Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2007

ΣΠΑΣΤΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ !

Προς Τους αιρετούς της Δημοκρατικής Συσπείρωσης και πασκ(αναπληρωματικός)στο ΠΥΣΠΕ Πειραιά
Αγαπητοίκσυνάδελφοι(;), Με αφορμή το θόρυβο που γίνεται γύρω από τις πρόσφατες κρίσεις των υποψήφιων Διευθυντών σχολικών μονάδων, ο οποίος θόρυβος σας έχει ασφαλώς προβληματίσει, θα θέλαμε να κάνουμε τα παρακάτωκσχόλια: Εκτιμούμε ότι οι συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ με σκοπό την αξιολόγηση των υποψηφίων διευθυντών μέσω της αξιολόγησης , στις οποίες συνεδριάσεις μετείχατε ως μέλη , πάσχουν από νομιμότητα για το λόγο ότι θέσατε τους εαυτούς σας ως κριτές και κρινόμενους , διεκδικώντας θέση διευθυντή από τον πίνακα υποψηφίων Πειραιά, την οποία τελικά πήρατε. Ψελλίσατε ισχυρισμούς όπως , το ΥΠΕΠΘ σας έδωσε το «πράσινο φως» της συμμετοχής , με τον όρο να παραχωρείτε τη θέση σας σε αναπληρωματικό μέλος , όταν ο κρινόμενος διεκδικεί το ίδιο με σας σχολείο ή ότι εκτελέσατε διαταγή , απόφαση ή εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ κ.λ.π.
Θεωρούμε , με τις όσες γνώσεις έχουμε πάνω στο Δημόσιο Διοικητικό Δίκαιο, ότι οι ισχυρισμοί αυτοί δεν αντέχουν στις επιταγές του Δημόσιου και Συνταγματικού Δικαίου , σύμφωνα με τις οποίες αφενός οι νόμοι καταργούνται, τροποποιούνται ή συμπληρώνονται με νόμους και αφ’ ετέρου κατισχύουν των προεδρικών διαταγμάτων , εγκυκλίων κλπ. Νόμοι και νομολογία (Ν. 3528/2007 άρθρο 36 δημόσιο-υπαλληλικός κώδικας, Ν. 2690/1999 «Κώδικας διοικητικής διαδικασίας» άρθρο 7 παρ. 2, και 759/2005 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών), είναι σαφείς.
Δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή σας. Πέραν τούτου, ακόμη και αν η αναπλήρωσή σας ήταν νομότυπη , οι υποψήφιοι διευθυντές δεν αξιολογήθηκαν, για λόγους ίσης μεταχείρισης , από τους ίδιους αξιολογητές. Λόγος, πιστεύουμε, πολύ σοβαρός, για να αμφισβητήσει κάποιος την νομιμότηταηκαιηεγκυρότηταητηςηόληςηδιαδικασίας. Ο νόμος ανέθεσε στα μέλη του ΠΥΣΠΕ να αξιολογήσουν «προσωπικότητα – γενική συγκρότηση», χαρακτηριστικά που δύσκολα αποτιμώνται αριθμητικώς. Εσείς, τα μέλη του ΠΥΣΠΕ , επιχειρήσατε επικίνδυνη αποστολή , με αποτέλεσμα , όπως τουλάχιστον και οι δύο έχετε αντιληφθεί, να αδικήσετε συναδέλφους σας, για να ευνοήσετε τους εαυτούς σας.
Τέλος , κ.κ. αιρετοί , αντί να σχολιάζετε το νομοθετικό πλαίσιο , «κατόπιν εορτής» , φρόνιμο θα ήταν να τιμήσετε την εντολή που πήρατε από τους συναδέλφους ( και όχι να λειτουργείτε ως εκπρόσωποι της παράταξής σας καλώντας σε «συνωμοτική» σύσκεψη τα μέλη σας στο 40ο Δ.Σ.Πειραιά την 15/10/07 στις 19:00, με θέμα ‘‘οι κρίσεις Δ/ντών’’ ), εντολή η οποία ήταν σαφής :
Να προασπίσετε τα συμφέροντά τους και να υπερασπιστείτε τα δίκαιά τους.
Με την παραπομπή σε κείμενο από βιβλίο του Υπουργού Παιδείας ,σας καλούμε να κοιταχτείτε καλύτερα στον καθρέφτη….

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΩΝ, ΣΠΑΣΤΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ(Από το ομώνυμο βιβλίο του Υπουργού Παιδείας κ.Στυλιανίδη, 1997, Εκδόσεις Ανατολικός)

“ … να αντισταθώ στη δικτατορία των μετριοτήτων η οποία παραγκωνίζει αδιάφορα. Απολαμβάνει τη διαχείριση της εξουσίας και αναπαράγεται. Παγώνει κάθε εκσυγχρονιστική προσπάθεια και πολεμά κάθε εξυγιαντική φωνή. Εξουδετερώνει κάθε άξιο που αρνείται να συμβιβαστεί με τη διαφθορά. Η δικτατορία των μετριοτήτων στραγγαλίζει κάθε νεανική ελπίδα και υποτάσσει όλο το λαό σ' αυτή τη λογική της ισοπέδωσης. Κανείς δεν προσπαθεί να γίνει καλύτερος από τον άλλον, αλλά όλοι επιχειρούν να εξουδετερώσουν τον καλύτερο. Η κυρίαρχη συνταγή κοινωνικής και οικονομικής ανόδου, είναι η ευνοιοκρατία και το ρουσφέτι……..”
Με την επιστολή επιχειρούμε, να σας κάνουμε να συναισθανθείτε το μέγεθος της αδικίας απέναντι σε συναδέλφους, που επιφέρατε ως κριτές, όταν οι ίδιοι για τους εαυτούς σας, εξασφαλίσατε τη θέση του Διευθυντή και μάλιστα στην πρώτη σας επιλογή. Αιδώς Αργείοι !
Συνάδελφοι,
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ-ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ-ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ► ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Χ.Ο.Η. Σας καλούμε: Αντισταθείτε στη δικτατορία των μετριοτήτων, σπάστε τη σιωπή!