Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ.
(ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΩΣ ΣΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΣΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ)
Πελατειακή η τοποθέτηση του εκπαιδευτικού δυναμικού*
Δευτέρα, 08.09.08 (πηγή:E.T)

Οι διστακτικές απόπειρες που κατά καιρούς κάνει το υπουργείο Παιδείας για να τακτοποιήσει το εκπαιδευτικό δυναμικό της χώρας συντρίβονται στις συμπληγάδες του πελατειακού συστήματος που έχει εγκαταστήσει στην εκπαίδευση το κομματικό κράτος. Οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών σε σχολεία κοντά ή μακριά από το σπίτι τους και οι αποσπάσεις σε άλλες από τις οργανικές τους θέσεις αποτελούν αντικείμενο πελατειακών συναλλαγών με πολιτικά γραφεία και συνδικαλιστικές παρατάξεις.

το πλήρες κείμενο εδώ

Χαμένοι στην... απόσπαση*
Δευτέρα, 08.09.08

Μαύρη τρύπα περίπου 10.000 αποσπασμένων εκπαιδευτικών, οι οποίοι δεν εμφανίζονται στα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, αποκαλύπτει η έρευνα του ΕΤ. Η μαύρη τρύπα εντοπίζεται στη σκοτεινή πλευρά της εκπαίδευσης, όπου κυριαρχεί το πελατειακό σύστημα που ελέγχει τις τοποθετήσεις και τις αποσπάσεις, προκαλώντας στα μισά σχολεία της χώρας «υπερχείλιση» εκπαιδευτικών και στα άλλα μισά ελλείψεις, χωρίς συνείδηση για την τεράστια βλάβη στην εκπαιδευτική διαδικασία.

το πλήρες κείμενο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: