Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Στο Δημόσιο με ένα κλικ
Με ένα «κλικ» στον υπολογιστή όλο το Δημόσιο προβάλλεται στην οθόνη πρόθυμο να… εξυπηρετήσει. Ο λόγος για την ηλεκτρονική πύλη «Ερμής», μέσα από την οποία όλος ο δημόσιος τομέας είναι συνδεδεμένος για online απλοποίηση της καθημερινότητας του πολίτη.Χρειάστηκαν περισσότερα από τρία χρόνια δουλειάς προκειμένου να πετύχει το εγχείρημα, με αφορμή το οποίο, όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος, χθες, στην επίσημη παρουσίασή του, ξεκινά πλέον στην Ελλάδα μία νέα ηλεκτρονική εποχή.Μέσα από τη διαδικτυακή πύλη «Ερμής» ο κάθε πολίτης μπορεί να ζητήσει την έκδοση φορολογικής ενημερότητας, να καταθέσει τη φορολογική του δήλωση και να παραγγείλει διάφορα έγγραφα από το ΚΕΠ της περιοχής του και στη συνέχεια να πάει να τα παραλάβει. Μάλιστα, με χθεσινή του εγκύκλιο ο κ. Παυλόπουλος δίνει τη δυνατότητα στους δικηγόρους να λειτουργούν ως πληρεξούσιοι των πελατών τους και να παραλαμβάνουν αυτοί τα διάφορα έγγραφα και πιστοποιητικά που χρειάζονται για τις υποθέσεις τους.....
........Επιπλέον, όλα τα έγγραφα που θα εκδίδονται μέσω του «Ερμή» θα είναι απολύτως έγκυρα, καθώς 50.000 υπάλληλοι έχουν εξασφαλίσει το δικαίωμα της ηλεκτρονικής υπογραφής των εγγράφων.Παράλληλα, βέβαια, με τη χορήγηση εγγράφων, η ενιαία διαδικτυακή πύλη του Δημοσίου (www.ermis.gov.gr) χρησιμεύει και ως «μίτος» για να βγει κάποιος από το λαβύρινθο του Δημοσίου. Εκεί υπάρχουν πληροφορίες για όλους τους φορείς και τις υπηρεσίες του Δημοσίου, καθώς και όλες οι διαδικασίες για τη διεκπεραίωση υποθέσεων όπως έκδοση αδειών για επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: