Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

«Ώρες εθνικής ευθύνης»
Την κρισιμότητα των στιγμών, λόγω της δραματικής κατάστασης της διεθνούς οικονομίας, υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «έστω και τώρα, μετά τα χθεσινά, να αντιληφθεί την ανάγκη εθνικής συνεννόησης».Απαντώντας σε ερώτηση του Γ. Παπανδρέου για τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία ο Κ. Καραμανλής απηύθυνε έκκληση για εθνική ομοψυχία στην αντιμετώπιση της κρίσης. Επικαλέστηκε μάλιστα την ιστορική εμπειρία στην επιτυχή αντιμετώπιση δύσκολων εθνικών καταστάσεων όταν οι Ελληνες είναι ενωμένοι καθώς και το παράδειγμα άλλων χωρών όπου η εθνική συνεννόηση κομμάτων και κοινωνικών φορέων αποδείχθηκε αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της κρίσης.
Ο πρωθυπουργός απάντησε και στο αίτημα πρόωρων εκλογών. Είναι μονότονο θέμα και κουραστικό να καταφεύγετε σε ακατάσχετη εκλογολογία, είπε ο κ. Καραμανλής απευθυνόμενος στον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος νωρίτερα είχε επαναλάβει το αίτημα του από το βήμα της Βουλής. «Το έχουμε κλείσει το θέμα, δεν σκέφτομαι εκλογές και σενάρια εκλογών, εμείς δεν παίζουμε με τους θεσμούς» δήλωσε κατηγορηματικά ο Κ. Καραμανλής. Αντίθετα, όπως είπε ο κ. Καραμανλής ο ίδιος και η κυβέρνηση του ασχολούνται με το συλλογικό, κοινωνικό και εθνικό συμφέρον, με την «εθνική υπόθεση με κεφαλαία γράμματα» -όπως είπε χαρακτηριστικά- της αντιμετώπισης της κρίσης και του περιορισμού των συνεπειών της στην ελληνική οικονομία.
Ο πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στα αποτελέσματα των συναντήσεων του με τους πολιτικούς αρχηγούς που είχε την Πέμπτη, από τους οποίους εισέπραξε άρνηση στο αίτημα του για συναίνεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: