Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ SIEMENS ΘΑ ΤΟ ΠΙΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ,ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ"

“Τώρα, που η υπόθεση βρίσκεται σε τελικό στάδιο για ολοκλήρωση, δηλαδή στην πιο κρίσιμη και λεπτή της φάση με την απαγγελία κατηγοριών σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ο κ. Παπανδρέου επιλέγει να υποβάλλει πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής”.
“τι φοβάται το ΠΑΣΟΚ και επιχειρεί να εμποδίσει τη Δικαιοσύνη στην εκτέλεση του έργου της” και “τι προσπαθεί να συγκαλύψει και ποιους προσπαθεί να προστατεύσει;” θα πάρουν την απάντηση όταν η πρόταση για τη σύσταση της επιτροπής θα συζητηθεί στη Βουλή. (κυβερνητικός εκπρόσωπος)

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Καμία ανοχή στο έγκλημα
Αλλη μια σφοδρή πολιτική σύγκρουση Καραμανλή – Παπανδρέου εξελίχθηκε στη Βουλή, με φόντο αυτή τη φορά την εγκληματικότητα, στο πλαίσιο σχετικής προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης, που έγινε με πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.Ο πρωθυπουργός που κατηγόρησε τόσο το ΠΑΣΟΚ για καλλιέργεια κλίματος πόλωσης και την Αριστερά για φευτοπροοδευτισμό, δήλωσε κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση του δεν θα επιδείξει «καμία ανοχή σε εξτρεμιστικές δράσεις και καμία ανοχή στο έγκλημα»Παράλληλα εξήγγειλε μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου, με πρώτο τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου, που θα λειτουργεί συμβουλευτικά στη χάραξη γενικής πολιτικής για την εσωτερική ασφάλεια, με τη συμμετοχή βουλευτών-εκπροσώπων κομμάτων, πρώην υπουργών Δημόσιας Τάξης, πρώην αρχηγών της ΕΛΑΣ και ακαδημαϊκών.Ο κ. Καραμανλής κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση «είναι αποφασισμένη να αναλάβει πρόσθετα μέτρα για την εμπέδωση της ασφάλειας των πολιτών, όποιο κι αν είναι το κόστος» και προχώρησε στην εξαγγελία «αναγκαίων θεσμικών παρεμβάσεων».

Τρίτη 7 Απριλίου 2009


Κυριακή 5 Απριλίου 2009


Ικανοποίηση Καραμανλή στο Στρασβούργο
Την ικανοποίησή του τόσο για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο, όσο και για τα αποτελέσματα της πρώτης συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, λίγο μετά το τέλος των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι ηγέτες της Ατλαντικής Συμμαχίας καλωσόρισαν σήμερα την έλευση του Μπαράκ Ομπάμα στην Ευρώπη, αλλά και την επιστροφή της Γαλλίας στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.
Εξάλλου, ερωτηθείς για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η παγκόσμια οικονομία διέρχεται περίοδο μεγάλης κρίσης και ότι, όπως οι οικονομίες των άλλων χωρών της γης, η ελληνική, έχει και αυτή τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία της. Σε ό,τι αφορά τα αδύναμα σημεία, ο πρωθυπουργός, υπογράμμισε το δημοσιονομικό πρόβλημα και το ιδιαίτερα μεγάλο δημόσιο χρέος. Σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2008, ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι σε σχέση με παλαιότερες εκτιμήσεις, υπάρχει κάποια απόκλιση. Ο Κ. Καραμανλής τόνισε ότι η απόκλιση αυτή αφορά κυρίως την κατάσταση κάποιων Ταμείων, καθώς και τις εισροές κάποιων κοινοτικών πόρων, οι οποίες δεν κατεγράφησαν το 2008, αλλά, όπως σημείωσε, θα καταγραφούν το 2009, βελτιώνοντας τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.


Πρόταση των δασκάλων για Ενιαίο Συνδικάτο Εκπαιδευτικών Π.Ε. & Δ.Ε.
Την δημιουργία Ενιαίου Συνδικάτου των Εκπαιδευτικών Π.Ε. & Δ.Ε. προτείνε το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας με επιστολή του προς το ΔΣ της ΟΛΜΕ.
Υπενθυμίζεται πως δάσκαλοι και καθηγητές είχαν προσπαθήσει ξανά το 1960 – 49 χρόνια πριν – χωρίς, δυστυχώς, επιτυχία, είχαν φτάσει, όμως, μέχρι τη σύσταση κοινού καταστατικού.
Η επιστολή της ΔΟΕ έχει ως εξής:
Αγαπητοί συνάδελφοι,Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αποφάσισε να εγγράψει ως θέμα, στην Η.Δ. της 78ης Συνέλευσης του κλάδου, που θα γίνει από 21-24 Ιουνίου 2009, την ίδρυση Ενιαίου Συνδικάτου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πρόταση που είχε ανακοινωθεί από τον Πρόεδρο της Δ.Ο.Ε. στο συνέδριο που πραγματοποιήσατε πέρυσι, στις 8 Μαΐου 2008, στα Χανιά για τα Νέα Βιβλία.
Επειδή τα προβλήματα στο χώρο της Εκπαίδευσης είναι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία κοινά και κοινοί είναι οι αγώνες για την επίλυσή τους, εκτιμούμε ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι επιβεβλημένη η ίδρυση Ενιαίου Συνδικάτου των Εκπαιδευτικών Π.Ε. & Δ.Ε,. όπως, εξάλλου, συμβαίνει σχεδόν σ’ όλες τις χώρες του κόσμου.
Συνάδελφοι,
Φυσικά και αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες ενός τέτοιου εγχειρήματος. Όμως δάσκαλοι και καθηγητές είχαν προσπαθήσει ξανά το 1960 – 49 χρόνια πριν – χωρίς, δυστυχώς, επιτυχία, είχαν φτάσει, όμως, μέχρι τη σύσταση κοινού καταστατικού που σας το αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας.
Αν συμφωνείτε - καταρχήν – με την πρότασή μας, προτείνουμε να συγκροτηθεί κοινή επιτροπή η οποία θα προχωρήσει στην εξειδίκευσή της και στη συνέχεια στην υποβολή της για έγκριση από τα αντίστοιχα όργανα των δύο κλάδων.