Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Γαλάζια λαοθάλασσα


Μέγα πλήθος, μέγα πάθος! Την καλύτερη απάντηση στους δημοσκόπους και σε όσους έχουν προεξοφλήσει -από καιρό μάλιστα- αρνητικό αποτέλεσμα της Ν.Δ. στην κρίσιμη αυριανή αναμέτρηση, έδωσαν χθες οι χιλιάδες πολίτες που αποθέωσαν τον Κώστα Καραμανλή στο Πεδίον του Άρεως

Με την κεντρική προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στο Πεδίον του Άρεως έπεσε και επισήμως η αυλαία της προεκλογικής περιόδου. Στην ομιλία του ο κ. Καραμανλής μίλησε για ξεκάθαρο διακύβευμα, βάζοντας από τη μία πλευρά «εξωπραγματικές υποσχέσεις, απουσία σχεδίου, ασάφεια θέσεων και κίνδυνο οικονομικής περιπέτειας» και από την άλλη «ένα ρεαλιστικό σχέδιο, υπεύθυνο, με συγκεκριμένα, ειλικρινή και αναγκαία μέτρα».
Ο κ. Καραμανλής καταφέρθηκε προσωπικά κατά του κ. Παπανδρέου, υποστηρίζοντας πως το τελευταίο διάστημα, κρύβεται και δεν απαντά σε τίποτα και συμπλήρωσε πως σε όποιο θέμα προσπαθεί να είναι πιο ξεκάθαρος, δημιουργεί μόνο ανησυχίες και προβλήματα, αναφερόμενος στο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, στη συμφωνία ΟΛΠ-Cosco και στις αναφορές του για τον ΟΤΕ και την Ολυμπιακή: «Δημιουργεί ανασφάλεια σε επενδυτές και υποψήφιους επενδυτές. Βάζοντας θέμα ΟΤΕ. Βάζοντας θέμα Ολυμπιακής».


Aυτά που προτείνει o κ. Παπανδρεόυ δεν εφαρμόζονται συνέχισε ο κ. Καραμανλής. «Αν εφαρμόζονταν θα είχαν δυσβάσταχτες επιπτώσεις για όλους τους πολίτες». «Αυτό δεν θα το αφήσουμε να συμβεί», είπε και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για συνονθύλευμα υποσχέσεων. «Ο κ. Παπανδρέου κρύβεται γιατί κρύβει, δεν απαντά γιατί φοβάται μήπως από λάθος του ξεφύγουν αλήθειες», ανέφερε ο κ. Καραμανλής, για αυτό, είπε, επιλέγει τις αοριστίες. “Με αυτές θα κυβερνήσει”, αναρωτήθηκε, συμπληρώνοντας ότι “όπου είναι ξεκάθαρος, μόνο ανησυχίες δημιουργεί” και έφερε ως παραδείγματα τη στάση του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, αλλά και την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά στους Κινέζους. Έκανε λόγο για ανεύθυνες επιλογές που πλήττουν την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της χώρας. Επέκρινε το ΠΑΣΟΚ για απουσία σχεδίου για τη χώρα. “Με τους δικούς τους υπολογισμούς θα χρειάζονταν 10δις για να περιοριστεί το έλλειμμα”. Και έθεσε τα ακόλουθα ερωτήματα: Από που θα τα βρουν; Από που θα περικόψουν τις δαπάνες; Σε ποιους θα φορτώσουν τα βάρη; Ποια θα είναι η φορολογική κλίμακα;


«Η απόφαση της Κυριακής αφορά άμεσα κάθε πολίτη. Το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο: Από τη μια, οι εξωπραγματικές υποσχέσεις, η απουσία σχεδίου, η ασάφεια των θέσεων και, τελικά, ο κίνδυνος οικονομικής περιπέτειας. Από την άλλη, ένα ρεαλιστικό σχέδιο, υπεύθυνο, με συγκεκριμένα, ειλικρινή και αναγκαία μέτρα. Ένα σχέδιο, που διασφαλίζει την ελπίδα, ώστε να βγούμε πιο δυνατοί από την κρίση το 2011».
Αφού επέκρινε τις παρελθούσες κυβερνήσεις του για αύξηση του δημόσιου χρέους και της ανεργίας, πρόσθεσε: «Με αυτήν την αντίληψη, εμφανίζονται και τώρα: Αντί να νοιαστούν για λύσεις, αντί να παρουσιάσουν ένα συγκροτημένο πρόγραμμα, μοιράζουν ένα συνονθύλευμα υποσχέσεων. Τάζουν όλα σε όλους … Δεν λένε, όμως, ούτε από πού θα περικόψουν δαπάνες, ούτε σε ποιους θα φορτώσουν τα βάρη. Διότι ένα είναι βέβαιο: Βάρη θα υπάρξουν, με την δραματική αύξηση της φορολογίας».
Ο Κ. Καραμανλής ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας «σας είπα όλη την αλήθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: