Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κυριακή 5 Απριλίου 2009


Πρόταση των δασκάλων για Ενιαίο Συνδικάτο Εκπαιδευτικών Π.Ε. & Δ.Ε.
Την δημιουργία Ενιαίου Συνδικάτου των Εκπαιδευτικών Π.Ε. & Δ.Ε. προτείνε το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας με επιστολή του προς το ΔΣ της ΟΛΜΕ.
Υπενθυμίζεται πως δάσκαλοι και καθηγητές είχαν προσπαθήσει ξανά το 1960 – 49 χρόνια πριν – χωρίς, δυστυχώς, επιτυχία, είχαν φτάσει, όμως, μέχρι τη σύσταση κοινού καταστατικού.
Η επιστολή της ΔΟΕ έχει ως εξής:
Αγαπητοί συνάδελφοι,Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αποφάσισε να εγγράψει ως θέμα, στην Η.Δ. της 78ης Συνέλευσης του κλάδου, που θα γίνει από 21-24 Ιουνίου 2009, την ίδρυση Ενιαίου Συνδικάτου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πρόταση που είχε ανακοινωθεί από τον Πρόεδρο της Δ.Ο.Ε. στο συνέδριο που πραγματοποιήσατε πέρυσι, στις 8 Μαΐου 2008, στα Χανιά για τα Νέα Βιβλία.
Επειδή τα προβλήματα στο χώρο της Εκπαίδευσης είναι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία κοινά και κοινοί είναι οι αγώνες για την επίλυσή τους, εκτιμούμε ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι επιβεβλημένη η ίδρυση Ενιαίου Συνδικάτου των Εκπαιδευτικών Π.Ε. & Δ.Ε,. όπως, εξάλλου, συμβαίνει σχεδόν σ’ όλες τις χώρες του κόσμου.
Συνάδελφοι,
Φυσικά και αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες ενός τέτοιου εγχειρήματος. Όμως δάσκαλοι και καθηγητές είχαν προσπαθήσει ξανά το 1960 – 49 χρόνια πριν – χωρίς, δυστυχώς, επιτυχία, είχαν φτάσει, όμως, μέχρι τη σύσταση κοινού καταστατικού που σας το αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας.
Αν συμφωνείτε - καταρχήν – με την πρότασή μας, προτείνουμε να συγκροτηθεί κοινή επιτροπή η οποία θα προχωρήσει στην εξειδίκευσή της και στη συνέχεια στην υποβολή της για έγκριση από τα αντίστοιχα όργανα των δύο κλάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: