Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009




35 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 7ΧΡΟΝΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ.ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΑΡΧΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

ΟΤΑΝ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΕΒΑΖΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΕΟΚ, ΣΗΜΕΡΙΝΗ Ε.Ε. ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ¨ΖΙΒΑΓΚΟ'', ΦΩΝΑΖΑΝ :
"ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ", ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ....ΙΣΩΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ!!!
35 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
«…Είμαστε τώρα σε μια περίοδο καθοριστικής σημασίας, για το άμεσο και το απώτερο μέλλον της Πατρίδας μας.
Οι κρίσιμες περιστάσεις απαιτούν σταθερότητα, αλλά και δύναμη φυγής προς τα εμπρός. Απαιτούν σύνεση, αλλά και αποφασιστικότητα.
Απαιτούν δύσκολες αποφάσεις και όχι νεφελώδη, ευχάριστα λόγια, που δεν έχουν καμιά επαφή με την πραγματικότητα.
Κρίνονται, στο επόμενο διάστημα, μεγάλα εθνικά ζητήματα. Κρίνεται η δυνατότητά μας να περιορίσουμε τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Κρίνεται η ικανότητά μας να χτίσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο.
Τιμώντας σήμερα την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, θέλω να επαναλάβω μια συμφωνία με την ίδια την κοινωνία.
Μια συμφωνία αρχών και αξιών , που ξεπερνά το εφήμερο, που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών και στις προκλήσεις των καιρών:
- Τη συμφωνία που υποδεικνύει σε όλους η επέτειος που τιμούμε.
- Τη συμφωνία για ανυποχώρητες συγκρούσεις με διαπιστωμένες αδυναμίες και χρόνιες στρεβλώσεις, που βάζουν εμπόδια στην πορεία της κοινωνίας.
- Τη συμφωνία να αγνοούμε το πολιτικό κόστος, για να προωθούμε έμπρακτα το συλλογικό συμφέρον…» ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
-> Η ιστορία δεν παραγράφεται, δεν παραχαράσσεται
Kορυφαίοι συνταγματολόγοι του τόπου αποκατέστησαν την αλήθεια, δίνοντας την πραγματική ερμηνεία της συνταγματικής διάταξης για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, όταν ο αρχηγός και η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ επιχείρησαν να αλλοιώσουν το αυθεντικό νόημα του Συντάγματος της Ελλάδας.
Σήμερα, που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί να αλλοιώσει τη μεταπολιτευτική ιστορία της πατρίδας μας, δεν απαιτείται να παρέμβει κανείς. Ο λαός έχει ιστορική μνήμη και γνωρίζει πολύ καλά τον καίριο και αποφασιστικό ρόλο του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα μετά την επτάχρονη δικτατορία. Θυμάται τη συμβολή του στο «Ελληνικό Θαύμα», όπως ονομάστηκε διεθνώς η αναίμακτη εγκαθίδρυση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος το 1974. Και αναγνωρίζει τον ηγετικό ρόλο που διαδραμάτισε στην εθνική συμφιλίωση.
Σήμερα, θεωρούμε τους καρπούς της δημοκρατίας ως δεδομένους και αυτονόητους. Οφείλουμε όμως να θυμόμαστε εκείνους τους ανθρώπους που μοιράστηκαν με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το όραμα της δημοκρατίας και της εθνικής συμφιλίωσης. Εκείνους που, μαζί με το σύνολο που λαού μας, αγωνίστηκαν για όσα σήμερα στη δημοκρατική Ελλάδα απολαμβάνουμε. (απόσπασμα από την ομιλία του Πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή)

Δεν υπάρχουν σχόλια: