Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Μ.Α.Ν. ΤΟ ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ; SIEMENS ΤΟ ΠΑΛΙΟ!
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΕΡΙΣΠΑΣΤΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΟΣΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΚΡΥΒΕ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ.
Ο Γ.Α.Π. ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ "ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ" ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ ΜΕ ΑΝΕΞΟΔΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ!

Παραίτηση Βερελή (στη φωτό γεύση από κουκούλωμα τύπου ΠΑΣΟΚ)
Σαν βόμβα έπεσε λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι η είδηση της παραίτησης του πρώην υπουργού Μεταφορών Χρίστος Βερελής από το βουλευτικό του αξίωμα, στην Κοινοβουλευτικη΄Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.Η ανακοίνωση παραίτησηςΣε μακροσκελή γραπτή δήλωση του, συνέδεσε την παραίτηση του με την προσπάθεια εμπλοκής του στην υπόθεση των συμβάσεων του ΗΛΠΑΠ με την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία MAN, την περίοδο 2002 – 2004, η οποία διερευνάται από την Δικαιοσύνη.
«Υπάρχει ένα εικαζόμενο σκάνδαλο.Το ζήτημα ΜΑΝ. Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι έχει συμβεί. Ακόμη δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο γνωστό. Και όμως άρχισε αμέσως από στρατευμένους και πρόθυμους κονδυλοφόρους η κατασκευή του σκηνικού για το κυνήγι της 7ης Ιουνίου», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο πρώην υπουργός.....

ΑΝΤΕ Γ.Α.Π. ΘΑ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ;


Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Στο Δημόσιο με ένα κλικ
Με ένα «κλικ» στον υπολογιστή όλο το Δημόσιο προβάλλεται στην οθόνη πρόθυμο να… εξυπηρετήσει. Ο λόγος για την ηλεκτρονική πύλη «Ερμής», μέσα από την οποία όλος ο δημόσιος τομέας είναι συνδεδεμένος για online απλοποίηση της καθημερινότητας του πολίτη.Χρειάστηκαν περισσότερα από τρία χρόνια δουλειάς προκειμένου να πετύχει το εγχείρημα, με αφορμή το οποίο, όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος, χθες, στην επίσημη παρουσίασή του, ξεκινά πλέον στην Ελλάδα μία νέα ηλεκτρονική εποχή.Μέσα από τη διαδικτυακή πύλη «Ερμής» ο κάθε πολίτης μπορεί να ζητήσει την έκδοση φορολογικής ενημερότητας, να καταθέσει τη φορολογική του δήλωση και να παραγγείλει διάφορα έγγραφα από το ΚΕΠ της περιοχής του και στη συνέχεια να πάει να τα παραλάβει. Μάλιστα, με χθεσινή του εγκύκλιο ο κ. Παυλόπουλος δίνει τη δυνατότητα στους δικηγόρους να λειτουργούν ως πληρεξούσιοι των πελατών τους και να παραλαμβάνουν αυτοί τα διάφορα έγγραφα και πιστοποιητικά που χρειάζονται για τις υποθέσεις τους.....
........Επιπλέον, όλα τα έγγραφα που θα εκδίδονται μέσω του «Ερμή» θα είναι απολύτως έγκυρα, καθώς 50.000 υπάλληλοι έχουν εξασφαλίσει το δικαίωμα της ηλεκτρονικής υπογραφής των εγγράφων.Παράλληλα, βέβαια, με τη χορήγηση εγγράφων, η ενιαία διαδικτυακή πύλη του Δημοσίου (www.ermis.gov.gr) χρησιμεύει και ως «μίτος» για να βγει κάποιος από το λαβύρινθο του Δημοσίου. Εκεί υπάρχουν πληροφορίες για όλους τους φορείς και τις υπηρεσίες του Δημοσίου, καθώς και όλες οι διαδικασίες για τη διεκπεραίωση υποθέσεων όπως έκδοση αδειών για επιχειρήσεις.

Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

''ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΗ'' Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ SIEMENS

Μεγάλο κόλπο με πολιτικές μίζες*
Ντοκουμέντο σοκ για το σκάνδαλο της Siemens
* Το άρθρο ανήκει στο φάκελο:"Υπόθεση Παυλίδη" Μία ομολογία-σοκ του πρώην γενικού διευθυντή της Siemens Ελλάδος Πρόδρομου Μαυρίδη προς τα στελέχη εσωτερικού ελέγχου του γερμανικού κολοσσού ότι ο ΟΤΕ «λαδωνόταν» για να πληρώνει ακριβότερα τις υπηρεσίες που του παρείχε η γερμανική εταιρία φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα ο ΕΤ. Σε απόρρητο έγγραφο που τιτλοφορείται «Σημειώσεις συζήτησης» -η οποία έγινε στην Αθήνα στις 8 Μαρτίου 2006, ένα μήνα πριν από την απομάκρυνσή του από την εταιρία, και διήρκεσε σχεδόν 3 ώρες- ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» είναι αποκαλυπτικός. Ενώπιον των εσωτερικών ελεγκτών της μητρικής Siemens κ. Burgard, Hafner και Huppert μιλάει με ονόματα εταιριών, αριθμούς και τραπεζικούς λογαριασμούς, «καίγοντας κόσμο» για την περίοδο 1997-2004, καθώς παραδέχεται, μεταξύ άλλων, ότι:α) Οι διοικήσεις του ΟΤΕ δεν έκαναν χρήση των ευνοϊκών όρων που προβλέπονταν στις συμβάσεις με τη Siemens και δεν ασκούσαν τα συμβατικά δικαιώματα που προβλέπονταν, ζημιώνοντας τον ΟΤΕ και κατ’ επέκταση το Ελληνικό Δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ προς όφελος της γερμανικής εταιρίας.β) Για να γίνει αυτό η Siemens «αιμοδοτούσε» με εκατομμύρια μάρκα στελέχη του Οργανισμού, που έτσι «ξεχνούσαν» να ενεργοποιήσουν τις ρήτρες, οι οποίες ήταν συμφέρουσες για τον ΟΤΕ κι έκαιγαν τη Siemens. Κι αυτό ακριβώς είναι το σημείο-κλειδί πάνω στο οποίο στήθηκε η πυραμίδα της μίζας από το γερμανικό όμιλο.γ) Περιγράφει με λεπτομέρειες το πώς λειτουργούσε ο λαβύρινθος του «λαδώματος», αναφέροντας γνωστά αλλά κι άγνωστα ονόματα εταιριών, που χρησιμοποιήθηκαν γι’ αυτόν το σκοπό, ενώδ) Αποκαλύπτει ότι ακόμα και το 2005 χρησιμοποιούσε αυτούς τους λογαριασμούς για να πληρώσει «ληξιπρόθεσμες οφειλές». Οφειλές δηλαδή του παρελθόντος...

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ
Η χώρα μας βρίσκεται, σήμερα, απέναντι σε μια μεγάλη εθνική πρόκληση. Μια πρόκληση που δεν αντιμετωπίζεται ούτε με έτοιμες συνταγές, ούτε με ξεπερασμένα ιδεολογήματα. Μια πρόκληση που απαιτεί αποφάσεις δύσκολες, ρεαλιστικές, υπεύθυνες. Αποφάσεις που δεν χαϊδεύουν αυτιά, αλλά παράγουν θετικό αποτέλεσμα. Αποφάσεις που δεν ακούγονται ευχάριστα, αλλά εγγυώνται πραγματικές λύσεις. Αποφάσεις που εκφράζουν πολιτικές ευθύνης και προοπτικής.
Απέναντι σ’ όλα αυτά, η Αντιπολίτευση και ιδίως η Αξιωματική Αντιπολίτευση, φοβάται να αρθρώσει υπεύθυνο λόγο. Δεν ασχολείται σοβαρά με κανένα από τα δύσκολα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. Δεν προτείνει κανένα συγκεκριμένο μέτρο. Δεν αναπτύσσει καμιά πρόταση ουσίας. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ προβάλλει ένα μονότονο «όχι» στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος. Και απαντά αβασάνιστα, με ευκολία «ναι» σε κάθε αίτημα, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Αποδεικνύει πως δεν τολμά να ανταποκριθεί στις ανάγκες που δημιουργούν οι κρίσιμες διεθνείς περιστάσεις. Αποδεικνύει πως δεν έχει εποικοδομητικές προτάσεις, για κανένα από τα μεγάλα ζητήματα, που κρίνουν την πορεία του τόπου.
Δεν μπορεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις, απόλυτα αναγκαίες, απέναντι στη διεθνή κρίση. Φοβάται να τοποθετηθεί στα κρίσιμα ζητήματα. Υπεκφεύγει και επιδίδεται σε ασκήσεις ανευθυνότητας. Παραμένει χωρίς θέσεις, χωρίς προτάσεις, χωρίς λύσεις. Κάνει, όμως, και κάτι χειρότερο: Όποτε βρεθεί στο εξωτερικό, δυσφημεί σκόπιμα ή απερίσκεπτα την πατρίδα μας. Ισχυρίζεται αβάσιμα και ανεύθυνα ότι καταρρέει, τάχα, η οικονομία μας. Διαψεύδεται από τις εξελίξεις αλλά επανέρχεται ακόμη χειρότερα. Αναπτύσσει τοποθετήσεις που φοβίζουν ξένους επενδυτές και δυσκολεύουν τον αγώνα των Ελλήνων πολιτών για νέες επενδύσεις και νέες θέσεις δουλειάς. Όποτε επιστρέφει στη χώρα, μοιράζει στα λόγια πακέτα δισεκατομμυρίων. Σε κάθε περίπτωση, κρατά ένα κρίσιμο μυστικό. Δεν λέει ποτέ και πουθενά από πού θα βρεθούν οι πόροι. Ούτε ποιοι φόροι θα επιβάλλονταν, ούτε ποια έργα θα ακυρώνονταν, ούτε πού θα έφτανε το δημόσιο χρέος.
Διαπράττει, έτσι, διπλό πολιτικό ατόπημα:
- Στο εξωτερικό αναπτύσσει ισχυρισμούς που υπονομεύουν τα συμφέροντα της πατρίδας μας.
- Στο εσωτερικό δημαγωγεί ανεύθυνα με στόχο να παραπλανά τους πολίτες. Παραπληροφορεί, καταστροφολογεί και δυσφημεί τη χώρα. Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Είτε δεν έχει αντιληφθεί τί γίνεται στον κόσμο, είτε αδιαφορεί για τις συνέπειες του λαϊκισμού, του αβάσταχτου αυτού λαϊκισμού. Οι θέσεις του συνδυάζουν την άγνοια με την επιπολαιότητα, το λαϊκισμό με την ανευθυνότητα. Και ο συνδυασμός αυτός επιφυλάσσει σοβαρούς κινδύνους για το μέλλον του τόπου.
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ συμπεριφέρεται ανεύθυνα στα οικονομικά. Συμπεριφέρεται, όμως, ακόμη πιο ανεύθυνα στα θεσμικά. Αναπτύσσει μια απεγνωσμένη προσπάθεια μετατόπισης του δημόσιου διαλόγου πέρα από τα μεγάλα και σημαντικά ζητήματα του τόπου. Επιδίδεται σε μια στείρα απόπειρα μηδενισμού, παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης των πραγμάτων. Επιλέγει την παραπολιτική και βάζει στο περιθώριο την πραγματική πολιτική. Καλλιεργεί μια νοσηρή ατμόσφαιρα που δηλητηριάζει το δημόσιο βίο της χώρας και αδικεί κατάφωρα την Ελλάδα.
Σ’ αυτήν την προσπάθεια, εντάσσεται και η απόπειρα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να τρομοκρατήσει τη δικαστική λειτουργία. Επιδιώκει να πολιτικοποιήσει τη Δικαιοσύνη και να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή. Έφτασαν στο σημείο, αυτοί που εξαφάνιζαν σκάνδαλα εκατομμυρίων, απ’ τη μια να κομπάζουν ότι είναι «άπιαστοι» και απ΄ την άλλη να παριστάνουν τους κήρυκες της ηθικής. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έκανε μόνιμο οδηγό του το σύνθημα «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Και ο σκοπός τους είναι ξεκάθαρος:
- Να αναβιώσουν το σύστημα ΠΑΣΟΚ.
- Να πάρουν την εξουσία, θυσιάζοντας τα πάντα.
- Να βάλουν το κόμμα τους, πάνω από τον τόπο μας.

Κυριακή 3 Μαΐου 2009

2.532 διορισμοί δασκάλων και νηπιαγωγών
Σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε στο esos.gr ο αιερετός του ΠΥΣΠΕ Βασίλης Παληγιάννης αναφορικά με τους διορισμούς εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2009 – 2010, με βάση τα στοιχεία των υπηρεσιών του ΥΠΕΠΘ, προβλέπονται τα εξής:
κάντε κλικ εδώ για τη συνέχεια