Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009


O κ. Μπαμπινιώτης θα κάνει το διάλογο για τις αλλαγές στο Λύκειο
-Αναλαμβάνει πρόεδρος του ΣΠΔΕ
Τετάρτη, 28 Ιανουάριος 2009
πηγή:esos
Τον Καθηγητή κ. Γιώργο Μπαμπινιώτη, τοποθέτησε ο υπ. Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος στην Προεδρία του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Σ.Π.Δ.Ε.) όπως αυτό προβλέπεται από το ΠΔ 127 του 2003 και λειτουργεί στο πλαίσιο του Ε.ΣΥ.Π.
Το Σ.Π.Δ.Ε. θα έχει την ευθύνη της διεξαγωγής του διαλόγου για την αναμόρφωση του Λυκείου και τη μελέτη ενός νέου συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Ο Καθηγητής κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Παιδείας, συμμεριζόμενος την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης αυτού του εθνικού θέματος, απεδέχθη την πρόταση του υπουργού.
Το θεσμοθετημένο αυτό όργανο, στο οποίο διασφαλίζεται εκ του νόμου η απαραίτητη κοινωνική αντιπροσωπευτικότητα, σε λογικό χρόνο, θα διατυπώσει προτάσεις προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά τον αναγκαίο διάλογο με τους αρμόδιους φορείς (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ) και άλλους προβλεπόμενους εκπροσώπους από τον χώρο των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονέων και της ευρύτερης Ελληνικής κοινωνίας.
Ο Καθηγητής κ. Γ. Μπαμπινιώτης, μετά τη συνάντηση με τον κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο δήλωσε: «Εκτιμώντας την κρισιμότητα της καταστάσεως η οποία επιβάλλει υπεύθυνη στράτευση όλων των δυνάμεων του τόπου που ενδιαφέρονται για την Παιδεία, αποδέχθηκα την πρόταση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η συζήτηση με τον Υπουργό ήταν χρήσιμη και ειλικρινής, ώστε ο διάλογος που θα αρχίσει να είναι ανοιχτός και αποτελεσματικός, χωρίς προηγούμενες δεσμεύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: