Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009


Γραμμή επικοινωνίας με την ΟΛΜΕ ανοίγει ο κ. Λυκουρέντζος
Σε διαπραγμάτευση θεσμικά και οικονομικά
Μια νέα σελίδα στις σχέσεις ΟΛΜΕ και πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ άνοίγει ο υφυπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος , ο οποίος ένα εικοσιτετράωρο μετά την ιστορική συνάντηση με το προεδρείο απέστειλε επιστολή στο κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών , με την οποία ανακοινώνει :
Α. Την καθιέρωση διαδικασία διμερούς διαβούλευσης (χθεσινό αίτημα της ΟΛΜΕ) στην οποία θα εκπροσωπεί ο ίδιος το υπουργείο, ως αρμόδιος υφυπουργός το ΥΠ.Ε.Π.Θ. Στις διεμερείς συναντήσεις θα συζητηθούν όλα τα θέματα τα οποία ετέθησαν εκ μέρους της ΟΛΜΕ και αφορούν είτε επαγγελματικά αιτήματα των καθηγητών είτε ευρύτερα εκπαιδευτικά αιτήματα.
Β.Ο κ. Λυκουρέντζος καλεί επίσης την ΟΛΜΕ να ορίσει δύο εκπροσώπους στο Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας το οποίο, υπό του κ. Μπαμπινιώτη, θα διεξάγει τον διάλογο για την αναμόρφωση του Λυκείου.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΔΩ

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ των Αγίων Τριών Ιεραρχών ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
«Τους δασκάλους πρέπει να τους αγαπούμε και να τους αναζητούμε περισσότερο από τους πατέρες μας. Γιατί οι γονείς μάς χαρίζουν τη ζωή, ενώ οι δάσκαλοι την καλή ποιότητα ζωής».

Η Ελληνική Παιδεία τιμά τους προστάτες των ελληνικών γραμμάτων, γιατί στο έργο των Τριών Ιεραρχών, περισσότερο παρά στους άλλους Πατέρες της Εκκλησίας, έχουν συζευχθεί αρμονικά η υγιής ελληνική σκέψη και το καθαρό χριστιανικό πνεύμα.
Πανηγυρίζουμε και τιμάμε ευλαβικά τη σεμνή μνήμη των Τριών Ιεραρχών, που με το βαθύ φιλοσοφικό τους στοχασμό, τη μεγάλη και βαθιά πίστη τους, τη θερμή αγάπη τους στο Θεό και τον άνθρωπο, αναδείχθηκαν παιδαγωγοί και διδάσκαλοι, επιφανείς ρήτορες και συγγραφείς, πρότυπα φιλανθρωπίας και αρετής.
ΔΑΚΕ/Π.Ε. ΝΙΚΑΙΑΣ

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009


O κ. Μπαμπινιώτης θα κάνει το διάλογο για τις αλλαγές στο Λύκειο
-Αναλαμβάνει πρόεδρος του ΣΠΔΕ
Τετάρτη, 28 Ιανουάριος 2009
πηγή:esos
Τον Καθηγητή κ. Γιώργο Μπαμπινιώτη, τοποθέτησε ο υπ. Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος στην Προεδρία του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Σ.Π.Δ.Ε.) όπως αυτό προβλέπεται από το ΠΔ 127 του 2003 και λειτουργεί στο πλαίσιο του Ε.ΣΥ.Π.
Το Σ.Π.Δ.Ε. θα έχει την ευθύνη της διεξαγωγής του διαλόγου για την αναμόρφωση του Λυκείου και τη μελέτη ενός νέου συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Ο Καθηγητής κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Παιδείας, συμμεριζόμενος την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης αυτού του εθνικού θέματος, απεδέχθη την πρόταση του υπουργού.
Το θεσμοθετημένο αυτό όργανο, στο οποίο διασφαλίζεται εκ του νόμου η απαραίτητη κοινωνική αντιπροσωπευτικότητα, σε λογικό χρόνο, θα διατυπώσει προτάσεις προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά τον αναγκαίο διάλογο με τους αρμόδιους φορείς (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ) και άλλους προβλεπόμενους εκπροσώπους από τον χώρο των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονέων και της ευρύτερης Ελληνικής κοινωνίας.
Ο Καθηγητής κ. Γ. Μπαμπινιώτης, μετά τη συνάντηση με τον κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο δήλωσε: «Εκτιμώντας την κρισιμότητα της καταστάσεως η οποία επιβάλλει υπεύθυνη στράτευση όλων των δυνάμεων του τόπου που ενδιαφέρονται για την Παιδεία, αποδέχθηκα την πρόταση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η συζήτηση με τον Υπουργό ήταν χρήσιμη και ειλικρινής, ώστε ο διάλογος που θα αρχίσει να είναι ανοιχτός και αποτελεσματικός, χωρίς προηγούμενες δεσμεύσεις».

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009


Εγκύκλιος για το κάπνισμα στα σχολεία, Πανεπιστήμια και ΤΕΙ
Τρίτη, 27 Ιανουάριος 2009
πηγή:esos
Τη λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις επιπτώσεις του καπνίσματος μέσα στα σχολεία , τα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια ζητά το υπ. Υγείας με εγκύκλιο που εξέδωσε , ύστερα διαμαρτυρίες γονέων .
Το υπ. Υγείας απευθυνόμενο προς τις Δ/νσεις όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης ζητά να εφαρμοστεί η Υγειονομική Διάταξη που απαγορεύει το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους (Υ1/Γ.Π. οικ. 76017/ ΦΕΚ 1001 – τ.β.’ / 01.08.2002) και κυρίως στους χώρους που παρέχεται εκπαίδευση, όπως:
1. Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημόσια ή Ιδιωτικά).
2. Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημόσια ή Ιδιωτικά).
3. Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Ιδρύματα και γενικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
4. Φροντιστήρια
5. Ιδρύματα παροχής Προσχολικής Αγωγής (νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, βρεφονηπιακοί σταθμοί, παιδότοποι)
Το υπ. Υγείας σημειώνει πως οι ειδικοί χώροι στους οποίους επιτρέπεται το κάπνισμα (καπνιστήρια), όπως προβλέπεται στην Υγειονομική Διάταξη ορίζονται από τους Διευθυντές – Προϊσταμένους των αρμόδιων φορέων, ανάλογα με τις ανάγκες τους, χωρίς να παρεμποδίζεται η ουσιαστική λειτουργία της υπηρεσίας, φέρουν ανάλογη σήμανση και έχουν ισχυρές εγκαταστάσεις συστημάτων εξαερισμού, απευθύνονται δε:
1. Για τα ιδρύματα Προσχολικής Αγωγής, για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και για τα Φροντιστήρια, μόνο στο προσωπικό που επιθυμεί να καπνίσει.
2. Για τα ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο προσωπικό που καπνίζει (επιστημονικό, διοικητικό, βοηθητικό) και στους φοιτητές.
Επισημαίνεται ότι υπεύθυνοι για την εφαρμογή της παραπάνω Υγειονομικής Διάταξης είναι οι άμεσοι Προϊστάμενοι των υπηρεσιών.

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Η χαλασμένη πυξίδα
Ένα σημαντικό ερώτημα πού απασχολεί την κοινωνία μας είναι το «πού πάμε;»
Πού πάμε σε όλους τους τομείς. Κάποιοι πιστεύουν ότι δεν είμαστε αρκετά προοδευτικοί ως κοινωνία, γι’ αυτό και υπάρχουν ανισότητες και αναταραχές. Κάποιοι άλλοι διατυπώνουν την άποψη ότι για όλα φταίει ο άκρατος προοδευτισμός και η παγκοσμιοποίηση που σαρώνει κεκτημένους θεσμούς , παραδόσεις αιώνων, αξίες, εθνικές και θρησκευτικές συνειδήσεις.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι δε βαδίζουμε σωστά. Κάπου έχουμε χαθεί. Και η αιτία είναι η χαλασμένη πυξίδα. Πυξίδα που μας την μαγνήτισαν και την μαγνητίζουν για να μας αποπροσανατολίσουν. Να τσακιστούμε και να αναγκαστούμε να υποταχθούμε στα σχέδια των «εχθρών της πατρίδας μας», θα έλεγα εγώ – κι ας με πουν εθνικιστή- των ιμπεριαλιστών ή του κεφαλαίου, αν προτιμούν κάποιοι άλλοι.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι αυτοί που κρατούν την πυξίδα και το τιμόνι της χώρας θεωρούν ότι έχουμε ορθή πορεία!
Θα μπορούσαν να ακούσουν ότι ακολουθούν λάθος πορεία και να πετάξουν τη χαλασμένη πυξίδα, αν όλοι μαζί με μια φωνή, ενωμένοι αντιδρούσαμε σε πολλές αλλαγές που προωθούνται χωρίς τη λαϊκή θέληση, αλλά πολλές φορές και χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε άμεσα ( εννοώ το «Δούρειο Ίππο» της κοινωνίας μας, την πλύση εγκεφάλου των Μ.Μ.Ε.).
Δυστυχώς όμως, κατάφεραν να μας χαλάσουν και τη δική μας πυξίδα, την οποία κάποιοι κρατούν και χρησιμοποιούν μόνο για ιδιοτελή τους συμφέροντα! Προσπαθούν να πείσουν και τους υπόλοιπους να ακολουθήσουν το δικό τους αγωνιστικό δρόμο, που είναι αδιέξοδος, γιατί είναι ο ίδιος λάθος προορισμός, των κρατούντων την εξουσία.
Δεν επιθυμούν την ενωμένη φωνή. Βάζουν φραγμούς, εμπόδια κάθε λογής. Προτιμούν την ήττα αρκεί να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Είναι οι Ντεφαιτιστές της σύγχρονης κοινωνίας!
Κι αυτό φαίνεται ακόμα και στο συνδικαλισμό. Κάποιοι δείχνουν αγωνιστικότητα και επιθυμία για ενωμένη αντίσταση – αντίδραση κατά το δοκούν. Όποτε θέλουν, όποτε τους βολεύει, όποτε εξυπηρετούνται τα συμφέροντά τους, όποτε ικανοποιούνται οι αριβίστικες διαθέσεις τους!
Ο δρόμος είναι λάθος! Η πυξίδα χαλασμένη! Τι γίνεται;
Πετάξτε την πυξίδα, που μας νόθευσαν. Ενώστε τα χέρια. Αντισταθείτε στη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης! Κλείστε τα αυτιά σας στις «ανήθικες προτάσεις». Διατηρείστε τις ηθικές αξίες των προγόνων μας.
Όπως είχε πει και ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος :
«Ο Τιτανικός θα είχε σωθεί αν ο καπετάνιος είχε φωνάξει όπισθεν ολοταχώς».
Εν τέλει ας φωνάξουμε όλοι μαζί:
Η ΠΥΞΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΗ!
Παπαδάκης Μιχαήλ
Εκπαιδευτικός

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009


Το παρελθόν δεν είναι καλός οδηγός
Παρασκευή, 23 Ιανουάριος 2009
Ρεπορτάζ:esos.gr
Η βίαιη παρεμπόδιση μαθημάτων δεν είναι πανεπιστημιακό άσυλο,είναι εμπόδιο στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών, είναι παραβίαση ασύλου.
Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη δευτερολογία του στη προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης στη Βουλή για τη παιδεία, ενώ απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου σχετικά με την άρνηση της ΝΔ στο διάλογο για τη παιδεία όταν κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ συνέστησε: « Το παρελθόν δεν είναι καλός οδηγός».