Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΘΑ ΤΟ ΠΙΟΥΝ, ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ...
«Κακοστημένη παράσταση, απαράδεκτη, αντισυνταγματική, αντιθεσμική», που συνιστά ευθεία παρέμβαση στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. Εξίσου σκληρές ήταν οι αναφορές του κυβ.εκπροσώπου στις θέσεις του αντιπάλου κόμματος για την έξοδο από την οικονομική κρίση. «Ψελλίζουν οι του ΠΑΣΟΚ κάτι διάφορα για περίεργες λύσεις που είναι πρωτοφανείς», είπε και τις χαρακτήρισε «συρραφή γενικοτήτων, ευχολογίων και εξωπραγματικών ιδεών…», Θεατρινισμός άνευ προηγουμένου το αίτημα του ΠΑΣΟΚ να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens ως προσπάθεια του κ. Παπανδρέου να κλείσει παλιούς λογαριασμούς με εσωκομματικούς του αντιπάλους (σ.σ.: στελέχη των κυβερνήσεων Σημίτη), ώστε, εκ του ασφαλούς, να εμφανισθεί υπέρμαχος της διαφάνειας και της κάθαρσης. Υπενθυμίζεται, όμως, με μεγαλύτερη ένταση ότι ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ως υπουργός επί σειράν ετών, «έβλεπε, άκουγε, γνώριζε, σιωπούσε και συναινούσε»…
Θα είναι πολύ ανηφορικός ο δρόμος για τον Γ.Α.Π. και το ΠΑΣΟΚ στο αμέσως επόμενο διάστημα !

Τρίτη 14 Απριλίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.5 περ.γ΄ του άρθρου 16 του Ν.1566/85, (όπως συμπληρώθηκε με την παρ.3 του άρθρου 6 του Ν.1674/86), καθώς και της παρ.8 του άρθρου 1 του Ν.3194/03, επιτρέπονται αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή από Π.Υ.Σ.Δ.Ε. σε Π.Υ.Σ.Δ.Ε., σε εξαιρετικές περιπτώσεις και για την αντιμετώπιση σοβαρότατων αναγκών, όπως είναι βαριές και δυσίατες ασθένειες, συνυπηρέτηση συζύγων και εξαιρετικά σοβαροί οικογενειακοί λόγοι. Οι αποσπάσεις γίνονται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ύστερα από γνώμη των Κεντρικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Κ.Υ.Σ.Π.Ε., Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.), σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε αντίστοιχα.
Επισημάνσεις:
Εφιστάται η προσοχή στους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να αποσπασθούν και δεν έχουν συμπληρώσει ένα χρόνο στην οργανική τους θέση, ότι ο χρόνος απόσπασης δεν θεωρείται ότι έχει διανυθεί στην οργανική τους θέση.
Επισημαίνεται ότι όσοι διορίστηκαν στα δυσπρόσιτα σχολεία και διανύουν τη διετή υποχρεωτική υπηρεσία στα σχολεία αυτά κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 21 του Ν.3328/05, δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης απόσπασης.
Υπενθυμίζεται στους εκπαιδευτικούς ότι τα στοιχεία που δηλώνονται στην αίτηση απόσπασης έχουν την έννοια της υπεύθυνης δήλωσης, με βάση τα οριζόμενα στο άρθρο 8 του Ν.1599/86 και ψευδής δήλωση συνεπάγεται κυρώσεις που προβλέπονται από την παράγραφο 6 του άρθρου 22 του παραπάνω νόμου.
Υποβολή Αιτήσεων - Προθεσμίες:
Αφού ληφθούν υπόψη τα αναφερόμενα στις προηγούμενες παραγράφους, καλούνται από 15-04-2009 μέχρι και 06-05-2009, οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να αποσπασθούν για το διδακτικό έτος 2009 – 2010, να υποβάλουν αίτηση, μέσω του ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης αιτήσεων αποσπάσεων, (επισυνάπτονται αναλυτικές οδηγίες), στο πλησιέστερο Γραφείο (ή Γραφείο Ε.Ε) ή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου θα καταθέσουν και τα δικαιολογητικά.
Επισημαίνεται ότι αιτήσεις απόσπασης θα υποβάλλονται μόνο μέσω των περιφερειακών υπηρεσιών (Διευθύνσεις ή Γραφεία Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) και όχι απευθείας στο Υπουργείο.


Αλλάζει όψη το Λεκανοπέδιο Αττικής
Με το μακρόπνοο σχεδιασμό 20ετίας που ανακοινώθηκε χθες αλλάζει ριζικά η όψη του Λεκανοπεδίου Αττικής. Συγκεκριμένα η κυβέρνηση προχωρεί την άμεση ένταξη 200.000 στρεμμάτων, στην Ανατολική κυρίως Αττική, στο σχέδιο πόλεως, τη δημιουργία ειδικού σώματος «ράμπο» για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων, ενώ μειώνονται οι συντελεστές δόμησης στα εντός σχεδίου πόλεως.
Παράλληλα το μετρό σχεδιάζεται να αποκτήσει 220 χιλιόμετρα και 200 σταθμούς, ενώ η μελέτη για τη γραμμή 4 θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς ανακοίνωσε χθες το νέο ρυθμιστικό σχέδιο για το λεκανοπέδιο και εξήγγειλε τη δημιουργία ειδικού σώματος αδιάφθορων που θα κατεδαφίζει όσα κτίρια κρίνονται αυθαίρετα, ενώ θα ενταχθούν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα στο σχέδιο πόλεως. Το νέο σώμα θα είναι ανεξάρτητο και θα επεμβαίνει για την άμεση κατεδάφιση των κτιρίων που έχουν κριθεί αυθαίρετα, καθώς σήμερα, παρά τις όποιες αποφάσεις νομαρχιών, πολεοδομιών και δικαστηρίων δεν κατεδαφίζονται τα αυθαίρετα. «Ο Έλληνας πρέπει να μάθει ότι το αυθαίρετο κατεδαφίζεται» είπε ο υπουργός.
Σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του νέου ρυθμιστικού περιορίζεται η απρογραμμάτιστη αστική εξάπλωση στην ύπαιθρο και επιδιώκεται το σύνολο της αστικής ανάπτυξης να λαμβάνει χώρα σε πολεοδομημένη γη.......

Αναδρομικά το επίδομα των 176€
Νέα σελίδα στους μισθούς και γενικότερα στις αποδοχές των εκπαιδευτικών «γυρίζει» δικαστική απόφαση με τρία σημεία-βόμβες για τον κρατικό προϋπολογισμό. Συγκεκριμένα:1. Για πρώτη φορά αναγνωρίζεται η καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ και στους δασκάλους και τους καθηγητές των ιδιωτικών σχολείων, δηλαδή σε περίπου 50.000 άτομα.2. Η επιδίκαση του επιδόματος γίνεται αναδρομικά για πέντε χρόνια. Ετσι, όμως, ανάβει το «πράσινο φως» για να διεκδικήσουν σε βάθος 5ετίας (και όχι διετίας) τα αναδρομικά τους για μισθούς, επιδόματα, αποζημιώσεις κ.λπ. όλοι οι εργαζόμενοι. Αυτό αναμένεται να δημιουργήσει δεδικασμένο για περίπου 2 εκατομμύρια εργαζομένους.3. Αλλάζει ριζικά o υπολογισμός των αμοιβών για περίπου 300.000 δασκάλους και καθηγητές. Κι αυτό γιατί αναπροσαρμόζει, μετά από 11 χρόνια, τη βάση υπολογισμού των υπερωριών τους, οι οποίες υπερδιπλασιάζονται. Μέχρι σήμερα οι υπερωρίες υπολογίζονται με βάση το μισθό του 1997, δηλαδή από 9,61 ευρώ η ώρα. Με τα νέα δεδομένα η βάση θα φτάνει τα 19,9 ή ακόμη και τα 20,51 ευρώ!Η συγκεκριμένη, κρίσιμη απόφαση εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο Κορίνθου, με αφορμή την προσφυγή που κατέθεσε καθηγητής Φυσικής σε βάρος ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου στην περιοχή της Μαγούλας.