Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

«Αδελφάκι» … απέκτησε η Διδασκαλική Ομοσπονδία
17/11/2008 12:02 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: esos.gr
KANETE ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Η Διδασκαλική Ομοσπονδία δεν θα πρέπει πλέον να διεκδικεί την αποκλειστικότητα στο συνδικαλιστικό χώρο των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η ΔΟΕ προσέφυγε στα δικαστήρια και ζητούσε - ως έχουσα νόμιμο συμφέρον - την ακύρωση και ‘εξαφάνιση’ της Απόφασης του 1998 του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που ενέκρινε το καταστατικό της Ομοσπονδίας της ΟΚΠΕ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ) . Το δικαστήριο με απόφαση που εξέδωσε δικαιώνει την ΟΚΠΕ και απορρίπτει την τριτανακοπή της ΔΟΕ και την παρέμβαση της ΑΔΕΔΥ υπέρ της ΔΟΕ. Θεωρεί ότι η παράλληλη δράση και λειτουργία των δυο Ομοσπονδιών «συμβάλλει καλύτερα στην επίτευξη των σκοπών τους», αλλά και καταλήγει ότι «άξια μεγαλύτερης προστασίας θεωρείται η άσκηση του δικαιώματος» της ύπαρξης και λειτουργίας της ΟΚΠΕ. Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας μάρτυρες από την πλευρά της ΔΟΕ ήταν ο Μπαμπούρας Πολυζώης (Γραμματέας Δημόσιων Σχέσεων ΔΟΕ) και ο Ηλιόπουλος Ηλίας (Δάσκαλος, Γεν. Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: