Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ,ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ''ΒΑΤΟΠΕ(ΑΙ)ΔΙΟΥ''
Η πολιτική ζωή του τόπου εισέρχεται αυτή την εβδομάδα σε μία από τις κρισιμότερες περιόδους των τελευταίων ετών. Οχι μόνο εκ του γεγονότος ότι κρίνεται η στάση των πολιτικών κομμάτων και του Κοινοβουλίου ως θεσμικού συνόλου έναντι της υπόθεσης του Βατοπαιδίου, που έχει προκαλέσει το κοινό αίσθημα. Ακόμα περισσότερο κρίνεται και δοκιμάζεται η αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου. Εάν, δηλαδή, θα προσέλθει -και αναφερόμαστε κυρίως στα κόμματα εξουσίας- στις δύο ψηφοφορίες για τη συγκρότηση Εξεταστικής των πραγμάτων Επιτροπής και Προανακριτικής Επιτροπής με σκοπό την ουσιαστική αποτύπωση των ευθυνών ή με στόχο να καταγάγει κάθε πλευρά νίκη εντυπώσεων επί της αντίπαλης.
Το μείζον ζητούμενο απ’ όλα αυτά είναι να δρομολογηθεί με ταχύτατους ρυθμούς η διαλεύκανση της υπόθεσης. Τόσο μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που θα επιλέξει, τελικώς, το Σώμα όσο και μέσω της εισαγγελικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη και πρέπει να βοηθηθεί ώστε να καταλήξει σύντομα σε αποτελέσματα.
Η ταχύτητα σε όλα αυτά είναι κρίσιμο μέγεθος. Για τον απλούστατο λόγο πως η πολιτική ζωή δεν έχει την πολυτέλεια να ζει για πολύ καιρό ακόμα μέσα στη «μονοκαλλιέργεια» του Βατοπαιδίου.
Ηδη, εύκολα διαπιστώνει κανείς φαινόμενα αδράνειας και απραξίας σε τομείς του κυβερνητικού έργου. Πράγμα το οποίο καθίσταται ακόμα πιο επικίνδυνο καθώς πλησιάζουν ολοένα περισσότερο στη χώρα μας οι επιπτώσεις της διεθνούς ύφεσης – μόλις προχθές ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ μετέφερε δυσοίωνες προβλέψεις για τη χρονική διάρκεια της κρίσης στον Ελληνα πρωθυπουργό.
Ακόμα κι αν, λοιπόν, η αξιωματική αντιπολίτευση αρέσκεται να επιδίδεται σε μονοσήμαντες τακτικές περί (υπαρκτών) σκανδάλων ή (συχνά) περί σκανδαλολογίας, η κυβέρνηση οφείλει να κάνει χειρισμούς που θα ασφαλίζουν την οικονομία και τους πολίτες.
Γι’ αυτό και είναι απολύτως αναγκαίο να κλείσει όσο το δυνατόν ομαλότερα ο κοινοβουλευτικός κύκλος αυτής της εβδομάδας και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες διερεύνησης της υπόθεσης, ώστε να επιστρέψουμε στην πολιτική και οικονομική πραγματικότητα των μεγάλων ανοικτών θεμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: