Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009


Εγκύκλιος για το κάπνισμα στα σχολεία, Πανεπιστήμια και ΤΕΙ
Τρίτη, 27 Ιανουάριος 2009
πηγή:esos
Τη λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις επιπτώσεις του καπνίσματος μέσα στα σχολεία , τα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια ζητά το υπ. Υγείας με εγκύκλιο που εξέδωσε , ύστερα διαμαρτυρίες γονέων .
Το υπ. Υγείας απευθυνόμενο προς τις Δ/νσεις όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης ζητά να εφαρμοστεί η Υγειονομική Διάταξη που απαγορεύει το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους (Υ1/Γ.Π. οικ. 76017/ ΦΕΚ 1001 – τ.β.’ / 01.08.2002) και κυρίως στους χώρους που παρέχεται εκπαίδευση, όπως:
1. Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημόσια ή Ιδιωτικά).
2. Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημόσια ή Ιδιωτικά).
3. Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Ιδρύματα και γενικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
4. Φροντιστήρια
5. Ιδρύματα παροχής Προσχολικής Αγωγής (νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, βρεφονηπιακοί σταθμοί, παιδότοποι)
Το υπ. Υγείας σημειώνει πως οι ειδικοί χώροι στους οποίους επιτρέπεται το κάπνισμα (καπνιστήρια), όπως προβλέπεται στην Υγειονομική Διάταξη ορίζονται από τους Διευθυντές – Προϊσταμένους των αρμόδιων φορέων, ανάλογα με τις ανάγκες τους, χωρίς να παρεμποδίζεται η ουσιαστική λειτουργία της υπηρεσίας, φέρουν ανάλογη σήμανση και έχουν ισχυρές εγκαταστάσεις συστημάτων εξαερισμού, απευθύνονται δε:
1. Για τα ιδρύματα Προσχολικής Αγωγής, για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και για τα Φροντιστήρια, μόνο στο προσωπικό που επιθυμεί να καπνίσει.
2. Για τα ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο προσωπικό που καπνίζει (επιστημονικό, διοικητικό, βοηθητικό) και στους φοιτητές.
Επισημαίνεται ότι υπεύθυνοι για την εφαρμογή της παραπάνω Υγειονομικής Διάταξης είναι οι άμεσοι Προϊστάμενοι των υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: