Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009


Ο Ο.Σ.Κ. υπεύθυνος για το έργο καθαρισμού στα σχολεία Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου και του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νικόλαου Λέγκα, λύνεται ένα χρονίζον πρόβλημα, σχετικά με τις συμβάσεις του προσωπικού καθαριότητας που υπηρετεί με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου στα σχολεία. Με αυτή ορίζεται ο Ο.Σ.Κ. Α.Ε., εποπτευόμενος φορέας του ΥΠ.Ε.Π.Θ., ως υπεύθυνος για το έργο καθαρισμού στα σχολεία Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμ. 966/17-02-09 Κ.Υ.Α., αποφασίστηκε ο Ο.Σ.Κ. Α.Ε., να προχωρήσει στην σύναψη συμβάσεων με τις σχολικές επιτροπές για το έργο καθαρισμού των σχολείων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης, που δεν καλύπτονται από το προσωπικό καθαριότητας που υπηρετεί σε οργανικές θέσεις, με βάση την υπ’ αριθμ. 140122/Δ4/30-10-08 (ΦΕΚ 2294 Β/11-11-08) απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Σ.Κ. Α.Ε., έγιναν οι κατάλληλες τροποποιήσεις στο καταστατικό της Εταιρείας σχετικά με την αρμοδιότητα για το συγκεκριμένο αντικείμενο και ξεκίνησε η διαδικασία υλοποίησης του έργου σε συνεργασία με το ΥΠ.Ε.Π.Θ. και τις αρμόδιες σχολικές επιτροπές. Στo πλαίσιο της υλοποίησης αυτής, δημιουργήθηκε ειδική πλατφόρμα ηλεκτρονικής καταχώρησης των σχολείων και των σχολικών επιτροπών όλης της χώρας, που είναι χρήσιμα για την σύναψη των συμβάσεων.
Η διαδικασία, προβλέπεται να ολοκληρωθεί σύντομα, οπότε ο Ο.Σ.Κ. Α.Ε. θα είναι σε θέση να υπογράψει τις απαραίτητες συμβάσεις δια των οποίων ολοκληρώνεται η διαδικασία μισθώσεως του έργου καθαρισμού των σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: