Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Αναδρομικά το επίδομα των 176€
Νέα σελίδα στους μισθούς και γενικότερα στις αποδοχές των εκπαιδευτικών «γυρίζει» δικαστική απόφαση με τρία σημεία-βόμβες για τον κρατικό προϋπολογισμό. Συγκεκριμένα:1. Για πρώτη φορά αναγνωρίζεται η καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ και στους δασκάλους και τους καθηγητές των ιδιωτικών σχολείων, δηλαδή σε περίπου 50.000 άτομα.2. Η επιδίκαση του επιδόματος γίνεται αναδρομικά για πέντε χρόνια. Ετσι, όμως, ανάβει το «πράσινο φως» για να διεκδικήσουν σε βάθος 5ετίας (και όχι διετίας) τα αναδρομικά τους για μισθούς, επιδόματα, αποζημιώσεις κ.λπ. όλοι οι εργαζόμενοι. Αυτό αναμένεται να δημιουργήσει δεδικασμένο για περίπου 2 εκατομμύρια εργαζομένους.3. Αλλάζει ριζικά o υπολογισμός των αμοιβών για περίπου 300.000 δασκάλους και καθηγητές. Κι αυτό γιατί αναπροσαρμόζει, μετά από 11 χρόνια, τη βάση υπολογισμού των υπερωριών τους, οι οποίες υπερδιπλασιάζονται. Μέχρι σήμερα οι υπερωρίες υπολογίζονται με βάση το μισθό του 1997, δηλαδή από 9,61 ευρώ η ώρα. Με τα νέα δεδομένα η βάση θα φτάνει τα 19,9 ή ακόμη και τα 20,51 ευρώ!Η συγκεκριμένη, κρίσιμη απόφαση εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο Κορίνθου, με αφορμή την προσφυγή που κατέθεσε καθηγητής Φυσικής σε βάρος ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου στην περιοχή της Μαγούλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: