Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

ΓΑΠ, ΣΕ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑ..ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΚΑΙ ΕΦΘΑΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ..ΓΟΤΘΟΥΣ, ΟΣΤΡΟΓΟΤΘΟΥΣ, ΟΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΓΕΝΙΚΩΣ...ΚΑΗΜΕΝΕ ΓΑΠ, ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΑΚΟΜΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Επαναλαμβάνεται η «δίκη των 6» του 1922


Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, αποφάσισε ότι η «δίκη των έξι» θα επαναληφθεί. Η πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της επανάληψης της δίκης, καθώς έχουν αποκαλυφθεί νέα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι έξι ήταν αθώοι...
Αίτηση επανάληψης της δίκης υπέβαλε τον Ιανουάριο του 2008 ο Μιχάλης Πρωτοπαδάκης ο οποίος είναι εγγονός Πέτρου Πρωτοπαδάκη, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν νέα γεγονότα και νέες αποδείξεις που καθιστούν πρόδηλη δικαστική πλάνη στη δίκη του 1922.

Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟ....ΚΑΦΡΙΛΑ ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ!
ΣΥΜΜΑΖΕΥΕΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΤΕΡΑΣΤΙΟ ΓΑΠ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΚΑΡΠΑΖΙΕΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ!
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ-ΑΓΡΟΤΕΣ-ΕΡΓΑΤΕΣ-ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ, ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ..ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΓΑΠΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ 100 ΗΜΕΡΩΝ.

ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ;

Ερωτήματα για τη διαδικασία αναπλήρωσης και στελέχωσης κενούμενων θέσεων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων λόγω συνταξιοδότησης ή παραίτησης από την θέση που κατείχαν .

Μετά τη διαδικασία επιλογής , και την οριστικοποίηση του αξιολογικού πίνακα, από το Π.Υ.Σ.Π.Ε Πειραιά των υποψηφίων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, με βάση τη σειρά προτίμησης των Σχολικών Μονάδων που δήλωσαν σε σχετικό έντυπο και κατά αύξοντα αριθμό, οφείλω να θέσω και να μεταφέρω ορισμένα ερωτήματα και απορίες συναδέλφων προς εσάς, λόγω ιδιότητάς μου ως αναπληρωματικό μέλος του συμβουλίου, ώστε να διευκρινιστούν τυχόν απορίες με βάση τις προβλεπόμενες για τη περίπτωση διαδικασίες αναπλήρωσης οι οποίες προβλέπονται και προσδιορίζονται από συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο . Ερώτημα Πρώτο : Οι αξιολογικοί πίνακες είναι τετραετίας Ναι ή Όχι;
Εάν είναι τετραετίας ισχύει η μοριοδότηση με βάση τη σειρά επιλογής , της σχολικής μονάδας από τον υποψήφιο, Ναι ή Όχι ;
Ερώτημα Δεύτερο : Η χηρεύουσα θέση του Διευθυντή προκηρύσσεται εκ νέου ή το Π..Υ.Σ.Π.Ε καλεί τον επόμενο υποψήφιο, με βάση την αξιολογική μοριοδότηση και τη σειρά της επιλογής της συγκεκριμένης σχολικής μονάδος στον πίνακα κατάταξης, να δηλώσει ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη μονάδα σύμφωνα με τη σειρά προτίμησης Το Π.Υ.Σ.Π.Ε είναι υποχρεωμένο να καλέσει τον αμέσως επόμενο υποψήφιο Διευθυντή να υποβάλει δήλωση αποδοχής ή απόρριψης οπότε αποχωρεί από οποιαδήποτε μελλοντική πρόσκληση λόγω αρνητικής δήλωσης αποδοχής με βάση τη σειρά προτεραιότητας της δηλούμενης σχολικής μονάδας Ναι ή Όχι ;
Ερώτημα τρίτο : Στο Π.Υ.Σ.Π.Ε Πειραιά, είναι καταγεγραμμένες σε ηλεκτρονική μορφή οι αρχικές δηλώσεις προτίμησης των υποψηφίων προς μοριοδότηση , ώστε να εφαρμόζεται η αρχή της αντικειμενικότητας κατά τη διάδοχη κατάσταση , Ναι ή Όχι ;
Ερώτημα τέταρτο : Το κάθε Π..Υ.Σ.Π.Ε υποχρεούται να καλεί τον αμέσως επόμενο υποψήφιο διευθυντή με βάση τη μοριοδότηση και τη σειρά επιλογής της σχολικής μονάδας να υποβάλλει θετική ή αρνητικά δήλωση αποδοχής ή απόρριψης της θέσης του διευθυντικού στελέχους , Ναι ή Όχι; . Αν Ναι , τότε γιατί ξαναυποβάλλουν εκ νέου αιτήσεις συμμετοχής , αφού υφίσταται ο αξιολογικός πίνακας από διαδικασίες που συντελέστηκαν προ διετίας , με βάση τις διατάξεις της τότε εφαρμογής του νόμου; .Τί άλλαξε;
Επειδή αυτά είναι εύλογα ερωτήματα , τα οποία κατά καιρούς συνάδελφοι τα έθεσαν , και ως αναπληρωματικός αιρετός έχω χρέος και ευθύνη να διαβιβάσω προς τους αρμόδιους , παρακαλώ προς αποφυγή παρερμηνειών να απαντήσετε προς τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους εκπαιδευτικούς μέσω εγκυκλίου ή ιστοσελίδων των συναρμοδίων Γραφείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά .

Ο Αναπληρωματικός αιρετός της Δ.Α.Κ.Ε

ΞΑΦΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010


Το στίγμα της «φυγής προς τα εμπρός» για τη χώρα και την παράταξη έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς με την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ χθες το πρωί στο ξενοδοχείο «Crown Plaza».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δρομολόγησε την εκλογή προέδρου της νεολαίας από τη βάση και έστειλε σαφή μηνύματα στην κυβέρνηση, αλλά και στο εσωτερικό του κόμματος της Ν.Δ.
Εξαπέλυσε καταρχήν επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για το μεταναστευτικό και τον εκλογικό νόμο, προτείνοντας στην κυβέρνηση να υιοθετήσει το μεταναστευτικό μοντέλο της Γερμανίας, αλλά ξεκαθαρίζοντας ότι απορρίπτει το εκλογικό μοντέλο της Γερμανίας, το οποίο ενισχύει τον αρχηγικό χαρακτήρα των κομμάτων. Δήλωσε ότι θα ασκεί σκληρή κριτική στη φορομπηχτική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά θα κρατά ήπιους τόνους για σύμφωνο σταθερότητας για να μη βλάπτει την εικόνα της χώρας.
Ο κ. Σαμαράς μίλησε ιδεολογικά, εισάγοντας τον όρο «νέα Μεταπολίτευση», καταγγέλλοντας όσους απαξιώνουν την έννοια της πατρίδας και στέλνοντας και το μήνυμα της ιδεολογικής υπερηφάνειας των Νεοδημοκρατών, κόντρα στο «σύμπλεγμα ενοχής», που καλλιεργούνταν από τη Μεταπολίτευση και μετά, εις βάρος όσων δεν δήλωναν αριστεροί ή «προοδευτικοί».
Επέμεινε στον όρο ακυβερνησία καταγγέλλοντας το ΠΑΣΟΚ και όσον αφορά στη συζήτηση που έχει ανοίξει τελευταία στο γαλάζιο στρατόπεδο για το ποια στάση πρέπει να κρατήσει το κόμμα απέναντι στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κράτησε μεν κριτική στάση, ξεκαθάρισε όμως ότι ουδείς μπορεί να απαξιώνει το έργο που έγινε παρά τα λάθη. Και έκλεισε την παρελθοντολογική κουβέντα, λέγοντας με νόημα ότι ο λαός έχει μιλήσει, έχει ανταμείψει ή απορρίψει παλαιότερες θέσεις και συμπεριφορέςκαι έχει τοποθετηθεί απέναντι στο εσωτερικό, Νεοδημοκρατικό πρόβλημα.