Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009


"Σύγχρονη 'Κιβωτός του Νώε' για το οικοσύστημα της Γης"

"Μια υπόγεια εγκατάσταση ύψιστης ασφάλειας, μέσα στην οποία θα αποθηκευτούν σπόροι από όλες τις καλλιεργούμενες ποικιλίες του κόσμου, ως παρακαταθήκη για την περίπτωση παγκόσμιας καταστροφής, εγκαινιάστηκε την Τρίτη στα νησιά Σφάλμπαρντ της Αρκτικής, 1.500 χλμ από το Βόρειο Πόλο. «Είναι η ασφαλιστική μας δικλείδα» δήλωσε εγκαινιάζοντας την εγκατάσταση ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας Γιενς Στόλτενμπεργκ. «Είναι η Κιβωτός του Νώε που θα διασφαλίσει τη βιολογική ποικιλότητα για τις επερχόμενες γενιές» είπε.
Μεταξύ των δεκάδων προσκεκλημένων που συγκεντρώθηκαν στην κιβωτό, 130 μέτρα μέσα στην πλαγιά ενός παγωμένου βουνού. ήταν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο και η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Ουανγκάρι Ματάι από την Κένυα. Δείγματα από 4,5 εκατ. ποικιλίες φυτών που προσφέρουν τροφή στον άνθρωπο μπορούν τώρα να αποθηκευτούν μέσα σε τρεις τσιμεντένιους θαλάμους, που βρίσκονται στην άκρη μιας σήραγγας 120 μέτρων. Ο χώρος είναι αρκετός, δεδομένου ότι το σύνολο των καλλιεργούμενων ποικιλιών εκτιμάται ότι δεν υπερβαίνει τα τρία εκατομμμύρια.
Ισχυρά κλιματιστικά συστήματα διατηρούν τη θερμοκρασία στους -18 βαθμούς Κελσίου, στην οποία οι σπόροι μπορούν να διατηρηθούν έως και πάνω από μια χιλιετία. Η Κιβωτός, διαβεβαίωσαν οι κατασκευαστές, είναι σχεδιασμένη να αντέχει ακόμα και χτύπημα με πυρηνικά όπλα και θα παραμείνει πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας όσο και αν χειροτερέψει η παγκόσμια θέρμανση. Μόνο η είσοδος της εγκατάστασης είναι ορατή από την επιφάνεια, φτιαγμένη από μέταλλο και τσιμέντο. Είναι διακοσμημένη με μεταλλικά στοιχεία και καθρέπτες, που δημιουργούν ιριδισμούς ορατούς από χιλιόμετρα μακριά. Η εγκατάσταση θα ελέγχεται με τηλεχειρισμό από τη Νορβηγία, η οποία κάλυψε το κόστος των έξι εκατ. δολαρίων για την κατασκευή του. Τη συλλογή των δειγμάτων αναλαμβάνει το Παγκόσμιο Ίδρυμα Ποικιλότητας Καλλιεργειών, με έδρα τη Ρώμη, ενώ στους φορείς που μετέχουν περιλαμβάνεται και ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ."

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Πρεμιέρα σχολικής χρονιάς για 1.500.000 μαθητές

Βιβλία, laptop και ενημερωτικά έντυπα για τη νέα γρίπη...
Το κουδούνι χτύπησε για 1.500.000 μαθητές, οι οποίοι μαζί με τα βιβλία, τα laptop για την Α΄ Γυμνασίου και τις ευχές για “καλή χρονιά” θα πάρουν σήμερα και το ενημερωτικό υλικό για τη νέα γρίπη. Στο Περιστέρι, κοντά στους μαθητές του 17ου Γυμνασίου, παρακολούθησε το πρωί τον αγιασμό ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Άρης Σπηλιωτόπουλος, στέλνοντας από το προαύλιο του σχολείου το μήνυμά του σε όλο τον μαθητόκοσμο.
“Το υπουργείο Παιδείας, με τις κεντρικές και περιφερειακές διευθύνσεις του, προέβη σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε κατά την πρώτη ημέρα έναρξης του σχολικού έτους να λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες της χώρας”, τόνισε χθες η γενική γραμματέας του ΥΠΕΠΘ Νίκη Γκοτσοπούλου και έκανε λόγο για “περιστατικά κομματικού πατριωτισμού”, μεμονωμένα πάντως, αναφερόμενη σε δηλώσεις περί “ανετοιμότητας” των σχολείων. “Ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου, δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν ακραίες πολιτικές σκοπιμότητες ενόψει των εκλογών, τουλάχιστον στο χώρο της Παιδείας. Παρόλα αυτά, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται επίδειξη τέτοιου είδους συμπεριφοράς. Δηλαδή, αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Αυτά τα αξιολογούμε ως μεμονωμένα περιστατικά κομματικού πατριωτισμού. Δεν επιθυμούμε αυτή η κατάσταση να πάρει διάσταση στο χώρο της Παιδείας, γιατί όλα τα κόμματα μέχρι σήμερα έχουν δείξει την απαιτούμενη ωριμότητα και υπευθυνότητα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στον Εθνικό Διάλογο και είμαι βέβαιη ότι θα επιδείξουν το ίδιο και τώρα στον κρίσιμο τομέα της Παιδείας”, υπογράμμισε η κυρία Γκοτσοπούλου.

Για την ομαλή λειτουργία των σχολείων το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ζητήσει εξαίρεση από την ειδική επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί έγκαιρα η διαδικασία για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και τις άλλες κατηγορίες. Η πρώτη φάση της διαδικασίας ολοκληρώθηκε πριν από την προκήρυξη των εκλογών και αναμένεται, μετά την εξαίρεση να ολοκληρωθεί και η δεύτερη φάση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η κυρία Γκοτσοπούλου, έως χθες είχε αποσταλεί το σύνολο των τίτλων των βιβλίων που είναι απαραίτητα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε ποσοστό 95% των σχολείων της Επικράτειας. Οι αποστολές συνεχίζονται μέχρι την ολοκλήρωσή τους.

Όσον αφορά στο υλικό που σχετίζεται με την καθημερινή υγιεινή στα σχολεία, η γενική γραμματέας του ΥΠΕΠΘ τόνισε ότι οι διευθυντές έχουν ήδη προβεί στην αγορά του. “Όπου παρατηρηθούν ελλείψεις ή προβλήματα με τις σχολικές επιτροπές και τους Δήμους, το υπουργείο είναι έτοιμο να αποστείλει υλικό υγιεινής τάχιστα μέσω των αποθεμάτων του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων”, είπε η κ. Γκοτσοπούλου και ευχήθηκε “καλή σχολική χρονιά” σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.



Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

"Τα ευχολόγια δεν συνιστούν πολιτική"
Τα διλήμματα που τίθενται στις εκλογές ανάμεσα στην "υπευθυνότητα και τις θαρραλέες αποφάσεις" και την "ανευθυνότητα και τα ευχολόγια του ΠΑΣΟΚ" επανέλαβε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του σε νέους, στο Αιγάλεω. "Είμαστε υποχρεωμένοι να περιορίσουμε τις δαπάνες, να κερδίσουμε τον πόλεμο με τη φοροδιαφυγή και να κάνουμε διαρθρωτικές αλλαγές" είπε.
δες το video

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Νέα γροθιά του Γιώργου στο κατεστημένο
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ antinews

Θυμάστε τι γράφαμε στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του antinews για τους επιχειρηματίες που συμμετείχαν στο δείπνο με το Γιώργο τον περασμένο Φεβρουάριο; Οργανωτής του ήταν ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νίκος Καραμούζης, στο σπίτι του οποίου μάλιστα έγινε το δείπνο.

Προσέξτε να δείτε τώρα πως παρουσιάζει την «ομάδα κρούσης» του κ. Παπανδρέου για την Οικονομία το σημερινό ΒΗΜΑ: «Πρόκειται για τους καθηγητές Ι. Στουρνάρα (επιστημονικός διευθυντής του ΙΟΒΕ), Ηρ. Πολεμαρχάκη (διατηρεί μακρά φιλία με την οικογένεια Παπανδρέου), Β. Ράπανο (πρόεδρος του ΟΠΕΚ), Γκίκα Χαρδούβελη, (πρώην σύμβουλος του κ. Κ. Σημίτη και του διοικητή της Εθνικής Θόδωρου Καρατζά και στέλεχος της Εurobank) και Κ. Παπαδόπουλο (συνεργάτης του κ. Παπανδρέου από το υπουργείο Εξωτερικών). Κάποιον ρόλο παίζει και ο κ. Μιχ. Σάλλας, πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς. Επίσης ο κ. Ν. Καραμούζης, αναπληρωτής διευθυντής της Εurobank, και ο κ. Απ. Ταμβακάκης , ανώτατο στέλεχος του ομίλου Λάτση»

Χρειάζονται σχόλια;


Παραμύθια που χάνονται στο βάθος του χρόνου
πηγή:ana-mpa
Τα δημοφιλή παραμύθια και οι λαϊκοί μύθοι είναι πολύ πιο παλιοί από ό,τι πίστευαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες. Αυτό διαπίστωσε μια νέα βρετανική έρευνα, η οποία εστιάστηκε στη διάσημη «Κοκκινοσκουφίτσα» και ανακάλυψε ότι όχι μόνο υπάρχουν τουλάχιστον 70 παραλλαγές της σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, αλλά ότι η προέλευσή της ιστορίας, που κάθε παιδάκι έχει ακούσει με δέος το βράδυ στο κρεβάτι του, χάνεται στο βάθος του χρόνου.

Μια νέα μελέτη από ανθρωπολόγους, υπό τον ιρανικής καταγωγής δρα Τζέιμι Τεχράνι του βρετανικού πανεπιστημίου του Ντέραμ, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», αναζήτησε την καταγωγή των πιο διάσημων παιδικών και λαϊκών ιστοριών, υιοθετώντας νέες τεχνικές που συνήθως χρησιμοποιούν οι βιολόγοι για να κατατάξουν τα διάφορα είδη στο «δέντρο της ζωής» και έτσι να εντοπίσουν τις διαδοχικές φάσεις της εξέλιξης μέχρι έναν κοινό πρόγονο στο απώτατο παρελθόν.

Όπως διαπιστώθηκε, για παράδειγμα, η ευρωπαϊκή εκδοχή της «Κοκκινοσκουφίτσας» μιλά για ένα λύκο που έχει μασκαρευτεί σαν γιαγιά, στην κινεζική μια τίγρη αντικαθιστά το λύκο, ενώ στην ιρανική, όπου δεν είναι νοητό ένα κοριτσάκι να περπατά μόνο του στο δάσος, ο πρωταγωνιστής είναι αγοράκι.

Αντίθετα με την κυρίαρχη άποψη ότι η «Κοκκινοσκουφίτσα» κατάγεται από τη Γαλλία, λίγο πριν ο Τσαρλς Περό παρουσιάσει την πρώτη γραπτή εκδοχή της ιστορίας κατά τον 17 αιώνα, την οποία στον 190 αιώνα ξαναέγραψαν οι αδελφοί Γκριμ, η έρευνα του δρα Τεχράνι κατέληξε ότι στην πραγματικότητα διάφορες παραλλαγές της ίδιας ιστορίας μοιράζονται κάποιον κοινό «πρόγονο», που υπήρξε τουλάχιστον πριν 2.600 χρόνια. Συνολικά σε όλο τον κόσμο εντοπίστηκαν 70 παραλλαγές στους πρωταγωνιστές και στο «σενάριο» της «Κοκκινοσκουφίτσας».

Ο άγνωστος κοινός «πρόγονος» εκτιμάται ότι πρέπει να έμοιαζε με μια άλλη ιστορία, το «Λύκο και τα Παιδιά», όπου ο λύκος προσποιείται ότι είναι μια κατσικούλα για να μπορέσει να τρυπώσει σε ένα σπίτι γεμάτο κατσίκες. Οι διάφορες αφρικανικές παραλλαγές της «Κοκκινοσκουφίτσας» θεωρείται ότι προέρχονται από αυτή την συγγενική ιστορία, οι παραλλαγές του Ιράν αποτελούν στενό «συγγενή» της ευρωπαϊκής «Κοκκινοσκουφίτσας», ενώ οι παραλλαγές που συναντώνται στην Ιαπωνία, την Κορέα, την Κίνα και τη Βιρμανία, αποτελούν μια ξεχωριστή ασιατική οικογένεια.

Όπως δήλωσε ο Τεχράνι, «διαχρονικά αυτές οι λαϊκές ιστορίες έχουν αδιόρατα αλλάξει και έχουν εξελιχτεί, προσαρμοζόμενες όπως ένας βιολογικός οργανισμός. Επειδή πολλές καταγράφηκαν πολύ μετά την αρχική δημιουργία τους, έχουν επανεφευρεθεί από εκατοντάδες γενιές. Η μελέτη της εξάπλωσης και των μεταβολών αυτών των ιστοριών μάς μαθαίνει διάφορα πράγματα για την ανθρώπινη ψυχολογία και για το είδος των πραγμάτων που θεωρούμε αξιομνημόνευτα».

Άγνωστο παραμένει με ποιο τρόπο η ιστορία της «Κοκκινοσκουφίτσας» πέρασε από τη μια χώρα στην άλλη, αλλά είναι πιθανό αυτό να συνέβη κατά μήκος των διακρατικών εμπορικών οδών της αρχαιότητας και μέσω της συνεχούς μετακίνησης ανθρώπων από τόπο σε τόπο. Σύμφωνα με μια θεωρία, η εξάπλωση αυτών των ιστοριών είχε και μια άλλη μισο-συνειδητή αιτία: την επιθυμία να περάσουν στις νεότερες γενιές μια σειρά από ιδέες και συμβουλές για καλύτερη επιβίωση, π.χ. για την αντιμετώπιση της βίας και της απάτης.

Η αρχαιότερη ιστορία που βρέθηκε μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τους βρετανούς μελετητές, είναι ένας μύθος του Αισώπου, που χρονολογείται από τον 6ο αι. π.Χ περίπου. Συνεπώς, όπως ανέφεραν, ο κοινός πρόγονος όλων αυτών των παιδικών ιστοριών πρέπει να αναζητηθεί ακόμα πιο πίσω στον χρόνο. «Ψάχνουμε μια πολύ αρχαία ιστορία που εξελίχτηκε με το πέρασμα του χρόνου», ανέφερε ο Τεχράνι, ο οποίος θα παρουσιάσει την έρευνά του στο Βρετανικό Φεστιβάλ Επιστήμης αυτή την εβδομάδα.

Κείμενο: Π. Δρακόπουλος


Σπηλιωτόπουλος: «Εχθρός ο πανικός για τη νέα γρίπη»

Καλώντας στο 1550 οι γονείς θα μπορούν να ενημερώνονται για τη νέα γρίπη.

Το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Άρης Σπηλιωτόπουλος, με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου.

Τα πάντα θα είναι έτοιμα στη θέση τους και όλα θα λειτουργήσουν ομαλά, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος παρουσιάζοντας τις δράσεις είπε:

-Θα λειτουργεί ειδικό τηλεφωνικό κέντρο στο υπουργείο Παιδείας με τον αριθμό 1550 που θα έχει στελεχωθεί από εξειδικευμένο προσωπικό και θα δίνει απαντήσεις και κάθε πληροφορία γύρω από τη γρίπη.

-Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, επίσης, θα υπάρχουν οι εξειδικευμένες πληροφορίες γύρω από τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της γρίπης.

-Στην εκπαιδευτική τηλεόραση έχει εκπονηθεί πρόγραμμα δυο εβδομάδων που θα εκλαϊκεύει τις οδηγίες για τα παιδιά του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου, αλλά και τους γονείς.

-Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες συσκέψεις και έχουν δεσμευτεί πάνω από 45.000 εμβόλια για το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμη, και να κλείνουν σχολεία στην περίπτωση εξάπλωσης της γρίπης, αλλά αυτό είναι κάτι που οπωσδήποτε θα το αποφασίσει η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή που υπάρχει στο υπουργείο Υγείας.

«Στην περίπτωση εξάπλωσης της γρίπης, κάτι που απευχόμεθα», εξήγησε ο υπουργός Παιδείας, «υπάρχει πρόγραμμα ειδικό στην εκπαιδευτική τηλεόραση, εκπαιδευτικού περιεχομένου για να μην μένουν πίσω στα μαθήματα τα παιδιά που θα κριθεί απαραίτητο να μείνουν στα σπίτια τους».

Οι εκπαιδευτικοί που θα νοσήσουν υπάρχει μέριμνα να αντικαθίστανται, ενώ ήδη έχουν δοθεί οι πιστώσεις για τις καθαρίστριες των σχολείων.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος θα ζητήσει σήμερα, την εξαίρεση του υπουργείου Παιδείας για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, κάτι που θα αποφασίσει η Ειδική Επιτροπή λόγω της προεκλογικής περιόδου.

Κάθε διευθυντής θα συμπληρώνει κάθε πρωί σε κάθε σχολείο απουσιολόγιο, θα καταγράφει τα τυχόν κρούσματα και καθημερινά θα τα αποστέλλει στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι οποίες με τη σειρά τους θα ενημερώνουν κεντρικά τόσο το υπουργείο Παιδείας που συνεργάζεται στενά με το Υγείας.

Σε αυτή τη φάση δεν κρίνεται απαραίτητος ο εμβολιασμός μαθητών. Όσον αφορά στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα έχουν ήδη σταλεί σχετικές οδηγίες και κάθε ίδρυμα θα λαμβάνει ξεχωριστά τα μέτρα του. Τα υλικά για την αντιμετώπιση της γρίπης είναι ευθύνη των σχολικών επιτροπών, οι οποίες έχουν λάβει και τα σχετικά κονδύλια για την προμήθειά τους.

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι οι τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια προσπάθεια από ορισμένους κύκλους να δημιουργηθεί φόβος, ανησυχία και πανικός στους γονείς και στους μαθητές για τη γρίπη, με στόχο πολιτικά οφέλη.

Ωστόσο τόνισε, ο χειρότερος σύμβουλος είναι η άγνοια, η ανευθυνότητα και ο πανικός, διότι δεν υπάρχει λόγος δημιουργίας τους. Σωστή ενημέρωση και οι βασικές αρχές της πρόληψης είναι οι ενδεικτικές κατευθύνσεις που δίνουν οι οδηγίες οι οποίες προέρχονται και είναι ευθύνη του υπουργείου Υγείας, το οποίο συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Αναφερόμενος στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία, που ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ καθηγητής Γιάννης Πανάρετος ζήτησε να διακοπεί λόγω της προεκλογικής περιόδου, ο υπουργός τόνισε ότι η προσωπική του άποψη είναι ότι δεν θα έπρεπε να διακοπεί, αλλά αυτό θα το αποφασίσει το ίδιο το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο υπό την προεδρία του καθηγητή Γιώργου Μπαμπινιώτη, διεξάγει το διάλογο.

Και μετά τις εκλογές, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπηλιωτόπουλος, θα στηρίξουμε τις αποφάσεις του διαλόγου, ενώ τόνισε ότι από τη στιγμή που σε αυτή τη φάση δε λαμβάνονται αποφάσεις δε βλέπει το λόγο διακοπής του εθνικού διαλόγου, αλλά επανέλαβε ότι αν το ίδιο το Συμβούλιο κρίνει απαραίτητο κάτι τέτοιο, είναι δική του η απόφαση.

Τόνισε ιδιαίτερα, ότι η εκπαιδευτική ειρήνη που επετεύχθη τα τελευταία χρόνια οφείλεται στην προσπάθεια όλων των πλευρών. Πάλεψα είπε, να μην μπει η εκπαίδευση σε κομματικές σκοπιμότητες. Έτσι, μπήκαμε σε κλίμα σύνθεσης. Δεν είμαι υπερκομματικός, αλλά ωστόσο δεν είμαι δογματικός».

Όσον αφορά τα εκπαιδευτικά κενά που καταγγέλουν οι εκπαιδευτικοί, ο υπουργός είπε ότι δεν είναι αυτή η εικόνα που εμφανίζουν οι εκπαιδευτικοί και επανέλαβε, ότι η έναρξη του νέου σχολικού έτους θα γίνει ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009


"Ο σοφός" κ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ....

«… εγώ δεν θεωρώ ότι ο κ. Παπανδρέου έχει τα προσόντα να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας (…) θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν τον θεωρώ κατάλληλο για να γίνει πρωθυπουργός, ασχέτως αν είναι σήμερα πολύ της μόδας ο κ. Παπανδρέου. Πιστεύω επιπλέον και για λόγους αισθητικούς ότι θα είναι απαράδεκτη εξέλιξη, θα είναι παλινδρόμηση, αν η χώρα πάει πίσω προς τον ανιψιό του ενός και...
το γιο του άλλου. Το βασικό επιχείρημα αυτών που προωθούν τον κ. Παπανδρέου είναι ότι τ’ όνομά του ενώνει. Εγώ δε δέχομαι να με ενώσει με κανέναν άλλο ένα όνομα (…). Ο Παπανδρέου, με συγχωρείτε που διαφωνώ τόσο πολύ με το συρμό, δεν είναι».
(Θ. Πάγκαλος, «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», 16/9/2001)
Από τότε τι άλλαξε άραγε; Έμαθε ελληνικά;
Για δες ποιοι θέλουν να μας κυβερνήσουν...

Το ακεφαλο ....κόμμα
Ο Σύριζα πάει εκλογές χωρίς αρχηγό

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΛΛΑΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ... ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Αποφασιστικός και με αέρα…νίκης, εμφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός κ.Κωνσταντίνος Καραμανλης, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης. Αλλαγή κυβέρνησης, σημαίνει αυτόματα κατάρρευση του Ελληνικού κράτους υπό το βάρος της κρίσης, το γενικό νόημα της ομιλίας του κ.Καραμανλη.

Το ΠΑΣΟΚ τόνισε στην ομιλία του, τάζει μεγάλα λόγια και το πρόγραμμα του, εάν εφαρμοστεί, θα φέρει τη χώρα στο χείλος της καταστροφής, άφησε να εννοηθεί ο κ. Καραμανλης. Στην οικονομία και κυρίως στην πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς και στις διαρθρωτικές αλλαγές επικεντρώθηκε στην ομιλία του, ενώπιον των παραγωγικών τάξεων.

Ο κ. Καραμανλής, τόνισε ότι η κρίση βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα. Σημείωσε πως «ακολουθούν δύο πολύ δύσκολα χρόνια και αν δεν υπάρξουν άμεσες δράσεις, οι κίνδυνοι θα μεγαλώσουν». Παράλληλα, επανέλαβε ότι η απόφασή του για προσφυγή στις κάλπες, καθοδηγήθηκε αποκλειστικά και μόνο από το εθνικό συμφέρον, καθώς με την απόφαση του κ. Γιώργου Παπανδρέου, να μην ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Μάρτιο, η χώρα έμπαινε αυτόματα σε παρατεταμενη προεκλογική περίοδο. Επίσης, γνωστοποίησε βασικά στοιχεία του σχέδιο Εξόδου από την κρίση, οι οποίοι είναι:

1. Ο αυστηρός έλεγχος των δημόσιων δαπανών και η αύξηση της αποτελεσματικότητάς τους με την εφαρμογή άμεσων και μεσοπρόθεσμων μέτρων.

2. Ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής.

3. Οι διαρθρωτικές αλλαγές για τη δημιουργία νέων δομών, ικανών να διασφαλίζουν βιώσιμη ανάπτυξη και ισχυρό κοινωνικό κράτος. Ιδίως, μάλιστα, σ' ό,τι αφορά τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, τις εργασιακές σχέσεις, το Ασφαλιστικό Σύστημα, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τη Δημόσια Διοίκηση, τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και την Παιδεία.

Ο κ. Καραμανλής επίσης αναφέρθηκε και στα θέματα της δημόσιας ασφάλειας και τόνισε πως θα καταργήσει το άσυλο στα πανεπιστήμια, εάν ξαναβγεί πρωθυπουργός. Επιπλέον έθιξε θέματα της μη νόμιμης μετανάστευσης και επιπλέον, καθοριστικής σημασίας θέματα για τη Β. Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, στην Εξωτερική Πολιτική και τις σχέσεις της χώρας με τους γείτονές της.

Το πρωί του Σαββάτου, κατά τα εγκαίνια της ΔΕΘ, ο κ. Καραμανλής προέταξε το τρίπτυχο νοικοκύρεμα του κράτους, αποφασιστική καταπολέμηση της διαφθοράς και υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και τάχθηκε για ακόμα μία φορά υπέρ των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών.