Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τρίτη 14 Απριλίου 2009


Αλλάζει όψη το Λεκανοπέδιο Αττικής
Με το μακρόπνοο σχεδιασμό 20ετίας που ανακοινώθηκε χθες αλλάζει ριζικά η όψη του Λεκανοπεδίου Αττικής. Συγκεκριμένα η κυβέρνηση προχωρεί την άμεση ένταξη 200.000 στρεμμάτων, στην Ανατολική κυρίως Αττική, στο σχέδιο πόλεως, τη δημιουργία ειδικού σώματος «ράμπο» για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων, ενώ μειώνονται οι συντελεστές δόμησης στα εντός σχεδίου πόλεως.
Παράλληλα το μετρό σχεδιάζεται να αποκτήσει 220 χιλιόμετρα και 200 σταθμούς, ενώ η μελέτη για τη γραμμή 4 θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς ανακοίνωσε χθες το νέο ρυθμιστικό σχέδιο για το λεκανοπέδιο και εξήγγειλε τη δημιουργία ειδικού σώματος αδιάφθορων που θα κατεδαφίζει όσα κτίρια κρίνονται αυθαίρετα, ενώ θα ενταχθούν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα στο σχέδιο πόλεως. Το νέο σώμα θα είναι ανεξάρτητο και θα επεμβαίνει για την άμεση κατεδάφιση των κτιρίων που έχουν κριθεί αυθαίρετα, καθώς σήμερα, παρά τις όποιες αποφάσεις νομαρχιών, πολεοδομιών και δικαστηρίων δεν κατεδαφίζονται τα αυθαίρετα. «Ο Έλληνας πρέπει να μάθει ότι το αυθαίρετο κατεδαφίζεται» είπε ο υπουργός.
Σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του νέου ρυθμιστικού περιορίζεται η απρογραμμάτιστη αστική εξάπλωση στην ύπαιθρο και επιδιώκεται το σύνολο της αστικής ανάπτυξης να λαμβάνει χώρα σε πολεοδομημένη γη.......

Δεν υπάρχουν σχόλια: