Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ
Η χώρα μας βρίσκεται, σήμερα, απέναντι σε μια μεγάλη εθνική πρόκληση. Μια πρόκληση που δεν αντιμετωπίζεται ούτε με έτοιμες συνταγές, ούτε με ξεπερασμένα ιδεολογήματα. Μια πρόκληση που απαιτεί αποφάσεις δύσκολες, ρεαλιστικές, υπεύθυνες. Αποφάσεις που δεν χαϊδεύουν αυτιά, αλλά παράγουν θετικό αποτέλεσμα. Αποφάσεις που δεν ακούγονται ευχάριστα, αλλά εγγυώνται πραγματικές λύσεις. Αποφάσεις που εκφράζουν πολιτικές ευθύνης και προοπτικής.
Απέναντι σ’ όλα αυτά, η Αντιπολίτευση και ιδίως η Αξιωματική Αντιπολίτευση, φοβάται να αρθρώσει υπεύθυνο λόγο. Δεν ασχολείται σοβαρά με κανένα από τα δύσκολα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. Δεν προτείνει κανένα συγκεκριμένο μέτρο. Δεν αναπτύσσει καμιά πρόταση ουσίας. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ προβάλλει ένα μονότονο «όχι» στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος. Και απαντά αβασάνιστα, με ευκολία «ναι» σε κάθε αίτημα, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Αποδεικνύει πως δεν τολμά να ανταποκριθεί στις ανάγκες που δημιουργούν οι κρίσιμες διεθνείς περιστάσεις. Αποδεικνύει πως δεν έχει εποικοδομητικές προτάσεις, για κανένα από τα μεγάλα ζητήματα, που κρίνουν την πορεία του τόπου.
Δεν μπορεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις, απόλυτα αναγκαίες, απέναντι στη διεθνή κρίση. Φοβάται να τοποθετηθεί στα κρίσιμα ζητήματα. Υπεκφεύγει και επιδίδεται σε ασκήσεις ανευθυνότητας. Παραμένει χωρίς θέσεις, χωρίς προτάσεις, χωρίς λύσεις. Κάνει, όμως, και κάτι χειρότερο: Όποτε βρεθεί στο εξωτερικό, δυσφημεί σκόπιμα ή απερίσκεπτα την πατρίδα μας. Ισχυρίζεται αβάσιμα και ανεύθυνα ότι καταρρέει, τάχα, η οικονομία μας. Διαψεύδεται από τις εξελίξεις αλλά επανέρχεται ακόμη χειρότερα. Αναπτύσσει τοποθετήσεις που φοβίζουν ξένους επενδυτές και δυσκολεύουν τον αγώνα των Ελλήνων πολιτών για νέες επενδύσεις και νέες θέσεις δουλειάς. Όποτε επιστρέφει στη χώρα, μοιράζει στα λόγια πακέτα δισεκατομμυρίων. Σε κάθε περίπτωση, κρατά ένα κρίσιμο μυστικό. Δεν λέει ποτέ και πουθενά από πού θα βρεθούν οι πόροι. Ούτε ποιοι φόροι θα επιβάλλονταν, ούτε ποια έργα θα ακυρώνονταν, ούτε πού θα έφτανε το δημόσιο χρέος.
Διαπράττει, έτσι, διπλό πολιτικό ατόπημα:
- Στο εξωτερικό αναπτύσσει ισχυρισμούς που υπονομεύουν τα συμφέροντα της πατρίδας μας.
- Στο εσωτερικό δημαγωγεί ανεύθυνα με στόχο να παραπλανά τους πολίτες. Παραπληροφορεί, καταστροφολογεί και δυσφημεί τη χώρα. Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Είτε δεν έχει αντιληφθεί τί γίνεται στον κόσμο, είτε αδιαφορεί για τις συνέπειες του λαϊκισμού, του αβάσταχτου αυτού λαϊκισμού. Οι θέσεις του συνδυάζουν την άγνοια με την επιπολαιότητα, το λαϊκισμό με την ανευθυνότητα. Και ο συνδυασμός αυτός επιφυλάσσει σοβαρούς κινδύνους για το μέλλον του τόπου.
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ συμπεριφέρεται ανεύθυνα στα οικονομικά. Συμπεριφέρεται, όμως, ακόμη πιο ανεύθυνα στα θεσμικά. Αναπτύσσει μια απεγνωσμένη προσπάθεια μετατόπισης του δημόσιου διαλόγου πέρα από τα μεγάλα και σημαντικά ζητήματα του τόπου. Επιδίδεται σε μια στείρα απόπειρα μηδενισμού, παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης των πραγμάτων. Επιλέγει την παραπολιτική και βάζει στο περιθώριο την πραγματική πολιτική. Καλλιεργεί μια νοσηρή ατμόσφαιρα που δηλητηριάζει το δημόσιο βίο της χώρας και αδικεί κατάφωρα την Ελλάδα.
Σ’ αυτήν την προσπάθεια, εντάσσεται και η απόπειρα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να τρομοκρατήσει τη δικαστική λειτουργία. Επιδιώκει να πολιτικοποιήσει τη Δικαιοσύνη και να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή. Έφτασαν στο σημείο, αυτοί που εξαφάνιζαν σκάνδαλα εκατομμυρίων, απ’ τη μια να κομπάζουν ότι είναι «άπιαστοι» και απ΄ την άλλη να παριστάνουν τους κήρυκες της ηθικής. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έκανε μόνιμο οδηγό του το σύνθημα «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Και ο σκοπός τους είναι ξεκάθαρος:
- Να αναβιώσουν το σύστημα ΠΑΣΟΚ.
- Να πάρουν την εξουσία, θυσιάζοντας τα πάντα.
- Να βάλουν το κόμμα τους, πάνω από τον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: