Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΝΤΩΝΗ ΓΙΑΤΙ...

-ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΣ ΟΣΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ..

-ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΣ ΠΑΝΤΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ..

-ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ..

-ΤΙ ΕΣΤΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ..

-ΠΑΝΤΑ ΘΥΣΙΑΖΕΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΛΟ..

-ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΞΕΣ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ

ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΓΥΡΝΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ
ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΑΙΑ,

ΚΑΛΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΣ....

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΠΟΤΕ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΛΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΗΣ ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ.
ΩΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΔΩΣΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥ ΕΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ, ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ.
ΑΦΗΝΩ ΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. Η ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΜΟΥ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΡΧΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ.......
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΤΕ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΔΑΚΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΟΣΩΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ.....
ΕΚΠ/ΚΟΣ Π.Ε. 28ο Δ.Σ. ΝΙΚΑΙΑΣ (ΠΕΤΡΙΝΑ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΑΠΟ ΠΥΣΠΕ ΣΕ ΠΥΣΠΕ

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009


Laptop με έκπτωση 450 ευρώ για 120.000 μαθητές
ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ τους φορητό υπολογιστή (laptop), τον οποίο θα προμηθεύονται με έκπτωση 450 ευρώ, θα διαβαίνουν την πόρτα του Γυμνασίου περίπου 120.000 μαθητές από τη νέα σχολική χρονιά. Το ύψος της επιδότησης του υπολογιστή, τον οποίο θα μπορούν να προμηθευτούν όλοι οι μαθητές της Α΄ τάξης Γυμνασίου της χώρας, έγινε χθες γνωστό από την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας «Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε.», που θα διανείμει και το σχετικό κουπόνι. Μέσω της ίδιας ανακοίνωσης προσδιορίζονται και οι ελάχιστες τεχνικές προδιαγραφές που θα πρέπει να έχει ο μαθητικός υπολογιστής. Η διαδικασία απόκτησης των φορητών υπολογιστών θα είναι εξαιρετικά απλή. Οι μαθητές που επιθυμούν να αποκτήσουν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή θα κληθούν αρχικά να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο σχολείο τους. Στη συνέχεια το υπουργείο Παιδείας, αφού συγκεντρώσει τα στοιχεία όλων των ενδιαφερόμενων μαθητών της χώρας, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού, θα αποστείλει ταχυδρομικά στο σπίτι κάθε μαθητή ένα ειδικό εκπτωτικό κουπόνι 450 ευρώ, με έναν προσωπικό κωδικό αριθμό. Η διανομή του κουπονιού αναμένεται να αρχίσει στο τέλος Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα θα γίνει η απαραίτητη ενημέρωση ώστε ο μαθητικός υπολογιστής να χρησιμοποιείται εκτενώς κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας κάποιων μαθημάτων. Μαζί με τον υπολογιστή θα δίνεται και ένα μέμορι στικ με την ύλη όλων των βιβλίων της Α΄ Γυμνασίου. Ο τρόπος απόκτησης Κάθε δικαιούχος μαθητής, μετά την παραλαβή του κουπονιού, θα μπορεί να απευθύνεται σε όποιο κατάστημα επιθυμεί για να αγοράσει τον φορητό υπολογιστή που θα επιλέξει. Ήδη στην ελληνική αγορά διατίθενται φορητοί υπολογιστές σε τιμές που αρχίζουν από τα 400 ευρώ. Όσον αφορά τον τύπο του ηλεκτρονικού υπολογιστή που θα προμηθευτούν οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε φορητός, να έχει εξοπλισμό ασύρματης σύνδεσης με το Διαδίκτυο (θύρα Wi-Fi) και να διαθέτει επαρκή μνήμη και αποθηκευτικό χώρο. Επίσης, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με σύγχρονο λειτουργικό σύστημα, εφαρμογές αναζήτησης και πλοήγησης στο Ίντερνετ, καθώς και με βασικές εφαρμογές αυτοματισμού γραφείου. Μεταξύ άλλων, στις ελάχιστες προδιαγραφές του φορητού υπολογιστή συγκαταλέγονται το βάρος του (έως 1,5 κιλό), να έχει οθόνη τουλάχιστον 10 ιντσών και ο σκληρός δίσκος να είναι χωρητικότητας τουλάχιστον 160 GΒ.

Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ: Θ΄ ανοίξει η Σχολή της Χάλκης
ΑΝΟΙΓΕΙ η Σχολή της Χάλκης, δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος έπειτα από τις επαφές που είχε στην Άγκυρα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει από πού πήρε αυτή την πληροφορία. «Έφτασε σε μας η πληροφορία ότι θα ανοίξει η Σχολή της Χάλκης», δήλωσε συγκεκριμένα ο Πατριάρχης Μόσχας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπεύθυνο του Γραφείου Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Αλί Μπαρντάκογλου. Έσπευσε μάλιστα να διευκρινίσει, σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Σαμπάχ», ότι την πληροφορία δεν την πήρε από τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν με τον οποίο είχε συναντηθεί νωρίτερα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Πατριάρχης Μόσχας φέρεται να ζήτησε από τον Τούρκο πρωθυπουργό το άνοιγμα εκκλησίας στην Αττάλεια για τις ανάγκες των Ρώσων τουριστών. Ο Πατριάρχης είπε μάλιστα στον Ταγίπ Ερντογάν ότι ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί την Τουρκία τον Αύγουστο.

ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ;

πηγή:citypress
Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο εξομοίωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο με τους άντρες συναδέλφους τους, ύστερα από την κατηγορηματική άρνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγκρίνει στην Ιταλία, που αντιμετωπίζει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με την Ελλάδα, περίοδο προσαρμογής. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που θεωρεί ότι η σύνταξη των δημοσίων υπαλλήλων είναι συνέχεια του μισθού και κατά συνέπεια θα πρέπει να ισχύουν κοινοί κανόνες και για τα δύο φύλα, ωθεί ουσιαστικά σε αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο στα 65 χρόνια. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εργαζόμενες στο Δημόσιο θα υποχρεωθούν να εργαστούν από πέντε έως δεκαπέντε χρόνια επιπλέον.
Προτείνονται ακόμη η δραστική μείωση των πρόωρων και αναπηρικών συντάξεων, η αύξηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση «πλήρους» σύνταξης, η αύξηση των κινήτρων για συμμετοχή στην αγορά εργασίας και η μείωση των συντάξιμων αποδοχών, με παράλληλη αποφυγή δημιουργίας «φτωχών συνταξιούχων». Ακόμη, η Κομισιόν προωθεί την άρση των εμποδίων για την εργασία των ηλικιωμένων, κίνητρα για την παραμονή συνταξιούχων στην αγορά εργασίας, παρότρυνση των εργαζομένων να έχουν διαφορετικές πηγές εισοδημάτων κατά τη σύνταξή τους, όπως η υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση.
Εξαίρεση
Μετά τη δυσμενή εξέλιξη που είχε η υπόθεση της Ιταλίας, η οποία, εάν δεν προσαρμοστεί άμεσα, κινδυνεύει με μεγάλο πρόστιμο, οι αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομίας που χειρίζονται την υπόθεση αποφάσισαν να αλλάξουν τη διαπραγματευτική τους στάση. Έτσι, αντί να διεκδικήσουν περίοδο σταδιακής προσαρμογής, προσανατολίζονται να ζητήσουν την εξαίρεση από την εξομοίωση περιορισμένου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων, όπως είναι οι μητέρες με τρία παιδιά ή οι σύζυγοι αναπήρων.
Ενσωμάτωση επιδομάτων
Την ίδια ώρα, σε μισθολόγιο δύο ταχυτήτων φαίνεται πως μετατρέπεται αυτό του Δημοσίου, αφού η κυβέρνηση σκέφτεται την ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων για τους νεοπροσλαμβανόμενους, κάτι το οποίο σημαίνει και μείωση μισθού για όσους μπουν τώρα στο δημόσιο τομέα.
Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, έκρηξη γνωρίζει η μετατροπή συμβάσεων από αορίστου χρόνου σε ορισμένου, συνήθως δύο ή τριών μηνών, ενώ πληθαίνουν και οι περιπτώσεις κατά τις οποίες οι υπάλληλοι εργάζονται μόνο για ελάχιστες ώρες κάποιες ημέρες της εβδομάδας.

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ

ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ..ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Την αρνητική στάση της ελληνικής κοινωνίας έναντι των μεταναστών καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue, η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες στην εφημερίδα «Η Καθημερινή». Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι πολίτες αντιμετωπίζουν όλο και πιο αρνητικά τη μετανάστευση και ζητούν αυστηρότερα μέτρα ελέγχου των μεταναστών που εισέρχονται στην Ελλάδα.Συγκεκριμένα, το 29% δηλώνει ότι η πρώτη σκέψη του όταν ακούει τη λέξη «μετανάστευση» αφορά στις συνθήκες ζωής των μεταναστών, αλλά το 22% τονίζει ότι το απασχολεί πρωτίστως το ζήτημα των προβλημάτων που αυτή προκαλεί και το 14% ότι του προκαλεί αρνητικά συναισθήματα. Παράλληλα, το 72% θεωρεί ότι η μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα είναι λιγότερο αυστηρή απ' όσο πρέπει, ενώ το 47% εκτιμά το ίδιο για τη μεταναστευτική πολιτική και σε επίπεδο Ε.Ε. Επίσης, το 93% πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει φθάσει στο όριό της όσον αφορά στην υποδοχή μεταναστών, το 69% εκτιμά ότι οι μετανάστες είναι πολλοί και το 56% τάσσεται υπέρ της μεταφοράς των παράνομων μεταναστών σε πρώην στρατόπεδα.
Αρνητική στάση
Σε γενικότερο επίπεδο, το 62% θεωρεί ότι η μετανάστευση μάλλον βλάπτει, το 52% εκτιμά ότι οι μετανάστες έχουν αρνητική επίδραση στην οικονομία, το 76% πιστεύει ότι οι μετανάστες αυξάνουν την εγκληματικότητα στην Ελλάδα και, όσον αφορά στο ζήτημα της νομιμοποίησής τους, το 35% θεωρεί ότι πρέπει να νομιμοποιηθούν μόνο όσοι έχουν εργασία, το 33% μόνο όσοι έχουν οικογένεια και παιδιά και το 15% ζητά να μη νομιμοποιηθεί κανείς. Πάντως, το 87% συμφωνεί ότι οι μετανάστες θα πρέπει να έχουν ίδιες με τους Έλληνες παροχές σε υγεία και εκπαίδευση και το 56% τάσσεται υπέρ της ανέγερσης μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα.