Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Ιδρύουν και πάλι το πασοκικό κράτος....!

Δεν πέρασαν παρά λίγα 24ωρα από την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την Κυβέρνηση και άρχισε το ξήλωμα του κρατικού μηχανισμού καθώς επίσης και των προσώπων τεχνοκρατών και μη, που δεν ανήκουν στην επιρροή του.
Η πολιτική αυτή, έρχεται σε αντίθεση με τις διακηρύξεις περί αξιοκρατίας και τις επιλογές κρατικών λειτουργών με δημόσια πρόσκληση, τους οποίους τελικά θα αξιολογήσουν οι κ.κ. Πάγκαλος και Ραγκούσης, που κάθε άλλο παρά εχέγγυα ...αντικειμενικότητας παρέχουν.
Χθες είχαμε ένα μπαράζ ανακοινώσεων και δηλώσεων για μέτρα, αποφάσεις και προαγγελίες για "αναδιάρθρωση" υπηρεσιών, που στην ουσία, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η επανίδρυση χωρίς προσχήματα του "καθεστώτος" ΠΑΣΟΚ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν υπουργοί που δεν πρόλαβαν καλά – καλά να καθίσουν στις καρέκλες τους και εξέδωσαν αποφάσεις, με συγκεκριμένες κομματικές στοχεύσεις.
Οι πράξεις αυτές, σχολιάζονται ιδιαίτερα αρνητικά από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, καθώς ακόμη δεν έχει ξεχαστεί η πολιτική που είχε ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία, όταν ανέλαβε την εξουσία το 2004 όταν πορεύτηκε για πολλούς μήνες με στελέχη που είχε διορίσει σε σημαντικές θέσεις της Δημόσιας Διοίκησης η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα:
• Χθες ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοϊδης, προανήγγειλε "αναδιάρθρωση όλων των Υπηρεσιών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής", που στην πράξη σημαίνει ότι προτίθεται να προχωρήσει σε δυσμενείς μεταθέσεις ή και σε έκτακτες κρίσεις δύο – τρεις μήνες πριν τις κανονικές με προφανή σκοπό να προωθήσει "ημέτερους" σε θέσεις κλειδιά. Επίσης προανήγγειλε την κατάργηση της Αγροφυλακής, χωρίς να έχει καμία ενημέρωση για το έργο της και κυρίως για το ρόλο που διαδραματίζει στην ύπαιθρο. Ακόμη αναφέρθηκε στην πρόθεσή του να αλλάξει την ηγεσία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα τοποθετήθηκε σε αυτή ο εισαγγελέας κ. Παπαγγελόπουλος, σε αντίθεση με τη Ν.Δ. που είχε διατηρήσει στη θέση του επί πολύ χρόνο τον αρχηγό που είχε ορίσει το ΠΑΣΟΚ.
• Η Υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου με απόφασή της ανέστελλε προσωρινά (;) το πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, που αφορούσε κυρίως τα παιδιά των φτωχών οικογενειών και των απομακρυσμένων περιοχών, επικαλούμενη έλλειψη κονδυλίων.
Στην πραγματικότητα με τον τρόπο αυτό σκοπεύει στον διορισμό από την ίδια εκπαιδευτικών, κάτι άλλωστε που έμμεσα επιβεβαιώνεται από δήλωσή της που ακολούθησε των αντιδράσεων που σημειώθηκαν και στην οποία υπόσχεται ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει άμεσα, μόλις εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι "και οι διαδικασίες πρόσληψης να διέπονται από αξιοκρατία και διαφάνεια".
• Στο Υπουργείο Υποδομών, ο υπουργός Δ. Ρέππας, απαγόρευσε την εκταμίευση κονδυλίων για έργα που η χρηματοδότησή τους αποφασίστηκε προεκλογικά.
• Η Υπουργός Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κίνησε τις διαδικασίες κατάργησης του Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση και λειτουργία Ιδιωτικών Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ικανοποιώντας έτσι "αιτήματα" που υπήρχαν.
ΚΑΙ ...ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ.!
Εκτός όμως από τις "αποφάσεις επανίδρυσης του κράτους ΠΑΣΟΚ", σε εξέλιξη είναι και ένας παραπολιτικός – λασπολογικός πόλεμος κατά πρώην υπουργών, καθώς οι διάδοχοί τους, διοχετεύουν στα Μ.Μ.Ε. πληροφορίες για παραλαβή άδειων γραφείων κλπ.
Χθες ο πρώην υπουργός Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου, αναγκάστηκε να προβεί σε δήλωση και να διαψεύσει επί της ουσίας τον διάδοχό του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας ότι όλοι οι φάκελοι βρίσκονται στις υπηρεσίες του Υπουργείου, όπως είναι το σωστό και όχι στα γραφεία του Υπουργού και των συμβούλων του.
Ό,τι υπήρχε στη βιβλιοθήκη και στο γραφείου του Υπουργού, προσέθεσε, ήταν προσωπικά αρχεία και αντικείμενα.




Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

2009: Η ΝΔ ΨΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ(;) ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1974!

Τελευταία εχει ανοίξει μια συζήτηση σχετικά με το να βρεί η ΝΔ την ιδεολογική της ταυτότητα, ε λοιπόν φίλοι μου η ιδεολογική ταυτότητα της ΝΔ υπάρχει απο το 1974 και είναι επίκαιρη ακόμα και σήμερα.
Ιδού τι έλεγε στην ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ ο Κωνσταντινος καραμανλής το 1974.


"Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το έθνος με το λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη".

Κωνσταντίνος Καραμανλής Προσυνέδριο στην Χαλκιδική Απρίλιος 1977

"Τα κόμματα για να εκπληρώσουν την αποστολή τους πρέπει: Πρώτον, να έχουν σαφή ιδεολογία και σταθερό προσανατολισμό. Δεύτερον, να κατέχονται από υψηλό αίσθημα ευθύνης. Τρίτον, να είναι δημοκρατικά οργανωμένα".


ΤΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ;;

Αυτή είναι η “κοινωνική πολιτική”; Αυτή είναι η δωρεάν παιδεία;



Η εντολή κατέφθασε σε όλες τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σήμερα το πρωί στην Πιερία, αλλά φαντάζομαι και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ακόμη δεν ορκίσθηκαν στο υπουργείο και το πρώτο πράγμα που έχει προτεραιότητα αυτό είναι; Πότε πρόλαβαν και την έστειλαν την εγκύκλιο; Την είχαν έτοιμη προεκλογικά; Πάλι εκκαθαρίζουν τον κρατικό μηχανισμό από τους αντιπάλους; Τί θα γίνει επιτέλους με το ρεβανσισμό πότε του ενός και πότε του άλλου;
Ν.Π
Δάσκαλος
Κατερίνη

σσΟ: Πραγματικά ακατανόητη και αντικοινωνική ενέργεια. Ελπίζουμε τουλαχιστον να υπάρξει μια εξήγηση…
Δημοσιεύθηκε από olympiada

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Διαμαντοπούλου: Δεύτερη επίσημη γλώσσα η αγγλική

Tην καθιέρωση της αγγλικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας του ελληνικού κράτους εισηγείται η ελληνίδα επίτροπος ΄Αννα Διαμαντοπούλου με συνέντευξή της στην Καθημερινή της Κυριακής, με το σκεπτικό ότι η χώρα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη καθώς στο τέλος του 2006, με την προωθούμενη διεύρυνση και την ένταξη άλλων δέκα χωρών στην ΕΕ, θα τεθεί ευθέως το ζήτημα της πολυγλωσσίας.
«Η Ευρώπη θα μοιάζει με σύγχρονη Βαβέλ», τονίζει η κ. Διαμαντοπούλου, καθώς θα υπάρχουν είκοσι γλώσσες. «Ποιος μπορεί να φανταστεί μια ευρωπαϊκή διαδικασία με ταυτόχρονη μετάφραση σε 20-22 γλώσσες;», διερωτάται. Απαντώντας σε όσους έχουν αντιρρήσεις, προβάλλοντας φόβους για απώλεια της εθνικής μας γλώσσας και κληρονομιάς, η ελληνίδα επίτροπος απαντά ότι «οι Έλληνες δεν θα πάθουν τίποτε αν μάθουν να μιλούν το ίδιο καλά με τα ελληνικά και τα αγγλικά».

Αυτά στην Καθημερινή πριν μερικά χρόνια....ΣΗΜΕΡΑ;

ΑΠΟΨΗ

Η  ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΠΡΕΣ ΜΕ ΣΥΝΕΔΡΟΥΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 2007 ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΔΥΝΗΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ 4ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ!

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΔΕ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΔΗΝΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ...

Η ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ, ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΝΔ ΕΝΩΜΕΝΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΕΩΣ ΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ..

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΣΑΣ ΛΑΤΡΕΨΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΛΑΤΡΕΥΕΙ, ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ.
ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΒΑΡΗ ΠΟΥ ΔΕ ΣΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ!

Θα ήθελα να τονίσω ότι πρόκειται για εντελώς προσωπικές απόψεις, για αυτό και ενυπόγραφες, και καμία σχέση δεν έχουν(πιθανώς) με τις επίσημες θέσεις της συνδικαλιστικής παράταξης στο site της οποίας απλώς φιλοξενούνται.

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

H άποψη του νέου υφ. Παιδείας για τα Κολλέγια
Ρεπορτάζ:esos.gr
Δεν είναι σωστό να ψάχνουμε διοικητικά μέτρα για να τους «μπλοκάρουμε» . Την άποψη αυτή διατύπωσε για τη λειτουργία των Κολλεγίων στις 22 Σεπτεμβρίου ο νέος υφ. Παιδείας Γιάννης Πανάρετος που , σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι και ο αρμόδιος για τη λειτουργία των Κολλεγίων.
Ειδικότερα ο νέος υφ. Παιδείας διατύπωσε τα εξής:
«Αυτό που κάναμε μέχρι σήμερα είναι να αποφεύγουμε να δούμε το πρόβλημα στην ουσία του και να το κρύβουμε κάτω από το χαλί.
Δυστυχώς το υπαρκτό αυτό πρόβλημα φοβηθήκαμε να το αντιμετωπίσουμε πολιτικά και στην ουσία του και βρήκαμε την εύκολη λύση να το αφήσουμε να μας το λύσουν τα δικαστήρια. Και έρχεται τώρα η ΝΔ με περισσή ευκολία και υποκρισία να δίνει άδειες εν μέσω προεκλογικής περιόδου, με την δικαιολογία ότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.
Το ουσιαστικό είναι ότι ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα σε όλες του τις δραστηριότητες δημόσιες και ιδιωτικές, χρειάζεται αξιόπιστη αξιολόγηση.
Παίρνω υπόψη μου τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των πανεπιστημίων και των φοιτητών. Δεν μπορώ όμως να αγνοήσω και τα παιδιά εκείνα και τις οικογένειες τους που είτε επέλεξαν είτε υποχρεώθηκαν να σπουδάσουν εκεί. Δεν είναι σωστό να ψάχνουμε διοικητικά μέτρα για να τους «μπλοκάρουμε».
Και, όσο αφορά τα κολλέγια που λειτουργούν με το δικαίωμα της δικαιοχρησίας, μέχρι να γίνει η αξιολόγησή τους από το επίσημο κράτος, πρέπει να απαιτήσουμε από τα μητρικά πανεπιστήμια να αξιολογούν τα παραρτήματά τους με τον ίδιο τρόπο που αξιολογούν (και αξιολογούνται) τα ίδια. Είναι μια ελάχιστη απαίτηση που ούτε η Ευρωπαική Ενωση μπορεί να αρνηθεί.
Και μια και η ΕΕ αντιμετωπίζει το θέμα στο πλαίδιο της εσωτερικής αγοράς και της ελεύθερης διακίνησης αγαθών και εργαζομένων. Αναρωτιέμαι αν η BMW, θα μπορούσε να πουλά στην Ελλάδα αυτοκίνητα δεύτερης ποιότητας χρησιμοποιώντας το όνομά της επειδή ξερει ότι οι Ελληνες δεν θα τα οδηγούν και πολύ στους δρόμους της Γερμανίας για να κινδυνεύουν από ατυχήματα οι Γερμανοί πολίτες».
ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ 176ΕΥΡΩ, ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ Δ.ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ....ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΡΑΞΙΜΟ!!!


Στις 7 Νοεμβρίου το έκτακτο συνέδριο της ΝΔ


Με απόφαση του Πρόεδρου της Ν.Δ. κ. Κώστα Καραμανλή συγκαλείται σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ.2 του Καταστατικού, Έκτακτο Συνέδριο για την εκλογή Πρόεδρου του Κόμματος.


Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 7 Νοεμβρίου 2009.

Ανεπιφύλακτα υπέρ της κατάργησης του “Μακεδονίας – Θράκης” και ενθουσιασμός στους Οικολόγους!



Η Πολιτική Κίνηση Θεσσαλονίκης των Οικολόγων Πράσινων χαρακτήρισε την κατάργηση του Υ.ΜΑ.Θ «καθυστερημένη πλην επιβεβλημένη εκσυγχρονιστική κίνηση για την υπέρβαση των αγκυλώσεων του παρελθόντος», ενώ επισήμανε πως : «ήταν ένας παρωχημένος θεσμός που εξυπηρετούσε μονάχα τις πελατειακές σχέσεις του εκάστοτε υπουργού, ο οποίος δια του διορισμού εξασφάλιζε την επανεκλογή του και έπρεπε να είχε καταργηθεί εδώ και πολύ καιρό».
Εδώ οι άνθρωποι έχουν εκφρασθεί κατα καιρούς θετικά για τους Σκοπιανούς και θα επιθυμούσαν σήμερα να αναφέρεται το όνομα “Μακεδονία”;
Αγκύλωση λοιπόν η ύπαρξη και μόνο της λέξης Μακεδονία…!

Καλή αρχή έκανες κ. Παπανδρέου…και αυτά δεν είναι τίποτα ακόμη!
Εφ’ όσον έχεις μαζί σου τους Οικολόγους μην φοβάσαι τίποτα!
Μπορείς να προχωρήσεις και στα …σοβαρά εθνικά θέματα μαζί τους!
Αξίζει να σου αναφέρουμε ότι το Υπουργείο που κατήργησες, παλαιότερα λέγονταν “Υπουργείο Βορείου Ελλάδος” και είχε για υπουργό για πολλά χρόνια τον κ. Νικόλαο Μάρτη!
Άνθρωπο που αφιέρωσε την ζωή του στο να κάνει γνωστό, σε όλο τον κόσμο την “Ελληνικότητα της Μακεδονίας” και συγγραφέα αρκετών βιβλίων με αυτό το σκοπό!
Μετέπειτα ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος διέγνωσε τι προετοιμαζόταν στα Σκόπια, το μετονόμασε σε “Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης”!
Το έκανε τυχαία; για μεταρρύθμιση;

Δεν κατάλαβες καλά ίσως το τι έκανες..!(;)

Τυχαία σημειολογικές ή...προαγγελτικές!

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση και τα πρώτα χαρτιά έπεσαν στο τραπέζι. Πριν κοιτάξω λίγο τη δομή της και προσπαθήσω να αισθανθώ ...το άρωμά της, θα πρέπει να τονίσω ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες ανεξαρτήτως ιδεολογικής , πολιτικής ή κομματικής τοποθέτησης οφείλουμε και πρέπει να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στο έργο της.
Αν και είναι πάρα πολύ νωρίς για να μπούμε στην διαδικασία σχολιασμού της δομής της , η οποία αναμφισβήτητα έχει κάτι διαφορετικό σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση, δεν μπορώ να μην επισημάνω ορισμένα πράγματα.
Κατά πρώτον, προσωπική μου άποψη είναι ότι η σύνθεση της θα πρέπει να απογοήτευσε πολλούς απ`όσους ψήφισαν το ΠαΣοΚ πριν λίγες ημέρες. Από τον κ. Γ. Παπανδρέου περίμεναν περισσότερα. Του έδωσαν ένα εκλογικό ποσοστό που θα του επέτρεπε την πλήρη ανατροπή του πολιτικού γίγνεσθαι.
Αντ` αυτού το κυρίαρχο που αποκομίζουν ως πρώτη πικρή γεύση είναι ένας κομματικός - και όχι μόνο-συμψηφισμός. Θα δώσω ένα παράδειγμα. Θεόδωρος Πάγκαλος! Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Αναμφισβήτητα προκαλεί μνήμες που πληγώνουν και τον πιο φανατικό ψηφοφόρο του ΠαΣοΚ.
Τρίτος και "καταϊδρωμένος" στο υπόλοιπο Αττικής στις προ ημερών εκλογές, εκεί που κάποτε... σάρωνε. Με αυτό το μήνυμα ο ψηφοφόρος του ΠαΣοΚ έστειλε το sms του. Δυστυχώς δεν το έλαβε υπόψη του ο κ. Παπανδρέου.
Δίκαια βέβαια οι πιο ...ψαγμένοι και υποψιασμένοι αναρωτιούνται ποια η χρησιμότητα του Αντιπροέδρου από την στιγμή που ορίστηκε ο Χάρης Παμπούκης ως υπουργός Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργώ.
Ειδικές αποστολές είναι η απάντηση ! Τι .. κοπής και ραφής αποστολές; Αυτό υποψιάζομαι ότι θα φανεί πολύ σύντομα. θα αναλάβει βλέπετε τον συντονισμό των υπουργείων ….Εξωτερικών, Άμυνας και Οικονομικών.
Καταλάβατε; Όχι; ΚΥΣΕΑ, προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων κλπ! Αυτή θα είναι η ....λειτουργία του Αντιπροέδρου Θεόδωρου Πάγκαλου. Δεν θα ήθελα να φανώ κακός αλλά ...πολύ φοβάμαι ότι λίαν συντόμως θα αρχίσει να μας απασχολεί έντονα το γεγονός.
Ένα δεύτερο σημειολογικό γεγονός είναι η κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας –Θράκης .Ένα υπουργείο που για λόγους εθνικούς έπρεπε να παραμείνει τουλάχιστον μέχρι την επίλυση του προβλήματος με την ονομασία των Σκόπιων. Επισημαίνω και την κατάργηση του αντιστοίχου εθνικής σημασίας Υπουργείου Αιγαίου.
Υπενθυμίζω ότι και τα δύο (τουλάχιστον ως ονομασίες) τα καθιέρωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου με σαφή σημειολογικό σκοπό τα εθνικά θέματα.
Από μια πρώτη ματιά λοιπόν φαίνεται ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν τόλμησε αυτό που ήλπιζαν οι πολίτες σε ότι αφορά την ...καθαρότητα και τον απογαλακτισμό από νοσηρές καταστάσεις και πρόσωπα. .
Αντίθετα την τόλμη του την έδειξε στην αντίθετη κατεύθυνση και εκεί που δεν έπρεπε να την δείξει.Είναι άραγε τυχαίο ότι πανηγυρίζουν οι Σκοπιανοί;
Πέρα λοιπόν από τις διάφορες παρθενοκαρπικές και πομπώδεις ονομασίες υπουργείων κλπ, υπάρχουν σημειολογικές καταστάσεις που προκαλούν την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό στους πολίτες.
Ειλικρινά ελπίζω να είναι μόνο τυχαία σημειολογικές και όχι...προαγγελτικές!


Αυτός είναι ο νέος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης


Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είναι εγγονός του ομώνυμου στρατηγού και πρώην δικτάτορα. Γεννήθηκε στην Ελευσίνα στις 17 Αυγούστου 1938. Είναι παντρεμένος και πατέρας πέντε παιδιών.

Η παρουσία του Θεόδωρου Πάγκαλου στα πολιτικά πράγματα χαρακτηρίζεται από το πληθωρικό του ύφος και τον χαρακτηριστικό, πολλές φορές άκομψο, τρόπο έκφρασης των απόψεών του. Οι δηλώσεις του έχουν γίνει πολλές φορές αφορμή μεγάλων πολιτικών συζητήσεων. Χαρακτηριστικά:

•Η δήλωσή του ότι «η Γερμανία είναι οικονομικός γίγαντας, αλλά πολιτικός νάνος», την οποία κατόπιν υποχρεώθηκε να αποσύρει.
•Η δήλωσή του ότι «στους διαδρόμους του Υπουργείου Εξωτερικών μιλάνε αγγλικά», αναφερόμενος στην Υπουργία Γιώργου Παπανδρέου
•Η δήλωσή του ότι «μετά το 2000 καταστράφηκε η χώρα»
Η αρχική έντονη καταδίκη του Σχεδίου Ανάν για την επανένωση της Κύπρου και μετέπειτα η φανατική υποστήριξή του
Τέλος, η θητεία του ως Υπουργού Εξωτερικών έληξε με την παραίτησή του, το Φεβρουάριο του 1999, λόγω των ατυχών χειρισμών που έγιναν στην υπόθεση Οτσαλάν, του Κούρδου ηγέτη που κατέφυγε στην Ελλάδα και φυγαδεύτηκε στην Ελληνική Πρεσβεία στην Κένυα, όπου και συνελήφθη και παραδόθηκε στις τουρκικές αρχές.

Να συμπληρώσουμε ότι χόμπι του είναι να τρώει εκεί που έφτυνε… Δείτε το βίντεο..

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Αντιδράσεις για την κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης



«Η κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, συνιστά κατάργηση του εθνικού ρόλου που επιτελούσε μέχρι σήμερα στην πονεμένη γη της Μακεδονίας και της Θράκης. Έναν ρόλο διαχρονικής έμπρακτης απάντησης της Ελληνικής Κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, σε κάθε επίδοξο σφετεριστή της ιστορίας».
Τα παραπάνω αναφέρει σε δήλωσή του ο απερχόμενος υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.
Υποστηρίζει μάλιστα πως «η επιλογή του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου να διαγράψει τον όρο “Μακεδονία” από το Υπουργικό του Συμβούλιο, εντείνει τους προβληματισμούς, για τις προθέσεις της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε ένα μείζον εθνικό θέμα».
Αναφέρει ακόμη πως η εγκατάσταση δύο υφυπουργών στη Θεσσαλονίκη δεν ισοσκελίζει τη απώλεια ενός Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης σε πορεία αναβάθμισης.
O Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης και πρώην υπουργός Μακεδονίας Θράκης Στέλιος Παπαθεμελής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η σύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης (Υπουργείο Γενική Διοίκηση Μακεδονίας, αργότερα Βορείου Ελλάδος) από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και η μετονομασία του από τον Ανδρέα Παπανδρέου σε Μακεδονίας Θράκης, καθώς και η σύσταση πάλι από τον Ανδρέα Παπανδρέου του Υπουργείου Αιγαίου, εξυπηρετούν διαχρονικές εθνικές ανάγκες, κυρίως υπενθυμίζοντας προς πάσαν κατεύθυνση την αιώνια ελληνικότητα των συγκεκριμένων χώρων. Ενδεχόμενη κατάργησή τους δεν μπορούμε να πούμε ότι αποτελεί πράξη σοφίας».

Νέα Δημοκρατία: Οι «δεδομένοι» δεν είναι πια δεδομένοι.

Τι ακριβώς συνέβη στις εκλογές; Γιατί τα προγνωστικά έπεσαν τόσο έξω;
Και τι μπορεί να σημαίνει αυτό;
Σήμερα θα δούμε το αριθμητικό μέρος.
Τέσσερις παρατηρήσεις λοιπόν:
Η Νέα Δημοκρατία ανάμεσα στο 2007 και το 2009 έχασε 723 χιλιάδες ψήφους! (Ανάμεσα στο θρίαμβό της, το 2004 και τη συντριβή της το 2009 έχασε 1.005.000 ψήφους).
Που πήγαν αυτές οι ψήφοι;
Η ΝΔ λοιπόν έχασε προχθές το 9,83% της συνολικής της δύναμης (ψήφων) του 2007
– Απ’ αυτά τα περισσότερα τα έχασε προς την αποχή, δηλαδή 4,4% ή 323 χιλιάδες.
– Η επόμενη απώλεια ήταν προς το ΠΑΣΟΚ, 3,26% ή δηλαδή 240 χιλιάδες ψήφων.
– Η επόμενη απώλεια ήταν προς το ΛΑΟΣ, 1,58% ή 116 χιλιάδες ψήφων
– Τέλος έχασε και προς τα πολύ μικρά κόμματα (Οικολόγους κλπ.), δηλαδή 0,6% ή 44 χιλιάδες. (τα ανωτέρω ποσοστά είναι επί του συνόλου των ψηφισάντων το 2007 – τα νούμερα είναι στρογγυλεμένα σε χιλιάδες).
Με άλλα λόγια, η ΝΔ είχε το 45% των απωλειών της προς την αποχή, το 33% προς το ΠΑΣΟΚ το 16% προς το ΛΑΟΣ και το 6% προς τα πολύ μικρά κόμματα (τα ποσοστά είναι στρογγυλεμένα).
Αν λάβουμε υπ’ όψιν και τις απώλειες της αποχής από το 2004 ως το 2007 που κι αυτές προέρχονται κυρίως από τη ΝΔ, από το 1 εκατομμύριο ψήφους που έχασε μέσα σε πεντέμισι χρόνια, γύρω στις μισές είναι προς την αποχή και γύρω στο 20% προς το ΛΑΟΣ.
Ή για να το πούμε αλλιώς, το 61% των απωλειών της ΝΔ από το 2007 και το 70% από το 2004 δεν πάνε σε άλλη «παράταξη», δεν πορεύονται προς τα Αριστερά, αλλά πάνε προς την αποχή κυρίως (και προς το ΛΑΟΣ δευτερευόντως).
Το MEGA τη Δευτέρα το βράδυ, με απίθανες αλχημείες προσπαθεί να αποδείξει ότι οι μεγαλύτερες απώλειες της ΝΔ είναι… προς τα αριστερά της – κυρίως προς το ΠΑΣΟΚ!.
Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της ανοησίας, αξίζει να σημειώσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ κατήγαγε «θριαμβευτική νίκη» το 2009 κερδίζοντας ουσιαστικά τον ίδιο αριθμό των ψήφων που απέσπασε το 2004, όταν είχε υποστεί «ιστορική ήττα»!
Πράγματι φέτος το ΠΑΣΟΚ έβγαλε μόλις 15 χιλιάδες ψήφους παραπάνω από το 2004! Έκτοτε η ΝΔ έχασε 1 εκατομμύριο ψήφους, και οι «αλχημιστές» του MEGA επιμένουν ότι οι απώλειες της ΝΔ είναι κυρίως… προς τα «αριστερά»!
Η αλήθεια είναι ότι το ΠΑΣΟΚ για μια ακόμα φορά κέρδισε με χαμηλό αριθμό ψήφων, λόγω κατάρρευσης της ΝΔ και μείωσης του συνολικού αριθμού των ψηφισάντων, πράγμα που προκάλεσε «στατιστική προσαύξηση» στα ποσοστά όλων των κομμάτων.
Για παράδειγμα με τις ίδιες σχεδόν ψήφους, το ΠΑΣΟΚ έβγαλε 40,55% το 2005 και 43,93% προχθές!
Σε προχθεσινό δημοσίευμα είχαμε επιστήσει την προσοχή σε αυτό το φαινόμενο της στατιστικής προσαύξησης λόγω αποχής.
Μόνο που δεν προβλέψαμε ότι θα ήταν τόσο μεγάλη και θα προερχόταν σχεδόν αποκλειστικά από τη ΝΔ.
Όπως δεν το είχε προβλέψει κανείς.
Όλοι έβλεπαν τη χαμηλή συσπείρωση της ΝΔ.
Όλοι έβλεπαν ότι οι μετακινήσεις προς το ΠΑΣΟΚ είναι σχετικά περιορισμένες.
Όλοι ανέμεναν ότι κάποιο ποσοστό αυτών των αναποφάσιστων οργισμένων Νεοδημοκρατών ψηφοφόρων του 2007 θα πήγαιναν στη ΝΔ ή στην αποχή.
Ουδείς πρόβλεψε ότι θα πήγαιναν σε τόσο συντριπτικό ποσοστό σε αποχή.
Η καμπάνια της ΝΔ απέτρεψε να πάνε μαζικά στο ΠΑΣΟΚ ή στο ΛΑΟΣ.
– Συνήθως ο δικομματισμός λειτουργεί κυρίως με μετακίνηση μεταξύ των μεγάλων κομμάτων.
– Τώρα πλέον το σύστημα λειτούργησε με «ώθηση» μεγάλου μέρους των ψηφοφόρων του ενός από τα δύο κόμματα σε αποχή. Και το πρώτο κόμμα βγαίνει με στασιμότητα των ψήφων του και προσαύξηση των ποσοστών του λόγω αύξησης της αποχής του αντίπαλού κόμματος…
Κι αυτό είναι κακό για το πολιτικό σύστημα – είναι ένδειξη νοσηρότητάς του. Όταν για να γίνει εναλλαγή στην εξουσία πρέπει ένα τόσο σημαντικό μέρος των εκλογικού σώματος να σπρώχνεται προς τα έξω.
Κι είναι ένδειξη αδυναμίας για τη Δημοκρατία και το αντιπροσωπευτικό σύστημα συνολικά.
Το πιο ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι ότι μεγάλο μέρος των δυνάμεων της Νέας Δημοκρατίας δεν μετακινούνται στο «αντίπαλο» μέρος του φάσματος. Πηγαίνουν (προσωρινά;) στο ΛΑΟΣ ή – κυρίως – πηγαίνουν στο σπίτι τους.
Και περιμένουν…
Ένα κόμμα, ένα πρόγραμμα κι ένα ηγέτη να τους εκφράσει…
Γιατί ως τώρα η ΝΔ του Κώστα Καραμανλή και του…Γιάννη Λούλη, κυνηγούσαν τον «μεσαίο χώρο» και θεωρούσαν τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους τους «δεδομένους».
Τώρα οι «δεδομένοι» τους εκδικήθηκαν.
Δεν έφυγαν. Δεν πήγαν απέναντι. Αλλά αρνήθηκαν να συμπεριφέρονται ως δεδομένοι!
Διάολε, μια μεγάλη παράταξη οφείλει να εκπροσωπεί πρώτα τον εαυτό της κι ύστερα να αναζητεί «συμμάχους» και «ερείσματα» έξω απ’ αυτήν και δίπλα σ’ αυτών….
Αν προκειμένου να βρει (ευκαιριακούς) «συμμάχους» και (φευγαλέα) «ερείσματα» υπό-εκπροσωπεί τον εαυτό της και ξεπουλά την ψυχή της, τότε διαλύεται…
Οι «δεδομένοι» δεν είναι πια δεδομένοι.

αναδημοσίευση απο antinews

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009


ΚΩΣΤΑ Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΣ...
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ,ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!
ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠ΄ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΔΟ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΤΩΣΗ.
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΣΟΥ, ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΑΚΟΜΗ, ΟΠΟΤΕ ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΞΑΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ!

Mόνο στην Ελλάδα αυτά !!!


Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

ΛΟΓΙΑ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ

«Οι πόλεις χάνονται, όταν δεν μπορούν να ξεχωρίσουν πια τους κακούς από τους καλούς». του κυνικού φιλόσοφου Αντισθένη.
YΓ. Timeo Danaos et dona ferrentes.