Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Υπόθεση Ζίμενς(Μίζνες): Ο Τρεπεκλής, πήγε τους εκπροσώπους της SAIC δύο φορές στο ΥΠΕΞ, στο γραφείο του συμβούλου του Γιώργου Παπανδρέου
Τουλάχιστον δύο φορές, ο Γιώργος Τρεπεκλής, μαζί με εκπροσώπους της SAIC, επισκέφθηκαν το υπουργείο Εξωτερικών, όταν επικεφαλής του ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφέρει σε δύο καταθέσεις του ο κ.Παύλος Πεζάς. Ως γνωστόν, ο κ.Τρεπεκλής ήταν εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας, SAIC, η οποία ήταν επικεφαλής της κοινοπραξίας εταιρειών για το C4i. Υπερεργολάβος της κοινοπραξίας ήταν η Siemens. Ο κ.Πεζάς από την πλευρά του, κατέθεσε στο πλαίσιο της διερεύνησης του σκανδάλου Siemens, ως εκπρόσωπος της αντίπαλης στη SAIC εταιρεία Thales και επέμεινε για τις σέσεις Τρεπεκλή «με την οικογένεια Παπανδρέου και τις πολύ στενές σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ, γενικότερα».
Ειδικότερα, στην κατάθεσή του, στις 30 Ιουνίου 2008, είπε ότι «ο αντιπρόσωπος της SAIC, κ.Τρεπεκλής, μαζί με εκπροσώπους της ίδιας εταιρείας, επισκέφθηκαν τουλάχιστον δυό φορές το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο διαδικαστικά δεν εμπλεκόταν στη διαδικασία». Στις 5-2-2009, σε άλλη κατάθεσή του, ανέφερε, πάλι για τον κ.Τρεπεκλή: «Ηταν ενεργή η συμμετοχή του στις διαπραγματεύσεις, μάλιστα στις συναντήσεις που γίνονταν, επειδή προτιμούσαν οι συνεννοήσεις να γίνονται στα ελληνικά, μιλούσε εκείνος για λογαριασμό της SAIC. Βέβαια, από όσο γνωρίζω ο Τρεπεκλής δεν είχε προηγούμενη εμπειρία σε θέματα έργων που αφορούν ασφάλεια και ειδικότερα αναπτυγμένων συστημάτων C4i. Λόγω αυτής της έλλειψης εμπειρίας σε τέτοιου είδους εξειδικευμένο έργο, εκτιμώ ότι οι κύριοι λόγοι της ανάμειξής του με τη SAIC ήταν το γεγονός ότι ο ίδιος είχε ιδιαίτερα στενά προσωπικές σχέσεις με την οικογένεια Παπανδρέου και από έρευνα που έχω κάνει, λόγω ακριβώς της ανάμειξής του στην υπόθεση, διαπίστωσα, μέσω τρίτων που διεξήγαγαν σχετική έρευνα, ότι εθεάθη αυτός μαζί με στελέχη της SAIC να κατεβαίνουν από αυτοκίνητο, το οποίο είχε σταθμεύσει στην είσοδο του υπουργείου Εξωτερικών και να εισέρχονται εντός αυτού. Και όλα αυτά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για την ανακήρυξη του αναδόχου. Το γεγονός της επίσκεψης του Τρεπεκλή και των στελεχών της SAIC, κατά την επίμαχη περίοδο στο ΥΠΕΞ, την επιβεβαίωσε σε μένα και ο Τ.Τ. (σ.σ. αναφέρει όνομα δημοσιογράφου), ο οποίος βρισκόταν εντός του γραφείου συμβούλου του τότε υπουργού Εξωτερικών –μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή το όνομά του- και μου είπε ότι είδε τον Τρεπεκλή να εισέρχεται στο γραφείο του συμβούλου».
Εάν πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο, είναι απορίας άξιον ποιόν σύμβουλο του κ.Γ.Παπανδρέου και για ποίο λόγο επισκέφθηκε η ομάδα των αμερικανών με τον κ.Τρεπεκλή. Στην κατάθεσή του, ο κ.Πεζάς, αφού αφήνει να εννοηθεί πως η κατακύρωση του έργου για το C4i στην SAIC, ήταν τουλάχιστον παράτυπη, αναφέρει ότι η εταιρεία Thales, με επιστολή της προς τον τότε πρωθυπουργό, κ.Σημίτη, στις 28-2-2003, παρέθεσε όλες τις μεθοδεύσεις για να δοθεί το έργο στην κοινοπραξία της SAIC και να αποκλειστεί η αμερικανο-γαλλική κοινοπραξία, TRS. Η επιστολή κοινοποίθηκε σε πολλούς υπουργούς και άλλους αρμόδιους παράγοντες φορέων (π.χ. «Αθήνα 2004»). Μεταξύ αυτών, στους υπουργούς Αμύνης, Γ.Παπαντωνίου, Δημόσιας Τάξης, Μ.Χρυσοχοΐδη, Εσωτερικών, Κ.Σκανδαλίδη, αλλά και στον τότε υπουργό Εξωτερικών, κ.Παπανδρέου. Ο τελευταίος, ήταν ο μοναδικός υπουργός που κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στις 13-3-2003, οπότε κατακυρώθηκε το έργο στη SAIC, απουσίαζε από τη συνεδρίαση.
Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ο κ.Πεζάς λέγει ότι πρόσωπο, του οποίου το όνομα αναφέρει, του είχε πεί ότι «υπήρχαν συστάσεις, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων προς το γραφείο του πρωθυπουργού από τον αδελφό του (σ.σ. εννοεί τον αδελφό του κ.Σημίτη), προκειμένου να ευνοηθούν τα γερμανικά συμφέροντα». Οσον αφορά τον τότε υφυπουργό Δημόσιας Τάξης, κ.Μαλέσιο, ο οποίος αρχικώς χειρίστηκε το έργο C4i, μεταξύ άλλων, λέγει: «Ο κ.Μαλέσιος άλλαξε δύο μέλη της επιτροπής (σ.σ. επιτροπή αξιολόγησης από ειδικούς) και έβαλε στη θέση τους άτομα που είχαν συμμετάσχει στη σύνταξη των τευχών. Γεγονός που δεν επιτρέπεται από τις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος αρ.16, αφού πρέπει να είναι διαφορετικό το πρόσωπο που έχει συντάξει τα τεύχη, δηλαδή που προδιαγράφει, και διαφορετικό το πρόσωπο που αξιολογεί. Στη συνέχεια, αυτά τα δύο μέλη προσπάθησαν να πείσουν τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής αξιολόγησης ότι θα έπρεπε να επιλεγεί η προσφορά της SAIC».
πηγή:Ε.Τ.
Αρχίζουν και ξεκαθαρίζουν τα πράγματα, απομένει να αποκαλυφθεί ποιος είχε συμφέρον να δραπετεύσουν οι ταμίες της ΖΙΜΕΝΣ και ποιος τους βοήθησε να φύγουν προεκλογικά η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ; ε,ρε γλέντια!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: