Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων
(ΠΥΣΠΕ – ΑΠΥΣΠΕ – ΚΥΣΠΕ)
Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

ΜΕ ΤΑΧΕΙΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΠΘ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η Γ΄ΦΑΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
δείτε τα ονόματα των δασκάλων και το ΠΥΣΠΕ πρόσληψης εδώ
εδώ θα δείτε τα ονόματα των νηπιαγωγών

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Β'ΦΑΣΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ(ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ).ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΚΕΝΑ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ, ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΟΜΩΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΜΗΝΥΜΑ Η ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΥΠΕΠΘ ,ΠΩΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ.
ΑΠΛΑ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΕΝΟ,ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ Π.Ε. ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
δείτε τα ονόματα των νηπιαγωγών εδώ
τοποθετήσεις δασκάλων εδώ

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Τα σχολεία ανοίγουν…;

Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου θα ηχήσει ξανά το κουδούνι του σχολείου, που θα καλεί τους μαθητές να καθίσουν στα θρανία. Εκεί θα τους περιμένουν τα βιβλία (όχι όλα) αλλά και οι δάσκαλοί τους (όχι όλοι). Α! και ο Ιερέας που θα τελέσει τον Αγιασμό, όσο ακόμα τελείται γιατί ποιος ξέρει στο όνομα της πολυπολιτισμικότητας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα των αλλοθρήσκων μπορεί να καταργηθεί του χρόνου. Από αλλαγές μην περιμένετε πολλές. Θα ξεκινήσουν τα μαθήματα κουτσά στραβά, καπάκι θα έρθουν οι κινητοποιήσεις- απεργίες, που έτσι κι αλλιώς έχουν προαναγγελθεί από την Άνοιξη, μέσα στη Βουλή, από τον κ. Αλαβάνο. Συνδικαλιστικές άδειες για εκλογές συλλόγων- αιρετών, εθνικές επέτειοι, καλά Χριστούγεννα! Τώρα που θυμήθηκα τους αιρετούς – να τους χαιρόμαστε, αλλά και άλλη φορά να προσέχουμε ποιους εκλέγουμε για να μας εκπροσωπούν στα ΠΥΣΠΕ. Μετά τα δυσοίωνα και άσχημα που αναφέρθηκαν πρέπει να επισημανθούν και οι μικρές αλλαγές που κάνουν τη διαφορά, όπως ο δεύτερος ιστός που πρέπει να τοποθετηθεί στα σχολεία για να κυματίζει εκτός της ελληνικής και η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης πρέπει να γίνεται έπαρση της ελληνικής σημαίας την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα και όποτε άλλοτε κρίνεται αναγκαίο. Αυτό όντως έλειπε από τα σχολειά μας , τα οποία τώρα αποκτούν ευρωπαϊκή διάσταση. Μία άλλη προτροπή προς τους εκπαιδευτικούς τονίζει ότι πρέπει να τηρούν portfolio για κάθε μαθητή. Με το πορτοφόλι του δασκάλου τι γίνεται;
Μέσα σε όλα τούτα καλείται ο δάσκαλος με την αισιοδοξία του, το μεράκι του, την αυτοθυσία του, τον υπερβάλλοντα ζήλο του να τα αντιπαρέλθει και να οδηγήσει τους μαθητές στο πιο ευχάριστο ταξίδι γνώσης της ζωής τους. Να μην ισχύσει αυτό που είχε πει ο Ουίνστον Τσώρτσιλ: «Η επιμόρφωση μου διακόπηκε όσο διήρκησαν τα σχολικά μου χρόνια».
Εύχομαι, λοιπόν, Καλή Δύναμη σε όλους τους ήρωες- δασκάλους, -ες για μια ευχάριστη, δημιουργική, παιδαγωγική χρονιά!

Δ-ΑΚΕραιος

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ.
(ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΩΣ ΣΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΣΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ)
Πελατειακή η τοποθέτηση του εκπαιδευτικού δυναμικού*
Δευτέρα, 08.09.08 (πηγή:E.T)

Οι διστακτικές απόπειρες που κατά καιρούς κάνει το υπουργείο Παιδείας για να τακτοποιήσει το εκπαιδευτικό δυναμικό της χώρας συντρίβονται στις συμπληγάδες του πελατειακού συστήματος που έχει εγκαταστήσει στην εκπαίδευση το κομματικό κράτος. Οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών σε σχολεία κοντά ή μακριά από το σπίτι τους και οι αποσπάσεις σε άλλες από τις οργανικές τους θέσεις αποτελούν αντικείμενο πελατειακών συναλλαγών με πολιτικά γραφεία και συνδικαλιστικές παρατάξεις.

το πλήρες κείμενο εδώ

Χαμένοι στην... απόσπαση*
Δευτέρα, 08.09.08

Μαύρη τρύπα περίπου 10.000 αποσπασμένων εκπαιδευτικών, οι οποίοι δεν εμφανίζονται στα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, αποκαλύπτει η έρευνα του ΕΤ. Η μαύρη τρύπα εντοπίζεται στη σκοτεινή πλευρά της εκπαίδευσης, όπου κυριαρχεί το πελατειακό σύστημα που ελέγχει τις τοποθετήσεις και τις αποσπάσεις, προκαλώντας στα μισά σχολεία της χώρας «υπερχείλιση» εκπαιδευτικών και στα άλλα μισά ελλείψεις, χωρίς συνείδηση για την τεράστια βλάβη στην εκπαιδευτική διαδικασία.

το πλήρες κείμενο εδώ