Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

98.000 ΝΗΠΙΑ (ΠΟΣΟΣΤΟ 100%) ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
...φέτος είναι η πρώτη χρονιά που υλοποιείται ο νόμος για το υποχρεωτικό Νηπιαγωγείο. Πολλοί αμφισβήτησαν την δυνατότητά μας να πετύχουμε και ισχυρίστηκαν ότι 60.000 νήπια θα βρεθούν στο δρόμο γιατί οι υποδομές των δημοσίων Νηπιαγωγείων δεν θα μας επιτρέψουν να τ’ απορροφήσουμε.
Με ικανοποίηση τώρα που άρχισε πια η σχολική χρονιά μπορώ να πω ότι απορροφήθηκε σε όλη τη χώρα το 100% των νηπίων, 98.000 νήπια στα δημόσια Νηπιαγωγεία και εκτός αυτού, απορροφήθηκε και το 92% των αιτήσεων των προνηπίων στα υποχρεωτικά Νηπιαγωγεία, 49.000 περίπου προνήπια.
Αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα υλοποίησης του υποχρεωτικού Νηπιαγωγείου προχωρά καλά και ότι η πολιτεία έχει την ετοιμότητα εκτός από εξαγγελίες και νομοθετήματα, να εφαρμόζει πολιτικές που έχουν σημαντική θετική κοινωνική επέκταση. (απόσπασμα ομιλίας του Υπουργού Παιδείας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: