Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΄΄ΑΡΝΙ ΣΤΟΝ ΩΜΟ΄΄

ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2008
dakepenikaias@gmail.com
dakepenikaias@mail.gr
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
http://dakepenikaias.blogspot.com

ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΄΄ ΜΕ ΤΟ ΑΡΝΙ ΣΤΟΝ ΩΜΟ ΄΄

Έκπληξη και αλγεινή εντύπωση προκαλεί το υβρεολόγιο και η χυδαιότητα που αναδύεται από τις ανακοινώσεις της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, ως απάντηση σε ανακοίνωση της παράταξής μας, επειδή τολμήσαμε και απαιτήσαμε από τη Διοίκηση την άμεση κάλυψη των κενών (δασκάλων, νηπ/γών και ειδικοτήτων) .
Σαν να επρόκειτο για διοικητικούς εκπροσώπους (έχουν άλλωστε στο παρελθόν υπάρξει -με επιτυχία θα λέγαμε- κυβερνητικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ) ,καταφέρονται εναντίον της ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, γιατί τολμήσαμε να επιπλήξουμε τη Διοίκηση και να τη θέσουμε προ των ευθυνών της για την απαξίωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για κάλυψη των κενών, για διασφάλιση της αναπλήρωσης εάν κάποιος αποσπαστεί και το κυριότερο επειδή διατρανώσαμε την αντίθεσή μας στην ελαστική εργασία, που όπως φαίνεται τείνει να γίνει μόνιμο πρόβλημα στη Δ/νση Π.Ε. Πειραιά.
Αυτό όμως που μας κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως μιλούν για ψευτιά, βρωμιά και υποκρισία αυτοί που καταπάτησαν νόμους (ν.3528/07αρ.36, 2690/99αρ.7 και την τελεσίδικη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου 759/05 η οποία πλέον αποτελεί δεδικασμένο. Επιπλέον αγνόησαν και την προτροπή του προέδρου της ΟΛΜΕ κ.Καλομοίρη πνευματικού τους καθοδηγητή στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που ανήκουν, να αυτοεξαιρεθούν από τις κρίσεις οι Αιρετοί-υποψήφιοι Διευθυντές), ηθική και αρχές στις πρόσφατες κρίσεις επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων, αφού συμμετείχαν ως κριτές και κρινόμενοι έχοντας εξασφαλίσει για τον εαυτούλη τους τη θέση του Διευθυντή(και μάλιστα στην πρώτη τους επιλογή!).
Αυτόκλητοι εκπρόσωποι της Διοίκησης την υπερασπίζονται ως θεματοφύλακές της ή κλήθηκαν από αυτή σαν το «μακρύ της χέρι»,για να ανταποδώσουν τα οφέλη της επιλογής τους σε θέσεις Διευθυντών σχολικών μονάδων;
Τώρα ως μέρος της διοικητικής πυραμίδας που είναι, αφού η θέση τους έχει έτσι κι αλλιώς πολιτικά χαρακτηριστικά (σύμφωνα με την ως τώρα αριστερίστικη αντίληψή τους), είναι λογικό να επιχειρούν να μας εκφοβίσουν, γιατί έτσι αντιδρά κάθε βαθμός εξουσίας όταν επικρίνεται.
Συνάδελφοι, σας υπενθυμίζουμε πως η παράταξή μας, είχε αναγκάσει στο παρελθόν τους αυτοπροσδιοριζόμενους «γενναίους» σε ανακοίνωσή τους, Λ.Νίκα και Ε.Χατζηθωμά να ανακαλέσουν την αίτησή τους για αναπλήρωση θέσης διευθυντή, αποκαλώντας τους «επίδοξους διευθυντές» σε πρωτοσέλιδο συνδικαλιστικού μας εντύπου(2005).
Τότε φοβούμενοι τις συνέπειες, δικαιολογήθηκαν δήθεν ότι θα καταλάβουν θέση από συναδέλφους λόγω της μη ορθής ερμηνείας και εφαρμογής νομοθεσίας ν.1566/85 και Π.Δ.25/02 και διασώθηκαν, τώρα αν και ο ν.3467/06 είναι έκτρωμα (έτσι χαρακτήρισαν το νόμο σε Συνέλευση) και κατά τη δήλωση-τοποθέτηση του κ.Νίκα στο ΠΥΣΠΕ την 16/08/07 μέρος της οποίας παρουσιάζουμε: «Ο ν.3467/06 με βρίσκει αντίθετο και για τους παρακάτω λόγους: 1.Η όλη του φιλοσοφία οδηγεί στην επιλογή υποταγμένων, άφωνων και άβουλων στελεχών εκπαίδευσης.2.Παραβιάζεται η δικαιϊκή αρχή της κρίσης σε δεύτερο βαθμό των ενστάσεων, αφού το ίδιο όργανο, με την ίδια σύνθεση , θα κρίνει και σε α΄ και σε β΄ βαθμό. Η μόνη διέξοδος των «κομμένων» είναι η προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια…7.Δίνει κυρίαρχο ρόλο στη διαδικασία της συνέντευξης (35%), χωρίς καμιά συγκεκριμένη δέσμευση των μελών του Συμβουλίου Επιλογής στη βαθμολογική αποτίμηση των υποψηφίων (βασίλειο της αυθαιρεσίας)..., έσπευσαν πρώτοι να περάσουν από συνέντευξη και να αποκομίσουν τα οφέλη, τους κατ΄ αυτούς εκτρώματος, αν και επαναλαμβάνουμε είχαν κώλυμα συμφέροντος, για να καταλάβουν θέσεις διευθυντών (κάποτε δήλωναν πως δεν δέχονται αυθαίρετες παρεμβάσεις της διοίκησης στο έργο τους , δεν ανέχονται υποτιμητικά σχόλια, ούτε είναι διατεθειμένοι να υποστείλουν την σημαία του αγώνα και της αξιοπρέπειάς τους).
Σήμερα εμφανίζεστε τιμητές του έργου της Διοίκησης Π.Ε. Πειραιά. Αλήθεια πού είναι η χιονοστιβάδα καταγγελιών του παρελθόντος; Όλα καλά και άγια καμωμένα σήμερα; Τίποτα το στραβό δεν είδατε εσείς;… Η στάση σας, σάς προδίδει !!!
Απορούμε πώς εσείς από τη θέση του Διευθυντή και μάλιστα ως αρωγοί σε μια κυβέρνηση που συγχρόνως την καταγγέλλετε (τουλάχιστον στο πρόσφατο παρελθόν) για συντηρητική αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης, για επέκταση της ωρομίσθιας εργασίας, για προσπάθεια ανατροπής των εργασιακών μας σχέσεων με συνέπεια την άρση της μονιμότητάς μας, για περικοπές κονδυλίων, για δημιουργία σχέσεων ομηρίας των ωρομίσθιων συναδέλφων, μπορείτε να είστε αξιοπρεπείς και χρήσιμοι, να εμφανίζεστε δε ως δύναμη ουσιαστικής παρέμβασης, πόλος ελπίδας και προοπτικής για όλους τους εκπαιδευτικούς; (!!!)
Καλόπαιδα του Πειραιά και της Καραολή & Δημητρίου τα προβλήματα δεν είναι κοινά; Δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι αναγνωρίσιμα απ΄ όλους όταν είναι πραγματικά;
Μας ζητάτε να κλείνουμε τα μάτια σε εκπαιδευτικά προβλήματα; Τι αλαζονεία και τι συνδικαλιστικός ξεπεσμός !!!

Παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, για να θαυμάσετε
το ύφος, το ήθος και την ποιότητα των ανθρώπων, αυτών που επαίρονται για τη δημοκρατικότητά τους:
Έχουν δει πολλά τα μάτια μας, αλλά τέτοιο πράγμα πρώτη φορά το συναντάμε. Βέβαια επειδή το ολίσθημα που θα δείτε παρακάτω το διέπραξε η ΔΑΚΕ Νίκαιας, η οποία εσχάτως επιδίδεται στην μπουρδολογία και στις κορώνες, δεν μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Είναι σίγουρο ότι είναι ικανή να κάνει και χειρότερα.
Όπως όλοι θα καταλάβετε στα κείμενα που παραθέτουμε σκιασμένα από εμάς, η ΔΑΚΕ Νίκαιας αντέγραψε σχεδόν ολόκληρη την ανακοίνωση του συλλόγου «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» που βεβαίως δημοσιεύθηκε νωρίτερα- αυτοί μπορούν να ισχυριστούν ακόμα και το αντίθετο, το έχουν κάνει άλλωστε στο παρελθόν- και το παρουσίασε ως δικό της πνευματικό δημιούργημα.
Πιστή στο δρόμο της ψευτιάς, της βρωμιάς και της υποκρισίας που έχει χαράξει, δεν σκέφτηκε ότι κάποιος μπορεί να τους ανακαλύψει ή δεν μπόρεσε να το σκεφτεί;
Όπως κα να ‘χει, ντροπή τους…
· Η ανακοίνωση διακινήθηκε ηλεκτρονικά από το e-mail του κ.Χατζηθωμά, διευθυντή στο 23ο Δ.Σ.Νίκαιας.

Αυτό είναι το επίπεδο εκπαιδευτικών που έγιναν διευθυντές παραβαίνοντας την εντολή των συναδέλφων να διαφυλάττουν τα δίκια τους και να προασπίζονται τα συμφέροντά τους. Τώρα ασκούν διοικητικό έργο και εξακολουθούν να είναι Αιρετοί των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ της Δ/νσης Π.Ε. Πειραιά, έχοντας χάσει όμως κάθε ηθικό έρεισμα απέναντί τους.
Τους παραδίδουμε στην κρίση σας και ο καθένας ας βγάλει τα ασφαλή συμπεράσματά του.

Όσον αφορά την εξαίρεση του κατ΄ εσάς ΄΄μεγαλοστελέχους΄΄ της ΔΑΚΕ/ΠΕ Νίκαιας, η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της στα Ακυρωτικά Δικαστήρια.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για σας, από το να παραιτηθείτε με το «κεφάλι ψηλά», γιατί έτσι κι αλλιώς θα εκπέσετε από τη θεσούλα σας με την εκδίκαση της πρώτης προσφυγής των συναδέλφων που ΄΄κόψατε΄΄ ως Αιρετοί (εκπρόσωποι εργαζομένων να σου πετύχουν!).
Τα επίχειρα του συνεταιρισμού σας οσονούπω!
Για του λόγου το αληθές σας παραπέμπουμε στη δικαστική απόφαση αναστολής εκτέλεσης τοποθέτησης Διευθυντών Α’ Αθήνας Γυμνασίων- Λυκείων-ΤΕΕ και ΣΕΚ.


ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ/ΠΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε.
ΣΤΙΣ 28- 1- 2008
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

Η παράταξή μας είχε τονίσει από την περσινή χρονιά την ανάγκη ψήφισης ενός διεκδικητικού πλαισίου σταθερού και ευρείας αποδοχής, το οποίο θα δίνει δυναμική στις διεκδικήσεις του Κλάδου και δε θα είναι αποτέλεσμα ευκαιριακών συμμαχιών.

Πιστεύουμε ότι θα πρέπει:

Ø Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να έχει, επιτέλους, στο διεκδικητικό πλαίσιο απόλυτα ξεκάθαρα διατυπωμένα αιτήματα.
Ø Να γίνει εντοπισμός, σαφής διατύπωση, ορθή ιεράρχηση και προβολή των αιτημάτων του Κλάδου.
Ø Να υπάρξει επιδίωξη διαλόγου τόσο με την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Ε.Π.Θ. όσο και με τα πολιτικά κόμματα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που δημιουργεί η συζήτηση για το ασφαλιστικό, τα χρόνια προβλήματα της εκπαίδευσης και την ανάγκη οικονομικής αναβάθμισης των εκπαιδευτικών, και παρά το γεγονός ότι κατά την τελευταία τριετία δόθηκαν λύσεις σε αιτήματα του Κλάδου (σύστημα διορισμών 60 – 40, διορισμός 3.000 νηπιαγωγών, υποχρεωτική φοίτηση στο νηπιαγωγείο, μείωση αναλογίας μαθητών ανά εκπαιδευτικό στο 1:25 ), πιστεύουμε πως θα πρέπει να προχωρήσουμε στην κήρυξη απεργίας μέσα στο μήνα Μάρτιο.

Με δεδομένο ότι η 76η Γ.Σ. του Κλάδου δεν ψήφισε διεκδικητικό και αγωνιστικό πλαίσιο καθώς και το γεγονός ότι στην 75η Γ.Σ. τροποποιήθηκαν με αντικαταστατικό τρόπο βασικές θέσεις του Κλάδου, καταθέτουμε ως πρόταση για ψήφιση, διεκδικητικό πλαίσιο στηριγμένο στις σταθερές και ψηφισμένες θέσεις από Γενικές Συνελεύσεις του Κλάδου, με στόχο την ενδυνάμωση των διεκδικήσεών μας .


Ø Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% επί του Α.Ε.Π.
Ø Ενίσχυση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.
Ø Θεσμοθέτηση της δίχρονης προσχολικής αγωγής.
Ø Οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών μέσα από ένα νέο ενιαίο μισθολόγιο.
· 1.400 € εισαγωγικό μισθό με 1:2 σχέση εισαγωγικού – καταληκτικού μισθού. εισαγωγικό μισθό.ια Εκπαίδευση.
· Άμεση καταβολή του υπολοίπου του επιδόματος των 103 €.
· Κάλυψη των απωλειών του εισοδήματος με τη χορήγηση επιδόματος (10% του μισθού) μέχρι την εφαρμογή νέου μισθολογίου.
· Διπλασιασμό των οικογενειακών επιδομάτων.
· Ουσιαστική αύξηση της υπερωριακής αποζημίωσης.
Ø Διασφάλιση και κατοχύρωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων.
· Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών διατάξεων.
· Πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.
Ø Θεσμοθέτηση ενιαίου εκπαιδευτικού ωραρίου για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με τη θεσμοθέτηση σε πρώτη φάση ενιαίου διδακτικού ωραρίου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ( Νηπιαγωγών, δασκάλων, ειδικοτήτων).
Ø Ουσιαστική επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών.
Ø Καμία σύνδεση αξιολόγησης και μισθολογικής-βαθμολογικής εξέλιξης.
Ø Ενίσχυση του ρόλου των εκπ/κών ειδικοτήτων, ρύθμιση του θέματος των μετακινήσεών τους, θέσπιση μετεκπαίδευσης και επιμόρφωσής, ίδρυση θέσεων σχολικών συμβούλων ειδικοτήτων στην Π.Ε..
Ø Διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών – Διορισμό όλων των αναπληρωτών με προϋπηρεσία τουλάχιστον 24 μηνών.
Ø Πραγματοποίηση όλων των υπηρεσιακών μεταβολών πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Ø Βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων. – Κατάργηση της διπλής βάρδιας.
Ø Ενίσχυση του Ολοήμερου Σχολείου με όρους αγωγής και παιδείας.

Η παράταξή μας για την προβολή, διεκδίκηση και επίλυση των παραπάνω αιτημάτων προτείνει στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων την πραγματοποίηση 48ώρης απεργιακής κινητοποίησης εντός του Μαρτίου. Ολομέλεια των Προέδρων στις 25 Φεβρουαρίου για τη λήψη αποφάσεων με βάση τις προτάσεις των Συλλόγων. Η παράταξή μας δεσμεύεται, όπως έκανε και στο παρελθόν, να στηρίξει την όποια μορφή αγώνα προκύψει ως αποτέλεσμα της γνήσιας βούλησης των συναδέλφων υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού.
Μετά την υλοποίηση των παραπάνω, εκτίμηση δεδομένων και νέα πρόταση για συζήτηση στις Γενικές Συνελεύσεις.

Τα 4 μέλη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε στο Δ.Σ. της Δ.Ο..Ε.



Η Δ.Α.Κ.Ε/Π.Ε. συμμετέχει και στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 13 Φεβρουαρίου, διεκδικώντας ουσιαστικές αυξήσεις των αποδοχών μας και τη διασφάλιση και κατοχύρωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων.


Δ.Α.Κ.Ε. / Π.Ε. ΝΙΚΑΙΑΣ