Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

1η ΜΑΪΟΥ 1886

Η 1η Μαΐου ή Πρωτομαγιά καθιερώθηκε ως μέρα γιορτής της εργατικής τάξης το 1889, από το Διεθνές Εργατικό Συνέδριο του Παρισιού για να τιμήσει τα θύματα της μεγάλης και αιματηρής απεργίας που είχε γίνει στο Σικάγο, 3 χρόνια πριν το 1886.
Η πάλη για την καθιέρωση του οχταώρου είχε αρχίσει από την δεκαετία του 1860. Το 1884, η Αμερικάνικη Ομοσπονδία Εργασίας (FOTLU: Federation of Organized Trades and Labor Unions of the United States and Canada ) μαζί με την Διεθνή ένωση εργατών (IWPA: International Working People's Association), ψήφισε μια απόφαση η οποία όριζε ότι από την 1η Μαΐου του 1886 θα καθιερωνόταν το οχτάωρο και ξεκίνησε εκστρατεία γενικής απεργίας. Μάλιστα, καλούσε όλα τα εργατικά συνδικάτα να ακολουθήσουν αυτή την οδηγία απαρέγκλιτα [Αρνητική θέση στην απεργία όμως πήρε ένα άλλο σημαντικό εργατικό σωματείο γνωστό ως Knights of Labor το οποίο μαχόταν υπέρ της πλήρους κατάργησης της παιδικής απασχόλησης, διεκδικούσε ίσα δικαιώματα αμοιβές σε άνδρες και γυναίκες στους έγχρωμους - κυρίως μαύρους - εργάτες κ.λ.π.]. Παρά ταύτα, το ψήφισμα βρήκε άμεσα υποστήριξη από την πλειοψηφία των εργαζομένων και της εργατικής τάξης, η οποία μέχρι τότε αναγκαζόταν να δουλεύει δώδεκα και δεκατέσσερις ώρες ημερησίως, [περίπου όπως και σήμερα ξανά και άτυπα αρχίζει να καθιερώνεται].
Έτσι, όταν η Αμερικάνικη Ομοσπονδία Εργασίας οργάνωσε μαζική απεργία την 1 Μαΐου του 1886 στο Σικάγο ανταποκρίθηκαν 90.000 εργαζόμενοι που ήταν τότε το μεγαλύτερο βιομηχανικό κέντρο, 10.000 στη Νέα Υόρκη, 11.000 στο Ντιτρόιτ και αλλού. Υπολογίζεται ότι συνολικά 350,000 εργάτες από όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα σε σύνολο 1200 εργοστασίων. Η πόλη του Σικάγο κυριολεκτικά παρέλυσε: Όλες οι εταιρίες που δραστηριοποιούνταν στην πόλη αναγκάστηκαν να διακόψουν την λειτουργία τους.
Το σύνθημα εκείνης της απεργίας ήταν "8 ώρες δουλεία, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες ύπνος". Οι εργάτες διεκδικούσαν το οχτάωρο αλλά οι εργοδότες είχαν αντίθετη γνώμη.

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

ΩΣ ΚΟΙΝΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ Ο Γ.Α.Π. ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ) ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΕΙ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΚΑΙ ΕΛΕΕΙΝΟΛΟΓΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ !!!
στη φωτογραφία εμφανίζεται ως ηθοποιός (διαδηλωτής), στο λιμάνι Πειραιά
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κληθείς να απαντήσει στην επίθεση που εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης ο Γ. Παπανδρέου και να σχολιάσει σχετική τοποθέτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοίδη, δήλωσε ότι «προφανώς οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνονται την εξουσία ως λάφυρο». Αυτό, είπε, προδίδει η φρασεολογία τους.
«Όσα λένε προδίδουν ακριβώς ότι ένα πράγμα τους ενδιαφέρει, η αστείρευτη βουλιμία τους για εξουσία», συνέχισε και ανέφερε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται πως «έχει κάνει πια επάγγελμα την κατασυκοφάντηση και ελεεινολόγηση της χώρας, της δική του χώρας, στο εξωτερικό».
Ο κ. Αντώναρος είπε ακόμη πως ο κ. Παπανδρέου είναι σαν να δίνει κάθε φορά εξετάσεις στον εαυτό του, σαν να θέλει να ξεπεράσει τον κακό του εαυτό και να γίνει χειρότερος.
«Τι να πει κανείς...; Μόνο λύπη μπορεί να εκφράσει, τουλάχιστον εγώ εκφράζω, για τη συμπεριφορά μάλιστα κάποιου που φαίνεται ότι έχει ξεχάσει ότι έχει διατελέσει υπουργός εξωτερικών», τόνισε ο κ. Αντώναρος και έκανε λόγο για αυτοεγκλωβισμό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη σκανδαλολογία και σε υποθέσεις που αυθαίρετα το ΠΑΣΟΚ έχει βαφτίσει σκάνδαλα και τον τυφλώνει. αυτός ο άνθρωπος μπορεί να προάγει τα συμφέροντα της πατρίδας του στο εξωτερικό;
«Δεν τον αφήνει να δει ούτε την πραγματικότητα, ούτε τις έγνοιες των πολιτών, ούτε πολύ περισσότερο το δρόμο, τον τρόπο, για ουσιαστικές πολιτικές που θα βοηθήσουν τη χώρα να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης», τόνισε ο κ. Αντώναρος.
Επιπρόσθετα είπε πως ο κ. Παπανδρέου αντί για σχέδιο, ψελλίζει ευχολόγια, καταφεύγει σε ξεπερασμένα προ πολλού ιδεολογήματα και κάνει κάποιες ψευτοακαδημαϊκές ακροβασίες.
«Το κόμμα που έκανε μήνες να διαπιστώσει την ύπαρξη κρίσης, τώρα τραυλίζει», συμπλήρωσε και είπε πως η συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ στην αντιμετώπιση της κρίσης είναι μηδενική.
Γ.Α.Π., οι Έλληνες δεν ξεχνούν, όπως νομίζετε στο ΠΑΣΟΚ την 20ετία !


ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
κάντε κλικ σε κάθε ταμείο που σας ενδιαφέρει

Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

ΚΕΝΑ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ
Σημείωση: Εάν δεν ανοίξει ο φάκελος "κενά",
πατήστε εξαγωγή όλων των αρχείων ,για να
μπορέσετε έτσι να ενημερωθείτε

Κυριακή 26 Απριλίου 2009

ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΜΕΝΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
παραθέτουμε μερικές απόψεις για το μείζον αυτό θέμα
«Η επίθεση του ΠΑΣΟΚ στη Δικαιοσύνη είναι απαράδεκτη, ανοίκεια και πρωτοφανής. Η αξιωματική αντιπολίτευση χρησιμοποιεί τη Δικαιοσύνη για κομματικούς σκοπούς», «Προβοκάτσια, εκτροπή, πραξικόπημα. Αυτό είναι το διαχρονικό τρίπτυχο των θέσεων του ΠΑΣΟΚ απέναντι στη Δικαιοσύνη. Το ΠΑΣΟΚ απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι δεν αλλάζει με τίποτε. Ήταν και θα παραμείνει το ίδιο. Οι ωμές παρεμβάσεις των στελεχών του στη Δικαιοσύνη αποδεικνύουν ξανά τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τους θεσμούς. Τους περιφρονούν τους θεσμούς. Τους ποδοπατούν, όποτε τους βολεύει», Οι τακτικές του ΠΑΣΟΚ είναι επικίνδυνες πλέον για τη λειτουργία της Δημοκρατίας.
Και κάτι ακόμα
H Δικαιοσύνη οφείλει να κάνει το καθήκον της, με βάση το Σύνταγμα και τους Νόμους, απερίσπαστη και ανεπηρέαστη από οποιεσδήποτε παρεμβάσεις.
Η παράταξή μας οφείλει να υπενθυμίσει στους "αρχάγγελους" της κάθαρσης, πως ο χρόνος των εκλογών θα έχει μενού SIEMENS και όχι συμψηφισμούς......
αφιερώνουμε γιαυτό την παρακάτω φωτογραφία προς γνώσιν και ..υπενθύμισιν
ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ; ΓΙΑΤΙ ΓΕΛΑΕΙ ;
Γ.Α.Π. ΤΕΡΜΑ Η ΑΝΕΞΟΔΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ!


18 εκατομμύρια μάρκα σε «πράσινα» κανάλια
«Ξεκλειδώνει» τις ροές του πολιτικού χρήματος η δικογραφία για τα «μαύρα ταμεία»
Βαθύ πράσινο χρώμα φαίνεται να έχουν πολλές από τις μίζες που διακίνησε η Siemens στην Ελλάδα, καθώς, όπως προκύπτει από στοιχεία της δικογραφίας, αυτές κυκλοφορούσαν μέσω προσώπων που αποδεδειγμένα είχαν στενές σχέσεις με κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκείνης της περιόδου, όπως ο Θ. Τσουκάτος.
ΑποκάλυψηΕγγραφο της δικογραφίας με ημερομηνία 2 Μαρτίου ’98 που βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού αποκαλύπτει ότι σε λογαριασμό του επιχειρηματία και ήδη εμπλεκόμενου στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» Μιχάλη Βόγια στην Gredit Suisse της Γενεύης εκταμιεύεται και πιστώνεται ποσό 18 εκατομμυρίων μάρκων. Με το έγγραφο αυτό, το οποίο παραδόθηκε στις Αρχές από το διαχειριστή των «μαύρων ταμείων» Ρ. Νιντλ, η Siemens καταβάλλει μίζα σε πολιτικά πρόσωπα για τη σκανδαλώδη σύμβαση 8002, σχετικά με την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ. Καταγράφονται δε η λέξη «αυθημερόν», κάτι που, όπως υποστηρίζεται από τη Siemens, συνέβαινε μόνο σε περιπτώσεις πολιτικών ή υπουργικών λογαριασμών, αλλά και η επισήμανση 2%, που αφορά πολιτικές «εκροές». Δίπλα στο όνομα του κ. Βόγια υπάρχουν γραμμένα με το χέρι το όνομα μιας γυναίκας και η τράπεζα ABN AMRO στο Ρότερνταμ.
Και εδώ αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι…