Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Την κανονική έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου και την προτεραιότητα στον εμβολιασμό των γιατρών, των νοσηλευτών και των εγκύων, εισηγήθηκαν τα μέλη του Εθνικού Επιστημονικού και Επιχειρησιακού Συμβουλίου για την Πανδημία Γρίπης, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, το πρωί της Τετάρτης.Τα κριτήρια βάσει των οποίων θα αποφασίζεται το κλείσιμο των σχολείων αναμένεται να καθοριστούν την επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου. H τελική απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων θα ληφθεί από τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Παιδείας.Όσον αφορά την προτεραιότητα με την οποία θα γίνεται ο εμβολιασμός έναντι του ιού της νέας γρίπης, η επιτροπή βάζει πρώτους στη λίστα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τις εγκύους που βρίσκονται στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο της κύησης και όσα άτομα φροντίζουν παιδιά κάτω των έξι μηνών.Ειδικότερα, για τις γυναίκες που βρίσκονται στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, η επιτροπή εισηγήθηκε τον εμβολιασμό τους μόνο στις περιπτώσεις που συντρέχει λόγος, όταν δηλαδή υπάρχουν προβλήματα υγείας όπως σακχαρώδης διαβήτης, αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα.

ΔΟΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
με αφορμή τη συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 20/8/09, στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ με τα Δ.Σ. των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν, η καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης (5/9/09) με την ευκαιρία των εγκαινίων της Δ.Ε.Θ., καθώς και τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν το συνδικαλιστικό κίνημα: οικονομικά, νέο μισθολόγιο, ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά, εργασιακές σχέσεις, καθυστέρηση καταβολής του εφάπαξ πάνω από 18 μήνες από το ΤΠΔΥ κλπ.
Από πλευράς ΔΟΕ παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν τα σχολεία, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, με τους μειωμένους διορισμούς που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, καθώς και το θέμα της νέας γρίπης.
Αποφασίστηκε να υπάρξει καλύτερος συντονισμός της ΑΔΕΔΥ και των Ομοσπονδιών για κοινή δράση το επόμενο διάστημα.
Από τη Δ.Ο.Ε.

ΥΠΕΠΘ: ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΩΝ
Από την περσινή Εγκύκλιο της Δ/νσης Προσωπικού Α΄θμιας Εκπ/σης - Τμ.α΄ Προσωπικού
ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΩΝ
Τίθενται στην υπηρεσία μας συχνά ερωτήματα τον τελευταίο καιρό σχετικά με τον τρόπο τοποθέτησης στα σχολεία των νεοδιοριζομένων εκπαιδευτικών.
Σε απάντηση των συγκεκριμένων ερωτημάτων, σας γνωστοποιούμε (με συνημμένο αρχείο) τις νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες γίνονται οι τοποθετήσεις αυτές.
Επισημαίνεται δε, ότι το συγκεκριμένο αρχείο είχε αποσταλλεί από την Υπηρεσία μας στις Δ/νσεις και στην αρχή του περσινού σχολικού έτους, για αντιμετώπιση αντίστοιχων ερωτημάτων.
Από το Τμήμα Α' Διορισμών Π.Ε.
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΟΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΩΝ
Η τοποθέτηση των νεοδιοριζομένων εκπαιδευτικών γίνεται σύμφωνα με το:
Α) άρθρο 1 παρ.8 του Ν.3194(ΦΕΚ.267/20-11-2003 τ.Α’) ήτοι :
Οι εκπαιδευτικοί που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας προτάσσονται στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, αμέσως μετά τους υποψήφιους που είναι πολύτεκνοι εξ ιδίας οικογενείας ή πάσχουν από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία. Η πρόταξη αυτή εφαρμόζεται και στις περιπτώσεις μεταθέσεων – αποσπάσεων και τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών.
Β) και με το άρθρο 2 του Π.Δ. 144/97 (ΦΕΚ 127/20-6-1997. τ.Α’ ) ήτοι:
1. Οι διοριζόμενοι τοποθετούνται προσωρινά σε σχολικές μονάδες της περιοχής διορισμού με απόφαση των προϊσταμένων των οικείων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Συμβουλίου. Για το σκοπό αυτό οι προϊστάμενοι των Δ/νσεων ανακοινώνουν τις κενές θέσεις των σχολείων και καλούν τους νεοδιρισθέντες να υποβάλουν δήλωση προτίμησης προσωρινής τοποθέτησης σε ένα ή περισσότερα σχολεία της περιοχής διορισμού.
2. Σε περίπτωση που οι ίδιες θέσεις ζητούνται από περισσότερους υποψήφιους προτιμώνται κατά σειρά όσοι έχουν τις περισσότερες μονάδες τοποθέτησης από οικογενειακούς λόγους, συνυπηρέτηση και εντοπιότητα, όπως αυτές καθορίζονται από τις διατάξεις που ισχύουν για τις μεταθέσεις και τοποθετήσεις εκπ/κων. (Π.Δ. 50/1996 ΦΕΚ.45/8-3-1996 τ.Α’ και Π.Δ. 100/1997 ΦΕΚ.94/22-5-1997 τ.Α΄)
Μονάδες για οικογενειακούς λόγους
4 μονάδες οι έγγαμοι ή
σε χηρεία με άγαμα ανήλικα ή σπουδάζοντα παιδιά (φυσικά, θετά ή αναγνωρισμένα)
4 μονάδες για το πρώτο παιδί
4 μονάδες για το δεύτερο παιδί
6 μονάδες για το τρίτο παιδί
Ως ανήλικα θεωρούνται τα παιδιά που δεν έχουν υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας τους και ως σπουδάζοντα όσα φοιτούν σε ανώτερες ή ανώτατες δημόσιες σχολές του εσωτερικού ή ισότιμες του εξωτερικού, εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας τους, δεν βρίσκονται στο τελευταίο εξάμηνο ή έτος σπουδών ή δεν φοιτούν για απόκτηση δεύτερου πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλου. Για την απόδειξή αυτών απαιτείται πιστοποιητικό Δήμου ή Κοινότητας ή του οικείου εκπαιδευτικού ιδρύματος κατά περίπτωση. Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 18ου ή του 25ου έτους της ηλικίας θεωρείται η 31 Δεκεμβρίου του έτους κατά το οποίο πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις.
Μονάδες για συνυπηρέτηση
4 μονάδες για συνυπηρέτηση
εφόσον ο/η σύζυγος υπηρετεί ή εργάζεται στην περιφέρεια του Δήμου ή της Κοινότητας όπου ζητείται η τοποθέτηση.
Για την απόδειξη του τόπου και της φύσης της εργασίας του ή της συζύγου υποβάλλονται κατά περίπτωση τα παρακάτω δικαιολογητικά:
α) προκειμένου περί υπαλλήλων του δημοσίου ή υπαλλήλων ΝΠΔΔ ή ΟΤΑ ή υπαλλήλων του υπόλοιπου δημόσιου τομέα όπως αυτός καθορίστηκε με τη διάταξη της παραγράφου 6 του άρθρου 1 του Ν.1256/1982(ΦΕΚ 65 τ.Α΄)όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα και ισχύει, ή άμισθων δημοσίων υπαλλήλων ή λειτουργών, βεβαίωση της υπηρεσίας του, από την οποία να προκύπτει ότι ο ή η σύζυγος υπηρετεί οργανικά και όχι με απόσπαση στο συγκεκριμένο τόπο.
β) προκειμένου περί εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα ή ελεύθερων επαγγελματιών, βεβαίωση του ασφαλιστικού τους φορέα (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΟΓΑ κλπ.) από την οποία να προκύπτει ότι ο ή η σύζυγος εργάζεται στον τόπο που ζητείται η (τοποθέτηση) τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια και είναι ασφαλισμένος στον οικείο ασφαλιστικό φορέα.
Μονάδες για εντοπιότητα
2 μονάδες για εντοπιότητα.
Οι μονάδες για εντοπιότητα υπολογίζονται όταν η τοποθέτηση γίνεται μέσα στην ίδια περιοχή εφόσον είναι δημότες του Δήμου ή της Κοινότητας από διετίας τουλάχιστον όπου λειτουργούν τα σχολεία, στα οποία επιθυμούν να τοποθετηθούν. Η εντοπιότητα αποδεικνύεται από βεβαίωση του οικείου προέδρου κοινότητας ή δημάρχου από την οποία να προκύπτει ότι ο εκπαιδευτικός είναι δημότης του Δήμου ή της Κοινότητας από διετίας.