Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κυριακή 26 Απριλίου 2009

18 εκατομμύρια μάρκα σε «πράσινα» κανάλια
«Ξεκλειδώνει» τις ροές του πολιτικού χρήματος η δικογραφία για τα «μαύρα ταμεία»
Βαθύ πράσινο χρώμα φαίνεται να έχουν πολλές από τις μίζες που διακίνησε η Siemens στην Ελλάδα, καθώς, όπως προκύπτει από στοιχεία της δικογραφίας, αυτές κυκλοφορούσαν μέσω προσώπων που αποδεδειγμένα είχαν στενές σχέσεις με κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκείνης της περιόδου, όπως ο Θ. Τσουκάτος.
ΑποκάλυψηΕγγραφο της δικογραφίας με ημερομηνία 2 Μαρτίου ’98 που βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού αποκαλύπτει ότι σε λογαριασμό του επιχειρηματία και ήδη εμπλεκόμενου στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» Μιχάλη Βόγια στην Gredit Suisse της Γενεύης εκταμιεύεται και πιστώνεται ποσό 18 εκατομμυρίων μάρκων. Με το έγγραφο αυτό, το οποίο παραδόθηκε στις Αρχές από το διαχειριστή των «μαύρων ταμείων» Ρ. Νιντλ, η Siemens καταβάλλει μίζα σε πολιτικά πρόσωπα για τη σκανδαλώδη σύμβαση 8002, σχετικά με την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ. Καταγράφονται δε η λέξη «αυθημερόν», κάτι που, όπως υποστηρίζεται από τη Siemens, συνέβαινε μόνο σε περιπτώσεις πολιτικών ή υπουργικών λογαριασμών, αλλά και η επισήμανση 2%, που αφορά πολιτικές «εκροές». Δίπλα στο όνομα του κ. Βόγια υπάρχουν γραμμένα με το χέρι το όνομα μιας γυναίκας και η τράπεζα ABN AMRO στο Ρότερνταμ.
Και εδώ αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: