Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

«Έτσι πιάστηκε στα πράσα» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Α.Π.
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προφανώς του διαφεύγει ή δεν θέλει να καταλάβει ότι υπάρχουν Έλληνες που μιλάνε επίσης καλά ξένες γλώσσες για να διαβάζουν τις τερατώδεις ανακρίβειες και την κατασυκοφάντηση της ίδιας του της χώρας.
«Τον κ. Παπανδρέου και την ηγετική του ομάδα δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η χώρα. Δεν τους ενδιαφέρει η σταθερότητα. Δεν τους ενδιαφέρει η εσωτερική ηρεμία. Τυφλωμένοι από την βουλιμία για την εξουσία, νοιάζονται μόνο για το πως θα την επανακτήσουν με κάθε θυσία, ακόμη και σε βάρος της χώρας. Μια εξουσία που κακοδιαχειρίστηκαν για 20 ολόκληρα χρόνια», πρόσθεσε.
Ο κ. Αντώναρος ρωτήθηκε εάν καταλογίζει ευθέως υπόθαλψη των κουκουλοφόρων στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και απάντησε λέγοντας: «περιμένω απ' όλους ξεκάθαρα, χωρίς περιστροφές, όπως είπε ο πρωθυπουργός και χωρίς ναι μεν αλλά, να καταδικάσουν τη δράση όλων όσοι καταφεύγουν σε βανδαλισμούς, βία και καταστροφές δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών». «Περιμένω από το κόμμα του κ. Παπανδρέου και τον ίδιο να καταδικάσει, να αποκηρύξει κάθετα, τη χθεσινή δήλωση της οργάνωσης νεολαίας του που ο ίδιος είχε διαλύσει και επανίδρυσε. Όχι διγλωσσία. Ξεκάθαρα πράγματα».
κλικ εδώ

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

ΟΙ ''ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ'' ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥΣ.
ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΟΝΟ ΑΛΛΟΥ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ, ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ !

Σε δύσκολη πολιτικά θέση βρέθηκε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Α.Π κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στη Βουλή για το πόρισμα των κομμάτων αναφορικά με το σκάνδαλο Βατοπεδίου. Η αυτοκριτική που έκανε λίγες ώρες νωρίτερα ο πρωθυπουργός, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για αυτό, οδήγησε τον κ. Παπανδρέου σε θέση άμυνας για την απόφασή του να συγκαλύψει τις ευθύνες Δρυ και Φωτιάδη.
Στο πόρισμά του το ΠΑΣΟΚ «καταπίνει» οποιαδήποτε υπόνοια εμπλοκής των δύο υπουργών των κυβερνήσεών του. Αυτό άλλωστε αποτέλεσε και το σημείο επίθεσης του πρωθυπουργού το πρωί, κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι «ακολουθεί έναν επικίνδυνο δρόμο και προσποιείται ότι δεν ξέρει πώς και πότε ξεκίνησε το θέμα».
Ευθύτατη ήταν η πολιτική κάλυψη, που προσέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στους δύο πρώην υπουργούς των κυβερνήσεων Σημίτη, κάτι που τον οδήγησε στη θέση του απολογούμενου για τα δικά τους λάθη και παραλείψεις. Χωρίς να μπορεί να δώσει πειστικές απαντήσεις για ποιο λόγο το ΠΑΣΟΚ δεν συμπεριέλαβε στο πόρισμά του την απόδοση πολιτικών ευθυνών σε Δρυ - Φωτιάδη, ο κ. Παπανδρέου τους προσέφερε απλόχερα χείρα βοηθείας. Υποστήριξε ότι «ο μεν πρώτος έχει δικαιωθεί από τη δικαστική απόφαση, ο δε δεύτερος διόρθωσε το αρχικό του λάθος». Στο σημείο όμως αυτό, ξέχασε μάλλον να πει ότι ακόμα κι όταν μία λάθος πολιτική απόφαση διορθώνεται, αυτό δεν ακυρώνει τη βαρύνουσα πολιτική ευθύνη που φέρει το πρόσωπο που την πήρε.

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Απάντηση της ΔΑΚΕ Μηχανικών Τ.Ε. στο ΤΕΕ του

οποίου πρόεδρος είναι ο "έταιρος" Αλαβάνος
Με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος κ. Αλαβάνου , η ΔΑΚΕ Μηχανικών Τ.Ε. εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Από τα γραφόμενα του Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι ο κος Αλαβάνος βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση και πανικό.
Από τη μια αξιώνει να είναι πρόεδρος του Φορέα που λειτουργεί ως Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας και από την άλλη αγνοεί ότι δεν υπάρχει ΔΑΚΕ Τεχνολόγων αλλά ΔΑΚΕ Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Προφανώς ο Πρόεδρος δεν θέλει να αποδεχθεί ότι οι απόφοιτοι των Τμημάτων ΣΤΕΦ των ΤΕΙ είναι Μηχανικοί και ότι τα ΤΕΙ ανήκουν στην Ανώτατη Εκπαίδευση μαζί με τα Πανεπιστήμια και τα Πολυτεχνεία κατά την έννοια του άρθρου 16, παρ. 5 του Συντάγματος. .......

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να τη δείτε καλύτερα

Δήλωση για τις κινητοποιήσεις των μαθητών και
φοιτητών έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

«Κρίσεις υπάρχουν στη ζωή και δεν θα πάψουν να υπάρχουν. Η κρίση που ζούμε τώρα είναι γενική κρίση, κρίση αξιών, κρίση της ταυτότητας του ανθρώπου. Δεν πρέπει να απογοητευθούμε» είπε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε: « Αυτή η κρίση πρέπει να μας βοηθήσει να αναζητήσουμε την ελπίδα. Είμαι αισιόδοξος ότι τα παιδιά που είναι καλοπροαίρετα θα βρουν αυτό το δρόμο».