Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Καταργείται η μονιμοποίηση αναπληρωτών και ωρομισθίων (;)

ΔΑΚΕ ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΑ Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών
Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Ερωτηματικά δημιουργεί η πρόθεση της νέας κυβέρνησης ΠαΣοΚ, όπως δημοσιεύτηκε στον ηλ. τύπο (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1073815&lngDtrID=244) να καταργήσει μια σειρά μοριοδοτήσεων για πρόσληψη στο Δημόσιο, μεταξύ των οποίων φαίνεται να συμπεριλαμβάνεται και αυτή που αφορά τους συναδέλφους αναπληρωτές και ωρομίσθιους.
Η προηγούμενη κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη -εν μέρει- σε μια απαίτηση του συνδικαλιστικού κινήματος για ένα αντικειμενικό σύστημα προσλήψεων, καθιέρωσε νομοθετικά την αναλογία «60-40» (ΑΣΕΠ-προϋπηρεσία) και θέσπισε το χρονικό όριο των 30 και 24 μηνών αντίστοιχα (αναλόγως της επίδοσης στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ) για τη μονιμοποίηση.
Το ως άνω πλαίσιο, το οποίο σε μεγάλο βαθμό αντιμετωπίστηκε θετικά από τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, φαίνεται πως βαίνει προς κατάργηση και μάλιστα άμεσα, χωρίς μεταβατικό στάδιο.
Δημιουργείται λοιπόν εύλογη ανησυχία σε χιλιάδες συναδέλφους, πόσο μάλλον όταν όλοι θυμόμαστε πως με αντίστοιχη "αποφασιστικότητα", μ' άλλα λόγια με αιφνιδιασμό και αλαζονεία, κατήργησε το ΠαΣοΚ, λίγα χρόνια πριν και εν μία νυκτί, την φαλκιδευμένη επετηρίδα. Και λέμε φαλκιδευμένη, γιατί νωρίτερα, με απόφαση του τότε υπ. (πρώην Εθνικής) Παιδείας και σημερινού Πρωθυπουργού κου Παπανδρέου, πρόταξαν στη μονιμοποίηση αποφοίτους πανεπιστημίων της Βαλκανικής (βλ. πχ Σκόπια), σπρώχνοντας στην αδιοριστία χιλιάδες συναδέλφους που είχαν ολοκληρώσει τις σπουδές τους στις Παιδαγωγικές Ακαδημίες και στις Παιδαγωγικές σχολές των Πανεπιστημίων της Ελλάδας.
Γεννάται λοιπόν το ερώτημα: Τι μέλλει γενέσθαι μ'όλους αυτούς τους συναδέλφους αναπληρωτές και ωρομισθίους, οι οποίοι εργάζονται αυτήν τη στιγμή στην εκπαίδευση και συλλέγουν προϋπηρεσία έχοντας την προσδοκία του μόνιμου διορισμού; Θα τους πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων, όπως ήδη έπραξαν με χιλιάδες συμβασιούχους και με τους εργαζόμενους στα stage;
Τον ως άνω προβληματισμό τον θέτουμε ΤΩΡΑ, πριν ολοκληρωθεί η διαβούλευση επί του προρρηθέντος νομοσχεδίου, ώστε να συμβάλλουμε και να απαιτήσουμε την ορθή τελική διατύπωσή του. Ζητάμε δηλαδή να ληφθεί μέριμνα για τους μέχρι σήμερα εργαζόμενους συναδέλφους αναπληρωτές και ωρομισθίους στα σχολεία, ώστε σ'ένα μεταβατικό στάδιο δύο -το πολύ- χρόνων να έχουν απορροφηθεί ΟΛΟΙ ως μόνιμοι υπάλληλοι στην εκπαίδευση. Οποιαδήποτε άλλη σκέψη, λύση, πράξη θά'ναι δείγμα κοινωνικής αδικίας, αναλγησίας, εξαπάτησης.
Και θα μας βρει κάθετα και δυναμικά αντίθετους.
ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ
για τα σχολεία που ονειρευόμαστε
---------------------
Δεν υπάρχουν χαμένες υποθέσεις, εκτός από εκείνες που οι ίδιοι εμείς εγκαταλείψαμε (Κλεόβουλος ο Ρόδιoς)

Δεν υπάρχουν σχόλια: