Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ που όλοι ξέρουμε, εδώ και πολλά χρόνια!

Απόσπαση δασκάλου σε γραφείο Βουλευτή
Η ασυνέπεια λόγων και έργων της σημερινής κυβέρνησης αναδεικνύεται για άλλη μια φορά και στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης με την απόσπαση εκπαιδευτικού σε θέση άσχετη προς τα διδακτικά του καθήκοντα. Συγκεκριμένα, στο μέσο της σχολικής χρονιάς, συνάδελφος δάσκαλος της ΣΤ’ τάξης του 27ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων αποσπάστηκε σε γραφείο βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Ιωαννίνων, χωρίς... την εξασφάλιση της αναπλήρωσης του από το Υπουργείο Παιδείας, προκαλώντας έτσι αλυσιδωτή αναστάτωση στη λειτουργία των σχολείων της περιοχής, καθώς το κενό που προέκυψε, καλύφθηκε αναγκαστικά με μετακίνηση δασκάλου από άλλο σχολείο.
Ξεκαθαρίζουμε από την αρχή πως ούτε προσωπικό είναι το θέμα σε σχέση με το δάσκαλο, μα ούτε και παραταξιακό.
Διευκρινίζουμε επίσης πως οποιοσδήποτε συνάδελφος, εκ του νόμου, έχει το δικαίωμα απόσπασής του σε κάποιο πολιτικό γραφείο.
Δυστυχώς στην προκειμένη περίπτωση, εκ των πραγμάτων δημιουργείται ζήτημα, λόγω της χρονικής στιγμής που η απόσπαση –χωρίς να έχει προηγηθεί η αναπλήρωση του κενού- λαμβάνει χώρα.
Δεν μπορεί, άλλωστε, να περάσουν απαρατήρητες οι κατ’ επανάληψη εξαγγελίες της κ. Διαμαντοπούλου για δραστικό περιορισμό των αποσπάσεων και η επισήμανσή της πρώτα να καλύπτεται το κενό που προκύπτει και έπειτα ο συνάδελφος να αποσπάται.
troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: