Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

ΟΙ ''ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ'' ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥΣ.
ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΟΝΟ ΑΛΛΟΥ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ, ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ !

Σε δύσκολη πολιτικά θέση βρέθηκε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Α.Π κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στη Βουλή για το πόρισμα των κομμάτων αναφορικά με το σκάνδαλο Βατοπεδίου. Η αυτοκριτική που έκανε λίγες ώρες νωρίτερα ο πρωθυπουργός, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για αυτό, οδήγησε τον κ. Παπανδρέου σε θέση άμυνας για την απόφασή του να συγκαλύψει τις ευθύνες Δρυ και Φωτιάδη.
Στο πόρισμά του το ΠΑΣΟΚ «καταπίνει» οποιαδήποτε υπόνοια εμπλοκής των δύο υπουργών των κυβερνήσεών του. Αυτό άλλωστε αποτέλεσε και το σημείο επίθεσης του πρωθυπουργού το πρωί, κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι «ακολουθεί έναν επικίνδυνο δρόμο και προσποιείται ότι δεν ξέρει πώς και πότε ξεκίνησε το θέμα».
Ευθύτατη ήταν η πολιτική κάλυψη, που προσέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στους δύο πρώην υπουργούς των κυβερνήσεων Σημίτη, κάτι που τον οδήγησε στη θέση του απολογούμενου για τα δικά τους λάθη και παραλείψεις. Χωρίς να μπορεί να δώσει πειστικές απαντήσεις για ποιο λόγο το ΠΑΣΟΚ δεν συμπεριέλαβε στο πόρισμά του την απόδοση πολιτικών ευθυνών σε Δρυ - Φωτιάδη, ο κ. Παπανδρέου τους προσέφερε απλόχερα χείρα βοηθείας. Υποστήριξε ότι «ο μεν πρώτος έχει δικαιωθεί από τη δικαστική απόφαση, ο δε δεύτερος διόρθωσε το αρχικό του λάθος». Στο σημείο όμως αυτό, ξέχασε μάλλον να πει ότι ακόμα κι όταν μία λάθος πολιτική απόφαση διορθώνεται, αυτό δεν ακυρώνει τη βαρύνουσα πολιτική ευθύνη που φέρει το πρόσωπο που την πήρε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: