Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

«Δρακόντεια μέτρα» για τη βία στα σχολεία στη Γαλλία
Μια σειρά μέτρων για την καταπολέμηση της βίας στα σχολεία, στα οποία περιλαμβάνεται η δημιουργία ομάδων ειδικών πρακτόρων και η δυνατότητα του διδακτικού προσωπικού να ψάχνει τις σάκες των μαθητών, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί. «Το διευθυντικό και το στελεχικό προσωπικό θα πρέπει στο μέλλον να διαθέτουν τα μέσα για να εξασφαλίζουν ότι οι μαθητές δεν φέρουν όπλα», τόνισε ο Ν. Σαρκοζί σε ομιλία του στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.Όπως ανέφερε, «θέλω κάθε διευθυντής σχολείου να μπορεί να διαθέτει μια κινητή ομάδα πρακτόρων εκπαιδευμένων που θα βοηθούν τους επικεφαλής των ιδρυμάτων αν υπάρξει συγκεκριμένη δυσκολία σχετική με την πειθαρχία σε λυκειο ή κολέγιο».Εξάλλου, ο Ν. Σαρκοζί εξέφρασε τη βούλησή του να υπάρξουν στα γαλλικά σχολεία κάμερες, ενώ όπως τόνισε, αναφερόμενος στο μακελειό που συνέβη στις 11 Μαρτίου σε σχολείο της Γερμανίας, «δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ τους 17 νεκρούς του Βίνεντεν».Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο γάλλος πρόεδρος επέκρινε επίσης, όσους είναι κατά των νέων μέτρων. Συνδικάτα εκπαιδευτικών και γονέων μαθητών είχαν εκφράσει πολύ έντονες επιφυλάξεις, ενώ η γαλλική αντιπολίτευση επέκρινε τον Ν. Σαρκοζί ότι ανεβάζει το θέμα της ασφάλειας μέσα στην προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωπαϊκές εκλογές.Πάντως, ο γάλλος πρόεδρος εν τέλει, δεν υιοθέτησε δύο από τις πιο αμφιλεγόμενες προτάσεις του γάλλου υπουργού Παιδείας, Ξαβιέ Νταρκό: την εγκατάσταση συστημάτων ανίχνευσης στις εισόδους των σχολικών ιδρυμάτων και οικονομικές κυρώσεις για την οικογένεια, όταν το παιδί φέρνει όπλο στο σχολείο.Τα μέτρα ανακοινώθηκαν λίγες ημέρες έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε στη Γαλλία, όταν ένας 13χρονος μαθητής τραυμάτισε ελαφρά με μαχαίρι μια εκπαιδευτικό, σε λύκειο στα νοτιοδυτικά τη χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: