Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009


Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Δ.Ε για το διάλογο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ Δ.Ε.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Η ΔΑΚΕ Δ.Ε. καταγγέλλει την πλειοψηφία του Δ.Σ της ΟΛΜΕ για την απαράδεκτη απόφαση της να μη συμμετάσχει στο διάλογο που εξήγγειλε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ και θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ΕΣΥΠ για το νέο σύστημα επιλογής υποψηφίων για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.
Υπακούοντας σε μικροκομματικές σκοπιμότητες, η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ και στο Συνασπισμό πλειοψηφία του Δ.Σ της ΟΛΜΕ απέδειξε για άλλη μία φορά την παντελή αδιαφορία της για κάθετι που θα οδηγήσει στη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας μας. Είναι προφανές ότι τα μέλη του Δ.Σ της ΟΛΜΕ που συγκροτούν την πλειοψηφία λειτουργούν ως στυγνά κομματικά στελέχη, που μόνο στόχο έχουν την υπονόμευση οποιασδήποτε πρότασης κατατεθεί-ακόμα και αν αυτή είναι πρωτοποριακή-από φόβο μήπως αποκομίσει πολιτικά οφέλη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Αδιαφορούν για την αγωνία χιλιάδων μαθητών που υποχρεώνονται να εξεταστούν στα πλαίσια ενός παρωχημένου εξεταστικού συστήματος.
Μένουν ασυγκίνητοι στις εκκλήσεις των γονέων για την υιοθέτηση ενός σύγχρονου εξεταστικού συστήματος, που δε θα εξουθενώνει τους μαθητές, δε θα τους αναγκάζει να προσφεύγει στην παραπαιδεία και δε θα εξαντλεί οικονομικά τους ίδιους, όπως συμβαίνει σήμερα.
Οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας ισχυρίζονται ότι «ο διάλογος είναι προσχηματικός» πριν καν προσέλθουν σε αυτόν και παρά το γεγονός ότι η συζήτηση ξεκινά από μηδενική βάση και η κυβέρνηση δεν προσέρχεται έχοντας ένα συγκεκριμένο δεσμευτικό πλαίσιο. Με την τοποθέτηση τους αυτή προσβάλλουν τη νοημοσύνη των συναδέλφων αλλά και των χιλιάδων γονέων και μαθητών, για τους οποίους δήθεν ενδιαφέρονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: