Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009



ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΟΤΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕ...

ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ Γ.Α.Π. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!
Ένα κείμενο που πρέπει να διαβάσει ο καθένας μας για να αντιληφθεί τη σημασία των επερχόμενων εκλογών. Κάντε κλικ εδώ και θα καταλάβετε....


Τα κενά στο ΠΥΣΠΕ Πειραιά μέχρι 11/09/2009.

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -ΥΠΕΠΘ
Από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 2/2009 γνωμοδότηση της Επιτροπής του άρθρου 28 παρ. 4 ν. 2190/1994 του Συμβουλίου Επικρατείας, επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση:
1. Η έκδοση των πράξεων διορισμού διακοσίων (200) συνολικά εκπαιδευτικών λειτουργών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (80 του Κλάδου ΠΕ 08 Καλλιτεχνικών, 70 του Κλάδου ΠΕ 09 Οικονομολόγων και 50 του Κλάδου ΠΕ 10 Κοινωνιολόγων) που είναι ήδη διοριστέοι βάσει των διατάξεων των άρθρων 6 παρ. 2 α’ του Ν. 3255/2004 (Α’ 138) και 5 παρ. 2 του Ν 3687/2008 (Α’ 159).
2. Η έκδοση των πράξεων των περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ) για την τοποθέτηση σε σχολικές μονάδες των εκπαιδευτικών λειτουργών, οι οποίοι έχουν αποσπασθεί για το έτος 2009-2010 εντός της ίδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, νεοδιορισθεί, ήσαν υπεράριθμοι κατά τους μήνες Μάιο-Ιούνιο, καθώς και των εκπαιδευτικών λειτουργών, των οποίων η απόσπαση σε σχολικές μονάδες του εξωτερικού έληξε πρόσφατα.
3. Οι προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών των σχολείων, οι οποίες έχουν ήδη εγκριθεί με την υπ’ αριθμ. ΔΙΠΠ/Φ.ΕΓΚΡ.10/235/18738/12.8.2009 απόφαση της Τριμελούς Επιτροπής του άρθρου 2 παρ. 1 της ΠΥΣ 33/2006 και πρόκειται να διενεργηθούν επί τη βάσει των οικείων πινάκων κατά τις διατάξεις του άρθρου 17 του Ν. 1566/1985 (Α’ 167) και της υπ’ αριθμ. Δ2/15699/1999 υπουργικής αποφάσεως (Β’ 894).
4. Η διενέργεια αποσπάσεων, από Διεύθυνση Εκπαίδευσης σε άλλη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, νεοδιορισθέντων εκπαιδευτικών λειτουργών που πλεονάζουν, καθώς και των αποσπάσεων για την αντιμετώπιση σοβαροτάτων αναγκών κατά τις διατάξεις του άρθρου 16 περ. Γ’ παρ. 5 του Ν. 1566/1985.

5. Η πλήρωση κενούμενων θέσεων διευθυντών σχολικών μονάδων.
6. Η αναπλήρωση υποδιευθυντών σχολικών μονάδων
7. Η τοποθέτηση 2055 υποδιευθυντών-υπευθύνων για το πρόγραμμα του ολοήμερου δημοτικού σχολείου.

Με την υπ’ αριθμ. 3/2009 γνωμοδότηση της ίδιας Επιτροπής επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση:
1. Η πρόσληψη 8.500 εκπαιδευτών στα Δημόσια ΙΕΚ αρμοδιότητας του Υπουργείου αυτού, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του χειμερινού εξάμηνου κατάρτισης 2009-2010, το οποίο πρόκειται να διαρκέσει από 1.10.2009 έως 14.2.2010 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 της υπ’ αριθμ. Ε/12450/1994 αποφάσεως του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Β’ 593).
2. Η προσωρινή ανάθεση καθηκόντων Διευθυντή στο ΙΕΚ Ιεράπετρας και Αναπληρωτών Διευθυντών στα ΙΕΚ Αγ. Δημητρίου, Γλυφάδας, Κηφισιάς, Κιλκίς, Ν. Μουδανιών, Πάτρας, Πάτρας 2ο, Κοζάνης και Ελευσίνας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του «Κανονισμού Λειτουργίας του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης» (Β’ 371), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, στα οποία ΙΕΚ οι θέσεις Διευθυντή και Αναπληρωτών Διευθυντών κενώθηκαν λόγω υποβολής παραιτήσεων.

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ;

Την φράση ουκ αν λάβεις παρά του μή έχοντος τη γνωρίζετε κ. Παπανδρέου? Πώς θα εισπράξετε τα 31 εκατομμύρια φόρους, από τους ανθρώπους που δεν έχουν ούτε 10 ευρώ στην τράπεζα? Διότι οι μεγαλοεπιχειρηματίες που κατακλέβουν το ελληνικό δημόσιο χρόνια ολόκληρα, και ξεκίνησαν από εποχής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, φαίνονται στην εφορία σαν να μη χρωστάνε τίποτα...Το λάδωμα πάει σύννεφο και αυτοί δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Ο απλός κοσμάκης είναι αυτός που χρωστάει και δεν μπορεί να καταβάλει ούτε το Φ.Π.Α...

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Σημίτης, πορτρέτο σε μωσαϊκό
(εικόνα κινουμένων σχημάτων)Με ψηφίδες της αλήθειας.

Για τους ξεχασμένους
και
τους ξεχασιάρηδες(και Νεοδημοκράτες)! κλικ εδώ

Εξακολουθεί να ισχύει η απογόρευση διορισμών στα σχολεία

Σε κατάσταση αναμονής βρίσκεται ο υπ. Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος και η Γενική Γραμματέας Νίκη Γκοτσοπούλου, οι οποίοι ούτε σήμερα έλαβαν τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την άρση ή μη της απογόρευσης διορισμών εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Η κ. Γκοτσοπούλου κατέθεσε την αίτηση στο ΣτΕ την περασμένη Δευτέρα και όπως ήταν λογικό, προκειμένου να λειτουργήσουν με καθηγητές και δασκάλους τα σχολεία, αναμένονταν η γνωμοδότηση μετά από μία ή δύο ημέρες.

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα Δευτέρα , μια εβδομάδα μετά, η γνωμοδότηση δεν έχει εκδοθεί , με αποτέλεσμα οι μαθητές να αρχίσουν να χάνουν χιλιάδες διδακτικές ώρες , λόγω μη διορισμού εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία.

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
-> Η ΚΡΥΦΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ – ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΣΟΛΟΓΑ; -> «ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ» -> Ούτως ή άλλως η Αντιπολίτευση προσφέρεται για ραστώνη.
-> Η ΚΡΥΦΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ – ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΣΟΛΟΓΑ;
Το ΠΑΣΟΚ μέσω του κ. Λοβέρδου, του υπευθύνου εκπροσώπου του κόμματος για τα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, «σπάει» την εθνική κόκκινη γραμμή και στέλνει μηνύματα μονομερούς υποχώρησης στα Σκόπια. Γιατί;
Ο κ. Λοβέρδος ( newstime . gr , 01.09.09), υπεύθυνος του ΠΑΣΟΚ για τα εξωτερικά θέματα σε συνέντευξη του:
δίνει συγχωροχάρτι στον εθνικιστή Γκρούεφσκι για την ένταση που προκαλεί στις σχέσεις της FYROM με την Ελλάδα.
προαναγγέλλει –εάν ποτέ το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση- μονομερείς κινήσεις από την Ελλάδα για τη μεταβολή της κατάστασης χωρίς να ζητάει απολύτως τίποτα, από τον Γκρούεφσκι.
Προαναγγέλλει μονομερή περιορισμό των διαφορών στο θέμα του ονόματος και ανάπτυξη μονομερώς, σχέσεων με τον κ. Γκρούεφσκι. Τι σημαίνει ακριβώς αυτό; Γιατί λίγες μέρες πριν τις εκλογές αισθάνεται την ανάγκη υποχώρησης και υπαναχώρησης; Ποιους εξυπηρετεί; Ποιους ακούει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ;
Εγκαλεί την Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας γιατί δεν συναντά και δεν έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Γκρούεφσκι, όσο υπάρχει άλυτο το θέμα της ονομασίας.
Τα όσα δημόσια λέει το ΠΑΣΟΚ μέσω του αρμοδίου εκπροσώπου του, συνιστούν άτακτη υποχώρηση στο Σκοπιανό.
Το ΠΑΣΟΚ ερωτάται αν :
· Αποκηρύσσει ή όχι τις θέσεις αυτές ο κ. Παπανδρέου;
· Τι ακριβώς έχει η κρυφή του ατζέντα για το Σκοπιανό;
· Τι ακριβώς είχε συμφωνήσει ο κ. Παπανδρέου όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών;
Το ΠΑΣΟΚ απάντησε στις ερωτήσεις του Εκπροσώπου της Ν.Δ. με περαιτέρω υπεκφυγές, υπονοούμενα και κατηγορίες.
Η στρατηγική της υπεκφυγής χρησιμοποιείται για να καλύψει την ενοχή.
Ο πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Καραμανλής επέδειξε την ικανότητα και την στρατηγική του δεινότητα σε σχέση με το Σκοπιανό τον Απρίλη του 2008, στο Βουκουρέστι, όταν στην σύνοδο του ΝΑΤΟ επέβαλλε τις Ελληνικές θέσεις στο ΝΑΤΟ οδηγώντας σε διπλωματική ήττα όχι μόνο τα Σκόπια αλλά και τους προστάτες τους.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ξεκάθαρη στρατηγική προάσπισης του εθνικού συμφέροντος.
- Γιατί το ΠΑΣΟΚ κρύβεται πίσω από υπεκφυγές και κατηγορίες;
- Τι προσπαθεί να κρύψει;
- Τι περιλαμβάνει η κρυφή ατζέντα του για τα εθνικά θέματα;
- Ποιες δεσμεύσεις έχει και απέναντι σε ποιους;
- Αλήθεια τι σχεδιάζει το ΠΑΣΟΚ για την επόμενη ημέρα;
- Τι κρατά κρυφό από τον Έλληνα πολίτη;
- Πρόκειται να ανατρέψει όσα πετύχαμε στο Βουκουρέστι και να ακολουθήσει την στρατηγική του «δώστα όλα» στο Σκοπιανό;

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2009
Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. για τις εκλογές, κ. Γ. Κουμουτσάκος , έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ:
Όλοι οι πολίτες περιμέναμε να ακούσουμε τι έχει να πει ο κ. Παπανδρέου.
Τι έχει να προτείνει για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Και τι ήταν αυτό που ακούσαμε σήμερα;
Ήταν έκθεση ιδεών. Με πολλές αντιγραφές και ακόμη περισσότερες πρόχειρες σκέψεις.
Έκθεση ιδεών που υπόσχεται τα πάντα στους πάντες.
Όμως, τα προβλήματα είναι συγκεκριμένα και πιεστικά.
Είναι αδιανόητο ο κ. Παπανδρέου να απαντά στην κρίση του 2009 με θολές εικόνες για το 2012.
Είναι δυνατόν να πιστεύει ότι οι υπέρογκες νέες δαπάνες που υπόσχεται μπορούν να καλυφθούν από φόρους στην ακίνητη περιουσία και την Εκκλησία;
Θα αποφασίσει επιτέλους ποια είναι αυτή η μαγική ενιαία φορολογική κλίμακα που θα αυξήσει τα έσοδα, αλλά δεν θα επιβαρύνει την κάθε οικογένεια;
Τι προτείνει πραγματικά για την αντιμετώπιση του Δημόσιου χρέους, όταν δεν μας λέει τι θα κάνει με τις ΔΕΚΟ και τον ΟΣΕ;
Θα μας εξηγήσει τι σημαίνουν οι γρίφοι για την Ολυμπιακή και τον ΟΤΕ;
Ενώ ο κ. Παπανδρέου μιλάει για πολύ υψηλό έλλειμμα, επανέλαβε και πάλι τις γνωστές ψεύτικες υποσχέσεις οι οποίες κοστίζουν τουλάχιστον δέκα δις ευρώ.
Τα χρήματα αυτά δεν μπορούν να βρεθούν ούτε με το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, ούτε με το Φόρο Κληρονομιάς που τον ξαναφέρνει επιβαρύνοντας και πάλι χιλιάδες μικρο-ιδιοκτήτες.
Ούτε βέβαια με την αύξηση της φορολογίας στα μερίσματα.
Σοβαρολογεί ότι θα εξασφαλίσει θέσεις εργασίας με «τη σταδιακή αλλαγή του προτύπου στην κατεύθυνση της πράσινης ανάπτυξης», για να χρησιμοποιήσουμε τα ίδια του τα λόγια;
Αυτή είναι η απάντησή του στην κρίση;
Σήμερα επιβεβαιώνεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – χωρίς σοβαρό και αξιόπιστο σχέδιο εξόδου από την κρίση -- δεν γνωρίζει που πάει.
Δεν γνωρίζει που θέλει να φτάσει.
Το μόνο που φαίνεται να γνωρίζει καλά είναι ότι η περιπλάνηση αυτή θα γίνει «δημοσία δαπάνη».
Με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου.
Προκαλεί έτσι ανασφάλεια σε όλους. Και στους πολίτες και στις επιχειρήσεις.
Ο κ. Παπανδρέου επιλέγει απέναντι στην πιο σοβαρή διεθνή κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα να κοροϊδέψει συνειδητά όλους τους Έλληνες.
Οι πολίτες δεν θα του το επιτρέψουν.
Για μας τα πράγματα παραμένουν ξεκάθαρα: σε λίγες ημέρες πρέπει να πάρουμε όλοι μια κρίσιμη απόφαση για το μέλλον μας.
Μια απόφαση ευθύνης.
Μια απόφαση προοπτικής.