δυνάμει πρωθυπουργό» και να του απαγορεύουν την έκθεση στον δημόσιο διάλογο.
Η λογική λέει ότι στην περίπτωση που βρίσκεσαι μια ανάσα από την πραγμάτωση αυτοδύναμης κυβέρνησης, εντείνεις τις προσπάθειες σου και ...δεν κρύβεσαι, κολυμπάς, τρέχεις και ακούς μουσική.
Βέβαια όλοι καταλαβαίνουμε ότι αφού πρώτα μέσω των δημ(ι)οσκοπήσεων μάς παρουσίασαν τον επερχόμενο .. Μεσσία, στην συνέχεια προσπαθούν να τον προστατέψουν , καθώς όπου και όταν παρουσιάστηκε σε δημόσιο διάλογο, οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις του ΠαΣοΚ έδειξαν σημαντική πτώση των ποσοστών τους.
Μάλιστα στέλεχος της Ιπποκράτους δεν δίστασε να χαρακτηρίσει , ενώπιον ανοικτού ...ακροατηρίου , ότι εάν για οποιοδήποτε λόγο ο πρόεδρος παρακαθίσει σε δημόσιο διάλογο , τότε θα πρέπει να παρουσιαστούμε αυτοβούλως στο Αιγινήτιο ως πάσχοντες από ... «αυτοκτονικό ιδεασμό».
Στην απέναντι πλευρά ο κ. Καραμανλής έχει ήδη δώσει τέσσερις συνεντεύξεις , έχει κάνει, ήδη, δύο συζητήσεις με πολίτες και αύριο θα κάνει μια ακόμη, αυτή την φορά μέσω διαδικτύου καθώς θα απαντήσει σε ερωτήματα που του έχουν σταλεί μετά την ανοικτή πρόσκληση του.
Δείχνει ότι δεν κρύβεται , δεν φοβάται και ότι ανταποκρίνεται στο καθήκον του για την πληρέστερη δυνατή ενημέρωση των πολιτών.
Με όλα αυτά λοιπόν τα παράδοξα που συμβαίνουν σε αυτή την προεκλογική περίοδο και με όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα , αναλογίζομαι τα λόγια του Κολομβιανού Gabriel Garcia Marquez: «Η φανταστική λογοτεχνία επινοήθηκε», είπε ο νομπελίστας συγγραφέας, «τη μέρα που ο Ιωνάς γύρισε σπίτι του και είπε στην γυναίκα του ότι άργησε τρεις μέρες επειδή τον είχε καταπιεί μια φάλαινα».
Έτσι λοιπόν και οι φανταστικές και μυθοπλαστικές δημοσκοπήσεις άρχισαν όταν πρωτοπαρουσίασαν το ΠαΣοΚ να προηγείται με ....7 και 8 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά.
πηγή:politis.gr

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009


Λεξικό ΠΑΣΟΚ

Τι σημαίνει η φράση «καταγραφή της οικονομικής κατάστασης της χώρας»;
Όταν το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί φράσεις όπως «καταγραφή της οικονομική κατάστασης» και «αποκρύπτει στοιχεία» ουσιαστικά παραδέχεται ότι δεν σκοπεύει να κάνει τις παροχές που εξαγγέλλει.
Ουσιαστικά η λέξη «καταγραφή» στο λεξικό του ΠΑΣΟΚ σημαίνει: (α) «ανεφάρμοστο» (πρόγραμμα) και (β) «υπαναχώρηση» (μετά τις εκλογές).
Αποτελεί ένα άλλοθι υπαναχώρησης, που το ΠΑΣΟΚ προκαταβολικά ενσωματώνει στον προεκλογικό του λόγο. Είναι προδιαγεγραμμένο ότι ο κ. Παπανδρέου σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την «καταγραφή» ως δίοδο διαφυγής από τις υποσχέσεις του γιατί ο ίδιος ξέρει, όπως κι εμείς ξέρουμε, όπως και όλος ο Ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι είναι επιταγές χωρίς αντίκρισμα. Τα δημοσιευμένα στοιχεία για την οικονομία είναι αληθινά. Εμείς από την αρχή λέμε ότι η οικονομία δεν αντέχει το κλίμα παροχών που καλλιεργεί ο κ. Παπανδρέου.
Αλλά όταν η πραγματικότητα δεν ταιριάζει με τις ιδεοληψίες του κ. Παπανδρέου, προφανώς ο κ. Παπανδρέου δεν θεωρεί ότι φταίνε οι ιδεοληψίες αλλά ότι φταίει η πραγματικότητα.
Τι σημαίνει η φράση «μαύρα κουστούμια»:
Η φράση αυτή όταν χρησιμοποιείται από τον Γιώργο Παπανδρέου και τους στενούς του συνεργάτες για να διαφοροποιηθεί από τα αρνητικά του κυβερνητικού παρελθόντος του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο στην πραγματικότητα σηματοδοτεί τον εσωκομματικό αποκλεισμό. Δηλαδή περνάει ένα ευθύ μήνυμα στους εσωκομματικούς του αντιπάλους ότι αυτά που ήξεραν από την περίοδο του Ανδρέα και την περίπτωση του Σημίτη να τα ξεχάσουν. Εάν το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση ο αποκλεισμός τους από την νομή της εξουσίας θα είναι πλήρης.
Η συγγενής λέξη «αλαζονεία» αναφέρεται στους οπαδούς των εσωκομματικών αντιπάλων (Σημιτικούς, Βενιζελικούς και όποιον δεν «οσφυοκάμπτει» αρκούντως στον μεγάλο ηγέτη) και περνάει το μήνυμα ότι και αυτοί θα είναι κομμένοι από την οποιαδήποτε νομή της εξουσίας. Αντίθετοι όροι προς τα «μαύρα κοστούμια», δηλαδή την παλαιοπασοκική αλαζονεία της εξουσίας είναι οι όροι «Ταλιμπάν του Γιώργου» και «κλειστό κλαμπ εξουσίας» δηλαδή η νεοπασοκική αλαζονεία της εξουσίας. Ας μην την αφήσουμε να γίνει πραγματικότητα .


Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009


Δηλώσεις του Α. Σπηλιωτόπουλου για τα πρώτα κρούσματα γρίπης σε σχολεία της Αθήνας.

κλικ εδώ

Δημόσιο: Κατάληψη ετοιμάζουν οι πρασινοφρουροί

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Τα επτά ψέματα του Γ. Παπανδρέου!


Καληνύχτα Μινχάουζεν...
Η αναμέτρηση Καραμανλή - Παπανδρέου κατέδειξε τα αυτονόητα! Την υπεροχή του Κώστα Καραμανλή και την ένδεια του Γιώργου Παπανδρέου. Ελάτε να δούμε τις εξελίξεις που δικαιώνουν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Κ. Καραμανλής: «Δεν χωρά χαμένη ψήφος»

Καλεί τους ψηφοφόρους της ΝΔ να σταθούν δίπλα στο κόμμα, παραμερίζοντας πικρίες και παράπονα.

Νίκη Μέρκελ στις γερμανικές εκλογές


Οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ φαίνεται να κερδίζουν ακριβώς όσες ψήφους απαιτούνται στις γερμανικές βουλευτικές εκλογές προκειμένου να σχηματίσουν μία κεντρο-δεξιά κυβέρνηση ........

"Κρύψτε το Γιώργο!":


Σε νέα τηλεμαχία με τον πρωθυπουργό καλεί η ΝΔ τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου. Στο Πασόκ φοβούνται γιατί βλέπουν ότι όσο εκτίθεται ο πρόεδρος Γιώργος τόσο περισσότερο χάνει! Η αδυναμία του Γιώργου να εκφράσει συγκεκριμένη πολιτική πλατφόρμα για τα προβλήματα του τόπου και την παγκόσμια κρίση προβληματίζει την ηγεσία του κινήματος και προτιμούν να κρύψουν το Γιώργο παρά να τον αφήσουν να εκτεθεί περισσότερο. Όσο περισσότερο εμφανίζεται τόσο περισσότερο αποδεικνύεται λίγος και απροετοίμαστος για το αξίωμα του Πρωθυπουργού. Οι ασάφειες, οι ακοστολόγητες παροχές και τα ψέματα δεν μπορούν να κρύψουν την πλήρη απουσία ικανοτήτων, απαραίτητων για την δύσκολη περίοδο παγκόσμιας κρίσης που διανύουμε.

Είναι προτιμότερη αυτή τη στιγμή η υπεκφυγή και η ωραιοποίηση της υπεκφυγής παρά ένα νέο τηλεοπτικό ναυάγιο που μπορεί ακόμα και να ανατρέψει δεδομένα της εκλογικής αναμέτρησης. Που να τρέχουν πάλι να ξαναστήνουν show νίκης στα μέσα ενημέρωσης, όταν τα ίδια μέσα «τους δίνουν τη νίκη» εκ των προτέρων! Με τις πατάτες που πετά ο Γιώργος πανικοβλήθηκαν, ενώ τα μέσα ενημέρωσης παρά το επικοινωνιακό μπαράζ «θριάμβου» που επιδόθηκαν δεν μπόρεσαν να καλύψουν τα κενά που άφησε η αποτυχημένη παρουσία του!
Το σχέδιο που ακολουθούν τώρα είναι «ΚΡΥΨΤΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ». Μην τον αφήνετε να μιλά ! Εκτίθενται όλα τα μέσα ενημέρωσης που τον στηρίζουν με σταλινική προσήλωση, εκτίθενται και όλα τα γονατισμένα γιουσουφάκια που υπηρετούν αυτή την προσχεδιασμένη προσήλωση!


Κατήφορος Πασόκ. Τις πρώτες 100 μέρες θα δανειστούμε! Τις επόμενες 100, τι θα κάνουμε;



Δεν είναι προβοκάτσια, το είπε η κυρία Χρύσα Αράπογλου, υποψήφια βουλευτής Θεσσαλονίκης σε συζήτηση στην ΕΤ3.

Στις πιεστικές ερωτήσεις του συντονιστή για το που θα βρουν τα 2 δις Ευρώ που χρειάζεται για το πρόγραμμα των 100 ημερών που έχουν εξαγγείλει, η κυρία Αράπογλου αποκάλυψε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταφύγει στο δανεισμό!
Αρχίζουμε και τρομάζουμε. Μέσα σε όλα, ελπίζαμε τουλάχιστον ότι ο ΓΑΠ θα γλίτωνε την Ελλάδα από τους φρενήρεις ρυθμούς δανεισμού των τελευταίων ετών που υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας.
Η μέθοδος του δανεισμού ήταν ένα από τα βασικά επιχειρήματα του ΓΑΠ ενάντια στην οικονομική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.
Πως εξηγείται λοιπόν η δήλωση της κυρίας Αράπογλου;






ΓΙΩΡΓΟ ΛΕΣ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ